До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сезон півоній: 8 парфумів з нотою півонії, про які ви не знали

Злегка солодкий, злегка гіркуватий, пишний, прозорий та спокійний аромат. Півонія може собі дозволити просто бути, без тиску — вона і без того домінує в просторі. А ще вона легко уживається з іншими квітами в композиціях, від конвалії до троянди. Сезон півоній в розпалі, а насолоджуватися ароматом можна весь рік. VOGUE Україна обирає аромати з нотою півонії, які абсолютно варті вашої уваги

Реклама

Пишні квіти із запамарочливим ароматом, півонії миттєво підносять настрій. Це одна з причин, чому парфуми з нотою півонії ніколи не вийдуть з моди.

Miss Dior Blooming Bouquet

Еталонне пакування для півонієвого аромату: рожевий флакон, святковий бант на горлечку. Півонія в ньому поєднана з дамасською трояндою, відтінена духмяним горошком та білим мускусом. Напевно, буде перебільшенням сказати, що цей аромат уособлює ноту півонії, втім, він чудово відтворює відчуття пишного літнього букету квітів, зібраних вправним флористом.

Miss Dior Blooming Bouquet, Dior

Explicite, Ex Nihilo

Паризький нішевий бренд Ex Nihilo з резиденцією на вулиці Сан-Оноре знається на ароматах, які збирають компліменти. Explicite пахне солодкими запамарочливими півоніями в поєднанні з праліне. Великий плюс аромату – його економний розхід: щільність композиції дозволяє обходитися всього парою розпилень. В серці аромату звучать ніжні конвалії, чудовий акомпанемент півоніям, а в базі – амбра.

Explicite, Ex Nihilo

Good Girl Blush, Carolina Herrera

Коли мова про парфумерну конвалію, варто звернути увагу на творіння Квентіна Біша – це він та людина, що створив легендарний Fleur Narcotique для Ex Nihilo (там синтетична нота Petalia, що відтворює аромат півонієвих пелюсток, вперше тріумфільно прогреміла на весь світ).

Квітковий шипр Good Girl Blush створений Бішем в соавторстві з ще двома парфумерами: Шьямалою Мезоньдьо та Кристофом Рейно. Тема півоній в ньому традиційно для колекції Good Girl підтримана солодкими нотами. Цього разу це ванілль у поєднанні з кумарином.

Good Girl Blush, Carolina Herrera
Champs de Mai Le Galion

Парфумер Квентін Біш склав традиційний букет — поєднав троянду та півонію (точніше, синтетичну молекулу Petalia, які відтворює чарівний аромат рожевих пелюсток), а потім доповнив композицію амброксаном. В результаті вона тримається на шкірі незліченно довго.

Tears From The Moon Gucci

Gucci активно співпрацює з гедоністом, естетом, парфумером з льодяними очима Альберто Морільясом. В 2022 з-під його рук вийшло нове творіння — пишний білий оберемок квітів, півоній, стефанотіса та конвалій.

Attrape-Rêves Louis Vuitton

Додати аромату півонії темної романтики та жіночої сили допомагають ноти какао та пачулі. Традиційно для такого роду парфумів, красу півонії підкреслює нота троянди. Стійкість — феноменальна: майстер парфумер Жак Кавальє знає, що робить.

L'Eau d'Issey Pivoine Issey Miyake

Це не прозора легка мускусна вода, як може здатися на перший погляд: минулорічний реліз від Issey Miyake пахне, окрім півонії, трояндами, малиною, грушами та сандалом. Тепло, солодко, як літні дні в минулому житті.

L'Eau d'Issey Pivoine Issey Miyake

Peony Couture Vilhelm Parfumerie

Деякі парфуми викликають цікавість вже через саму назву. У цьому випадку до неймінгу можна додати і флакон: поліровані грані виблискують, обіцяючи ольфакторну насолоду. Тему півоній розкривають також троянда, аніс та чорний перець.

Pivoine Souveraine Houbigant

Минулорічний реліз від Houbigant, аромат 2023 року поєднав красиве тріо: рожевий перець, клементин та півонію. Такий красивий, що хоч до вівтаря в ньому.

Rose de Chine Tom Ford

"Китайська троянда" Тома Форда пахне не лише трояндою, а ще й міррою та ладаном. Нічого релігійного, скоріше, це умиротворення й дзен. Півонія, звісно, на місті — шурхотить прозорими пелюстками.

Valaya Parfums de Marly

Білі квіти, цитрусові, півонії — кажуть, цей аромат відтворює відчуття бавовни на тілі. Що ж, бавовну ми поважаємо (а кращі аромати з нотою бавовни можна подивитися тут).

Nude Bouquet, Zara

Бюджетний і скромний, Nude Bouquet Zara поєднує всього три ноти: ваніль, черешню та півонію. Три акорди, все законами справжніх хітів, які легко прокрадаються в голову та невідв'язно звучать.

Nude Bouquet, Zara

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.