До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Парфумерний прогноз: які аромати будуть популярними у найближчі роки

Міжнародна щорічна виставка Esxence завершилася в Мілані. Засновник салону високої парфумерії Le Flacon Денис Лукінов розповідає про тренди, які чекають світ наступного року.

Про подію

Міжнародна щорічна виставка Esxence — це головна і наймасштабніша подія в світі нішевої парфумерії. Традиційно вона проходить у Мілані навесні, наприкінці березня — початку квітня. На цій виставці концентрується максимальна кількість парфумерів, креаторів, баєрів, дистриб’юторів та власників незалежних парфумерних бутиків. Впродовж чотирьох днів ви поринаєте в атмосферу ольфакторних див і справжнього парфумерного мистецтва.

Реклама

Пам’ятаю свою першу виставку, коли хотілося спробувати кожний аромат, і після першого дня голова просто йшла обертом. Цього року із задоволенням можу відмітити, що учасників було набагато більше, ніж раніше: 250 брендів на головному майданчику і ще приблизно 50 — на приватних локаціях. Через ковід виставку відкладали двічі; за цей період накопичилось багато креативних нових брендів.

Тренди в пакованні

В пакованні впевнено зберігається тренд сталого розвитку (sustainability). Виробники відмовляються від слюди (плівки) та інших шкідливих матеріалів в оформленні парфумів. Інгредієнти також замінюють на більш екологічні, намагаються не використовувати барвників. Наприклад, в тренді зараз буряковий спирт.

Тренди в інгредієнтах

Серед інгредієнтів модною лишається тубероза в найсміливіших варіаціях. Набирають популярності липовий квіт, зелені та чайні акорди, ягідні, фруктові, які парфумери успішно і сміливо міксують з удами та шкірою, димом та вином.

Спостерігається реінкарнація пачулів, але їх також пом’якшують ягідними, квітковими та гурманськими акордами.

Приємно здивували азійські бренди. Їх було небагато, але їхній прояв вирізнявся зухвалими композиціями, як-от акорд гречки та рису або зеленого горошку.

Молекули

Якихось революційних молекул не з'явилося, але точно можу відмітити, що ця промисловість сягнула величезних масштабів і активно використовується у виробництві парфумерії. Неймовірно популярні зараз молекули Akigalawood та Petalia швейцарського концерну Givaudan.

Bois Imperial by Quentin Bish, Essential Parfums, з молекулою Akigalawood в базі
Champs de Mai, Le Galion, з молекулою Petalia

Серед парфумерів гримить ім'я Квентіна Біша. Сьогодні увага поціновувачів та спільноти прикута до всіх його сучасних і майбутніх творінь. Щодо парфумерних відкриттів, нових імен — вони, безумовно, є. З деякими ми вже ведемо перемовини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.