До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найпопулярніші нішеві аромати сучасності: Kirké, Tiziana Terenzi

У новій серії матеріалів vogue.ua розповідаємо про найпопулярніші аромати сучасності, які зламали уявлення про "нішу": попри високу ціну та складні композиції, вони здобули колосальну популярність. Продовжує серію Kirké бренду Tiziana Terenzi.

Реклама

Kirké, фруктовий шипр, — сучасна легенда: він б'є рекорди продажів, а популярність його, попри майже 10-річну історію, тільки збільшується. Для багатьох цей аромат італійського нішевого Дому Tiziana Terenzi уособлює успіх і звабливість, спокусу і благополуччя та є втіленням вершин парфумерної майстерності. Втім, є категорія людей, яка його просто не терпить: "зброя масового знищення", "еліксир смерті", "парфумерне пекло" — так описують Kirké на парфумерних форумах.

Як і у випадку з усіма іншими парфумерними бестселерами, такі розбіжності в сприйнятті неминучі, коли мова про видатний аромат: смаки у всіх різні, ольфакторний та особистий бекграунд — також. І те, що для однієї групи людей видається парфумерною мрією, для інших — персональний тригер.

Є версія, що назва аромату Kirké — це "церква" в перекладі з голландської. Втім, як то кажуть, нічого святого: Kirké — данина давньогрецькій міфології. Кірке — це Цирцея, прекрасна та безжальна донька бога сонця Геліоса і океаніди Персеїди, що жила в розкішному палаці серед лісів на острові Еа. Це та сама жінка, яка звабила Одіссея жити з нею на острові та мала силу перетворювати чоловіків на тварин.

Живе на острові цариця

Цирцея, люта чарівниця

І дуже злая до людей;

Які лиш не остережуться,

А їй на острів попадуться,

Тих переверне на звірей

"Енеїда", Котляревський

Kirké пахне перестиглими фруктами — маракуєю, персиком, грушею, малиною, — соковитими, майже порочними, десь на межі краси та тліну. Саме ця тонка суперечлива грань і забезпечує аромату як прихильників, так і противників. І саме вона визначає дозування Kirké при нанесенні. Дуже стійкий, багатошаровий, шлейфовий, він тримається годинами, а на текстилі та одязі — тижнями. Правило less is more ще ніколи не було таким актуальним, як у випадку з Kirké.

Про секрети Kirké Tiziana Terenzi відповідає його творець, парфумер Паоло Теренці (велике інтерв'ю з ним можна прочитати тут).

Про роботу над Kirké

Процес створення Kirké був схожий на створення симфонічного твору. Ми знали, що у нас є мелодійна лінія, яка може зачепити серце, але передбачити успіх було б все одно що передбачити майбутнє. Ми вклали душу у створення аромату, який втілював би всю силу міфічної Цирцеї, сподіваючись, що він знайде у людей потужний відгук. Магія, на яку ми сподівалися, не тільки сталася, але й посилилась, захоплюючи аудиторію по всьому світові. Успіх Kirké є свідченням невидимих ​​ниток, які з’єднують нас через аромати, це справжня Одіссея.

Під час роботи над Kirké траплялися моменти, сповнені сміху, і інші, які були неочікувано складними. Поєднання інгредієнтів іноді призводило до дивовижних поворотів, схожих на непередбачувану магію богині Цирцеї.

Про те, чи вдалося заробити статки на Kirké

Хоча крафтове ремесло парфумерії часто відмахується від розмов про багатство, беззаперечно, Kirké став фінансовим тріумфом для Terenzi. Якщо без подробиць, продажі вивели бренд на нові ринки та дозволили нам інвестувати в ретельний пошук рідкісних і натуральних інгредієнтів, посилюючи відданість якості й мистецтву створення ароматів.

Kirké – благословення чи прокляття?

Парфуми Kirké були початком, натхненням та дороговказною зіркою нашої ольфакторної подорожі. Цей аромат продовжує відкривати все нові нюанси, так само як і багатошарова історія Цирцеї, його міфологічного прототипа і тезки. І щоразу ми відчуваємо знайоме хвилювання, шепіт першого дня, коли він ожив у нашому ательє. Прокляття? В жодному разі. Він залишається благословенням, що постійно надихає на творчі прагнення та нагадує про радість нашої роботи.

Про репліки Kirké

Бачити вплив Kirké в інших творах — це справжній комплімент. У світі парфумерії, де натхнення тече так само вільно, як припливи, бути орієнтиром для інших — це водночас і виклик, і радість. Це означає, що Kirké не лише посів місце в пантеоні сучасної класики, але й слугує музою для ольфакторного мистецтва.

Про те, як воно — бути творцем одного з найвідоміших парфумів в світі

Це нагадує симфонію, що оживає, крещендо, яке почалося в простоті природи і піднялося до складності сучасної класики.

Наші парфуми — це не просто парфуми, а справжня подорож крізь особисті емоції та спогади.

Процес створення таких парфумів, як Kirkè, не обмежений формулами чи певними алгоритмами. Це мистецтво, поза рамками тенденцій та правил. Іноді аромат народжується в момент екстатичного натхнення, а іноді він розвивається з терпіння, дозволяючи почуттям визначати шлях.

Відчувати зв’язок людей із Kirkè, знати, що він став частиною їхніх особистих історій і спогадів — це щось, що перевершує будь-яке уявлення. Надзвичайно приємно бачити, як парфумерне мистецтво існує в такому глобальному масштабі. Щоразу, коли хтось обирає Kirkè, це визнання, а не просто вибір аромату. Це подорож традиціями, емоціями та безперервним прагненням до краси, закладеними в ньому.

Про секрет успіху Kirké

Привабливість Kirke народжується з суміші багатьох елементів: алхімії добірних фруктів, насиченості мускусу та пачулів, багаторічного досвіду, який керує нашими руками, і, можливо, певної прихильності долі. Але крім цього, його успіх полягає в розповіді, яку він плете, історії про розширення можливостей, про трансформацію та чарівну природу аромату, який є водночас інтимним шепотом і сміливим твердженням.

Про 10-річний ювілей Kirké

Ми маємо намір вшанувати його святкуванням, яке віддасть належне майстерності, шляху та незліченній кількості людей, які зробили Kirké частиною свого життя. Це буде свято почуттів, що відображатиме суть Kirke, охоплюючи минуле, сьогодення та майбутнє нашої ароматної оповіді.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.