До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 ароматів з нотами черешні, від прозорих до лікерних

Сезон черешні в розпалі. Ось топ-список ароматів з нотами черешні, щоб не розлучатися з улюбленими фруктами цілий рік поспіль. Присвячується всім черешнефілам.

Реклама

Черешня має безліч ароматних відтінків у природі: це і злегка рожевий духмяний цвіт дерева, і щойно зірвані плоди на стеблинках-сережках, і свіжовимиті ягоди, на яких ще поблискують краплі води. Це і черешневий конфітюр, який в Країні Басків подають до вишуканих витриманих локальних сирів, і черешневий компот, що бабуся варила в дитинстві. Нарешті, це лікерні настоянки, амарето, сиропи від кашлю. Кожному подобається своя черешня.

Парфумери трактують черешневу тему по-різному: хтось збирає аромати-хмарини, що створюють ольфакторну ілюзію легкої вуалі, хтось начиняє черешні ваніллю, лакрицею, бобами тонка; хтось додає черешню як фінальний штрих. У більшості випадків черешневі аромати — грайливі та спокусливі. Вони подразнюють всі рецептори і запрошують до ольфакторних пригод.

Major Me, Paco Rabanne

Сексуальний Major Me, Paco Rabanne пахне чарівним поєднанням черешень, перцю, ладану та уду. Терпка солодка черешня може стати домінантною нотою в спеку, варто мати на увазі.

La Petite Robe Noire EDT, Guerlain

Аромат, подібний до вихору з квіткового мережива, розшитого лискучими фруктовими бризками. Під перші такти ніжної мелодії кружляють у танці троянда, жасмин та флердоранж. Слідом за ними під енергійні зелені акорди в коло вступають черешня, яблуко і чорна смородина. І нарешті настає черга амбрового акорду. Танець завершується серпанком білого мускусу. Флакон із кришечкою у вигляді перевернутого серця створений 1912 року.


Purple Heart V 5, Map Of The Heart

Цей флакон міг би бути ольфакторною ілюстрацією книги Роберта Ґалбрейта (це псевдонім, під яким пише детективи Джоан Роулінг) "Чорнильно-чорне серце". Композиція аромату, окрім черешневого акорду, ще пахне чорнилом (!), удом і ладаном. В міру готичний, в міру чуттєвий і дуже сучасний.

Black Opium Over Red, Yves Saint Laurent

Новинка 2024 року, Black Opium Over Red Yves Saint Laurent вирізняється флаконом несамовитої краси. Червоне скло натякає на пристрасті та на головну тему цьогорічного релізу — соковиту стиглу черешню. Над композицією працювала четвірка найзірковіших парфумерів: Наталі Лорсон, Олів'є Кресп, Онорін Блан та Марі Саламань. Це приблизно як The Beatles, тільки в світі ароматів.

Rouge Smoking, BDK Parfums

Ці парфуми можна описувати по-різному: "вишнева кола", "сироп від кашлю", "вишневі льодяники" тощо, але головну ідею вони передають — це солодка, майже зацукрована, як конфітюр, черешня. За задумом парфумерки Амелі Буржуа, це втілення жінки, яка вривається в нічне життя Парижа десь в районі Пігаль. До речі, нічого непристойного: зараз цей квартал французької столиці славиться не тільки і не так секс-шопами, як театрами, магазинами органічної їжі та гіпстерськими місцями.

Lost Cherry, Tom Ford

Назва аромату — загравання з темою сексу: lost cherry — сленговий вираз, який означає дебют у сексі (або втрачену цноту, як сказали би в минулому сторіччі). Композиція вважається еталонною серед черешневих ароматів: вона має колір черешні, має слово "черешня" в назві та пахне як черешня. Чого ще бажати. Аромат, який наводить на думки про лікер амарето, триває нескінченно довго. Парфумерка Луїза Тернер створила гіт.

Intense Cherry, Montale

Дуже солодкий, дуже інтенсивний — але це Mоntale, було б дивно очікувати чогось іншого. Черешні в оточенні сандалу, ванілі, жасмину та троянд звучать впевнено, гучно та довго. Аромат може стати і інтер'єрним. Нічого екстра, просто розпиліть на внутрішню сторону гардин, килима або обшивки дивану. Завдяки стійкості не доведеться повторювати часто.

Nuage Cerisier з колекції La collection Memori, Kenzo

Аромат, натхнений мінімалістичною японською естетикою, пронизаний весняним звучанням пелюсток сакури. Легкість та прозорість аромату доповнюють бурхливі ноти соковитого мандарина з Мадагаскару, зібраного вручну. Ніжний, немов хмаринка, він заколисує спогадами про сади культових японських квітів.

Так, сакура — це не зовсім черешня, втім, краса її цвіту унеможливлює черешневу добірку без цього прозорого аромату, що, здається, здатний калібрувати свідомість, наповнюючи її спокоєм та гармонією.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.