До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Аромат, який виходить раз на рік: Guerlain Muguet 2023

Щороку напередодні 1 травня Guerlain випускає аромат, який знову і знову підкорює серця шанувальників у всьому світі. Це парфумерний еквівалент HauteCouture: ручна робота, обмежений тираж, розкішне мистецьке оформлення.

Реклама

Ці флакони — справжні витвори мистецтва. Щороку для них вигадують нове оформлення, залучаючи найталановитіших майстрів. Цьогоріч це Ateliers Vermont, відоме своєю вишивкою ручної роботи, та художниця-керамістка Карен Свамі.

ЩО ТАКЕ MUGUET ТА ЧОМУ У ФРАНЦІЇ ДАРУЮТЬ КОНВАЛІЇ

Muguet — в перекладі з французької означає "конвалія". В усьому світі ця квітка вважається символом весни. У Франції це ще й частина великої традиції: люди купують конвалії як талісман удачі і дарують їх близьким 1 травня. Звичай з'явився у 1561 році, коли королю Франції Карлу IX подарували гілочку конвалії під час відвідин альпійського регіону Дофіне. Він був настільки зачарований, що відтоді щороку дарував конвалії придворним дамам.

MUGUET MILLESIME 2023

Цього року Bee Bottle, прикрашена бджолами пляшечка Guerlain, святкує 170-річний ювілей. Свіжий весняний Muguet з цієї нагоди виходить в особливо розкішному виданні Millesime 2023. Оформлення цього витвору мистецтва довірили мисткині, керамістці Карен Свамі та кутюрному ательє вишивання Ateliers Vermont.

Вийде всього 5000 екземплярів по 125 мл кожен. У комплекті продається також спрей для подорожей об’ємом 20 мл у білому шкіряному кейсі та лійка для зручного переливання дорогоцінної рідини. Купити парфум можна буде виключно на Guerlain.com і в бутиках Guerlain.

КВІТКА УДАЧІ

Історія перетворень Muguet налічує понад 110 років. Вдумайтеся в цю цифру: Дім Guerlain з року в рік вшановує конвалію витвором парфумерного мистецтва. Перше бачення Muguet представив Жак Герлен у 1908-му, друге — Жан-Поль Герлен у 1998-му, і третє — Тьєррі Вассер у 2016-му.

ЯК ЩОЙНО ЗІРВАНА ГІЛОЧКА КОНВАЛІЇ

У парфумерному світі аромат конвалії вважають "німим". Попри те що квітка пахне незабутньо яскраво — її запах не сплутати з жодним іншим, — вона не дає парфумерної сировини. Тому щоразу парфумери відтворюють її звучання, спираючись на власну фантазію, смак і майстерність. "Саме віртуозності парфумера ми завдячуємо переосмисленню чудових, але таких швидкоплинних нот", — кажуть у Guerlain.

Створена майстром-парфумером Дому Тьєррі Вассером конвалія набуває зелених і рожевих відтінків, які утворюють неперевершене весняне тло для пишних квітів. Цікаво, що квіти в обрамлення конвалії добирають з шиком: абсолю жасмину самбак, есенція і абсолю троянди збираються з урожаю, спеціально відзначеного парфумером через ніжність та чистоту. Завдяки цьому певної миті знайомства з ароматом виникає достовірне відчуття щойно зірваної гілочки конвалії.

ЛИСТЯ, ВИШИТЕ LES ATELIERS VERMONT

Щоб передати гнучкість і колір листя конвалії, Guerlain звернувся до Ateliers Vermont, паризького Дому вишивки Haute Couture з 1956 року. Тамтешні віртуози створили бант із ніжного зеленого тюлю, облямованого зеленою ниткою, що символізує листя. Вишита ніжними гілочками конвалія виблискує, як перлини роси. Це кілька годин ретельної роботи — і ось вже горлечко флакону з бджолами прикрашене в манері Haute Couture.

АЛЕГОРІЯ ДЗВІНОЧКА КОНВАЛІЇ В КРИХКІЙ ПОРЦЕЛЯНІ

Карен Свамі, художниця-керамістка, створює об'єкти, що поєднують гру тіней і досконалі лінії. Саме це прагнення чистоти — квінтесенція нового від Guerlain Muguet Millesime 2023 року. Біла квітка, ідеально обтічної форми, виготовлена з білосніжної порцеляни.

Щоб створити виріб, Карен Свамі співпрацювала з порцеляновими майстернями Arquié, ліможської мануфактури, яка була нагороджена відзнакою "Entreprise du patrimoine vivant" (підприємства, які віднесені до живої спадщини Франції).

Таким чином, кожна з 5000 квіток — це втілення старовинних майстерних традицій та сучасної творчості.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.