До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тверезі думки: 18 знаменитостей, які не вживають алкоголю

Не буде перебільшенням сказати, що алкоголь укоренився в суспільстві як частина культурного життя. Незалежно від того, збираємося ми з друзями в барі чи випиваємо келих червоного вина за вечерею — на краще чи на гірше, алкоголь постійно присутній у нашому житті. Ті, хто утримується від міцних напоїв, стикаються з глузливими поглядами, з безліччю запитань і подеколи навіть із засудженням. Проте наближається той день, коли людям не доведеться пояснюватися, чому вони не випивають, позаяк дедалі частіше можна зустріти тих, хто відмовляється від алкоголю. Отже, якщо ви думаєте про те, щоб відмовитися від алкоголю на якийсь час, або ж назавжди, — розповідаємо про знаменитостей, до яких можна звернутися по натхнення.

Белла Хадід
Белла Хадид

Нещодавно Белла Хадід розповіла, що не вживає алкоголю вже понад шість місяців. В інтерв'ю InStyle вона сказала: "Я знаю, як випивка впливає на мене. Я можу прокинутися о третій годині ночі з жахливою тривогою". Також модель зізналася, що іноді їй доводилося скасовувати вечірки, щоб вона не втрачала контроль над собою під час веселощів.

Реклама
Зак Ефрон
Зак Эфрон

У 2013 році Зак Ефрон потрапив до реабілітаційного центру і відтоді не вживає алкоголь. Зірка фільму "Класний мюзикл" розповів Elle у 2013-му, що він навів у своєму житті лад після того, як кинув пити, і вважає, що постійна тверезість повернула йому баланс у житті.

Наомі Кэмпбелл
Наоми Кэмпбелл

"Чесно кажучи, були часи, коли я думала, що не виживу, — сказала легендарна супермодель Vogue UK у 2010 році, — я мала багато проблем… Серед іншого, я занадто багато пила. Я приєдналася до Анонімних Алкоголіків, щоб назавжди відмовитися від алкоголю і залишатися тверезою". Ми впевнені, що це рішення — одна з причин, через яку Наомі вдається зберігати свою красу та молодість.

Бредлі Купер
Брэди Купер

Бредлі Купер кинув пити багато років тому після того, як зрозумів, що якщо він продовжить пити, то справді саботує [своє] життя. Так він сказав GQ у 2013 році.

Кейт Мосс
Кейт Мосс

Попри статус однієї з найзапекліших тусовщиць 1990-х (а може і через нього), модель Кейт Мосс узагалі більше не п'є. Якщо вона змогла це зробити, то зможемо і всі ми.

Фаррелл Вільямс
Фаррелл Уильямс

"Алкоголь — не для мене", — сказав одного разу Фаррелл. Музичний продюсер, репер та дизайнер не п'є як мінімум з 2004 року.

Блейк Лайвлі
Блейк Лайвли

Зірка серіалу "Пліткарка" зовсім не цікавиться алкоголем і ніколи не цікавилася. Як вона сказала Allure: "У мене дійсно немає жодного бажання вживати алкоголь".

Tyler, the Creator
Tyler, the Creator

Життя і творчість Tyler, the Creator може навести на думку, що репер і продюсер любить вечірки. Але американський артист зовсім не п'є і не вживає наркотиків. "Я просто ніколи не хотів пити. Це те, що мене ніколи не цікавило", — сказав він у серії Converse Creative All Star.

Крістін Девіс
Кристин Дэвис

Після відвідування уроків акторської майстерності та появи на них кілька разів з похмілля зірка "Сексу у великому місті" зрозуміла, що випивка заважає її роботі. "Може бути або те, або інше. Я не можу мати все", — розповіла вона Marie Claire про своє рішення відмовитись від алкоголю.

Кендрік Ламар
Кендрик Ламар

Причини тверезості Кендріка Ламара пов'язані не з його минулим досвідом вживання алкоголю, а з його оточенням, у якому він виріс — музикант став свідком зловживання психоактивними речовинами його близькими.

Єва Мендес
Ева Мендес

Після завершення реабілітації у 2008 році Єва Мендес відмовилася від алкоголю. Вона сказала: "Я пишаюся людьми, у яких вистачає рішучості й безстрашності, щоб зіткнутися віч-на-віч зі своїми демонами і позбутися їх".

Джерард Батлер
Джерард Батлер

Американський актор довгий час боровся зі зловживанням алкоголем, перш ніж вилікувався. Зараз він тверезий уже понад 20 років.

Тайра Бенкс
Тайра Бэнкс

На відміну від деяких знаменитостей, у яких були погані стосунки з алкоголем, у Тайри Бенкс зовсім не було жодних стосунків з випивкою. Forbes повідомив ще в 2011 році, що Бенкс спробувала алкоголь, коли їй було 12 років, і з того часу не торкалася його.

Колін Фаррелл
Колин Фаррелл

Колін Фаррелл був тверезим близько 15 років після боротьби з алкоголізмом, коли він уперше потрапив до Голлівуду з Ірландії. Це вражаюче досягнення, яке варто відзначити.

Лана Дель Рей
Лана Дель Рей

Лана Дель Рей у підлітковому віці часто випивала, але покинула цю справу, коли їй виповнилося 20 років, і вона переїхала до Нью-Йорку, щоб займатися музикою. Виявляється, це було дуже правильне рішення, враховуючи, яких успіхів вона досягла.

Роберт Дауні — молодший
Роберта Дауни младший

Проблеми Роберта Дауні з речовинами задокументовані й доступні для ознайомлення в мережі. Але після того, як він відмовився від алкоголю в 2004 році, він зміг відродити свій імідж і закріпити за собою місце одного з найбільш затребуваних акторів у світі.

Дженніфер Гадсон
Дженнифер Хадсон

Зірка блокбастерів ніколи в житті не пила ні краплі. "Мені ніколи не було цікаво. Але ніхто в це не вірить", — сказала вона в розмові з Челсі Хендлер.

Джим Керрі
 Джим Керри

Комік та актор Джим Керрі навіть не п'є кави, настільки серйозно він ставиться до відмови від психоактивних речовин. Як він сказав CBS News: "Життя занадто прекрасне для алкоголю й наркотиків".

Текст: Charlie Calver
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.