До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 несмішних фільмів із Джимом Керрі

17 січня акторові Джиму Керрі виповнюється 62 роки. Увесь світ полюбив його за приголомшливі ролі в таких комедіях, як "Маска" і "ЕйсВентура", а ми цього дня хочемо згадати не тільки про його талант коміка, а й про глибокі драматичні ролі, які змушують подивитися на нього абсолютно по-новому.

"Вічне сяйво чистого розуму", 2004

"Вічне сяйво чистого розуму" — одна з небагатьох романтичних стрічок за участю Джима Керрі, але вона справді заслуговує на увагу. Професійні кінокритики назвали фільм найзакрученішою романтичною комедією з приводу амнезії й занесли до всіляких списків — від 94-го місця в рейтингу 250 найкращих фільмів за версією IMDb до місця в трійці лідерів серед десятьох найкращих фільмів першого десятиліття XXI століття.

Реклама
Кадр із фільму "Вічне сяйво чистого розуму"

Фільм розповідає зворушливу історію кохання між Джоелом (Джим Керрі) і Клементиною (Кейт Вінслет), де є місце і романтиці, і фантастиці, а без спойлерів настрій стрічки найліпше описує теглайн: "Можна стерти любов із пам’яті. Викинути із серця — це вже інша історія".

Кадр із фільму "Вічне сяйво чистого розуму"

"Шоу Трумана", 1998

Драма "Шоу Трумана" вийшла на екрани 1998 року, коли комедійна зірка Джима Керрі вже запалала. Натоді актор уже втомився від слави коміка й сам хотів продемонструвати свої вміння в серйозніших жанрах. Саме тому він охоче погодився на роль ТруманаБербанка, за яку потім дістав премію "Золотий глобус". Сам актор називає сценарій фільму одним із найкращих, з яким йому доводилося працювати за все життя.

Кадр із фільму "Шоу Трумана"

"Шоу Трумана" розповідає історію простого хлопця на ім'я Труман, який живе звичайним життям у невеликому містечку Сіхевен, але він не знає, що за кожним його кроком спостерігають десятки камер, і весь світ дивиться це реаліті-шоу, де він єдиний персонаж, який ні про що не здогадується. Навіть його близькі — це підставні актори, але цю правду йому тільки належить дізнатися.

Кадр із фільму "Шоу Трумана"

"Людина на Місяці", 1999

"Людина на Місяці" — ще одна з найпам’ятніших ролей актора, у якій йому довелося перевтілитися в коміка Енді Кауфмана. На цю роль пробувалося багато акторів — від Шона Пенна до Едварда Нортона, проте режисер Мілош Форман все-таки вирішив довіритися Джиму Керрі. Актор його не підвів, ретельно готувався до ролі впродовж кількох місяців, навіть змусив усіх на знімальному майданчику називати його Енді. Вийшло правдоподібно — й Керрі дістав свій другий "Золотий глобус".

Кадр із фільму "Людина на Місяці"

"Я кохаю тебе, Філіпе Морріс", 2009

Трагікомедія "Я кохаю тебе, Філіпе Морріс" вважається не найкращою стрічкою у фільмографії Джима Керрі, проте вона чудово показує, наскільки цей актор готовий до експериментів заради ролі. Тут йому дісталася роль гомосексуала Стівена Рассела, який закохується у свого співкамерника. До речі, через велику кількість відвертих та еротичних сцен фільм довго не випускали в прокат.

Кадр із фільму "Я кохаю тебе, Філіпе Морріс"

"Справжні злочини", 2016

У ролі польського детектива Тадека, який носить довгу бороду й дивиться на всіх вельми похмуро, складно впізнати вічно усміхненого Джима Керрі. Ще однією зіркою стрічки стала актриса Шарлотта Генсбур. Критики сприйняли фільм негативно, але для фанатів Керрі він став можливістю відкрити улюбленого актора зі ще одного боку.

Кадр із фільму "Справжні злочини"

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.