До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Louis Vuitton відмовляться від продажу одягу, присвяченого Майклу Джексону

Модний Дім Louis Vuitton оголосив, що в продаж не надійдуть речі, присвячені Майклу Джексону, з колекції бренду сезону осінь-зима 2019/2020, яку креативний директор чоловічої лінії Вірджил Абло показав у січні цього року. Пов'язана така заява з виходом на екрани документальної стрічки "Залишаючи Неверленд", в якому знаменитий музикант звинувачений в педофілії і сексуальному насильстві над дітьми.

Louis Vuitton Menswear 2019/2020

Сам Абло не приховує, що Майкл Джексон був його кумиром і, перш за все, великим музикантом, а про зміст стрічки він не знав під час роботи над колекцією і до цього: "Я засуджую як будь-які прояви насильства і жорстокого поводження з дітьми, так і посягання на права людини у принципі".

Реклама
Вірджил Абло

Нагадаємо, що у своїй другій колекції для Louis Vuitton Абло надихався культурною спадщиною рідної країни – США, так поєднав на подіумі стріт-арт, архівні силуети часів Громадянської війни і образ Майкла Джексона, перш за все, з кліпу Billie Jean. Сам дизайнер у січні зізнавався, що слухав багато музики Майкла Джексона під час роботи над колекцією.

Louis Vuitton Menswear 2019/2020

Однак це не єдиний раз, коли Абло надихався Джексоном. Вже у продажі наявна колекція його власного бренду Off-White, в якій не просто використані деталі або певні впізнавані елементи з образу артиста – біла майка в парі з розстебнутою сорочкою або блискучі рукавички, а повноцінні зображення "короля поп-музики". Також багато хто пригадав і промову Абло в Гарварді 2017 року, яка мала назву "Що б зробив Майкл Джексон?".

Off-White весна-літо 2019

Крім того, багато радіостанцій після виходу фільму оголосили, що знімають з ротації треки Майкла Джексона. При цьому сім'я музиканта стверджує, що всі звинувачення – безпідставні, а сторона, яка звинувачує, таким чином просто хоче заробити.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.