До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Адріан Аппіолаза став новим креативним директором Moschino

Італійський модний Дім Moschino оголосив Адріана Аппіолазу, який народився в Буенос-Айресі, новим креативним директором. Відомо, що 51-річний високоповажаний аргентинець нещодавно переїхав до Мілана з Парижа, щоб відкалібрувати першу колекцію, яка буде показана під його ім’ям пізніше цього місяця. Призначення Аппіолази в Moschino робить його наступником італійського дизайнера ДавідеРенне, який раптово помер у листопаді 2023 року, лише через 10 днів після початку роботи на цій посаді.

Адріан Аппіолаза
Адріан Аппіолаза

Реклама

Аппіолаза давно вважався головним претендентом на посаду, з його різноманітним та багатогранним досвідом в індустрії. Останнім часом він працював у Loewe, де впродовж 10 років обіймав посаду директора з дизайну готового одягу. Доти він два роки працював під керівництвом Клер Вейт Келлер під час її роботи в Chloé, після чого два роки творив у LouisVuitton з Марком Джейкобсом, а з 2006-го впродовж чотрьох років під керівництвом МіуччіПрада в MiuMiu, .

"Саме Фібі Файло змінила хід моєї кар'єри", — сказав Адріан. Працюючи молодшим дизайнером у AlexanderMcQueen і MiguelAdrover на рубежі тисячоліть, молодий Аппіалоза також був зарахований до CentralSaintMartins. Так він розповідав про початок роботи з Фібі Файло в Chloé: "Вона побачила колекцію, з якою я закінчив навчання, і запросила мене приєднатися до неї в Chloé у 2002 році". Коли Файло перебувала в декретній відпустці у 2005 році, Аппіолаза був серед команди дизайнерів, яка вклонилася після показу осінньої колекції того року. Він повернувся на подіум через рік після того, як Файло залишила бренд та незадовго до свого переходу в MiuMiu.

Аппіолаза народився в 1972 році і розповідає, що провів більшу частину свого дитинства та юності в кравецькій майстерні своєї бабусі. Однак саме одержимість музикою, а не модою, вперше надихнула його покинути дім і переїхати до Великобританії: "У ті роки, коли музична сцена в Манчестері процвітала, це підштовхнуло мене уявити інший всесвіт, здавалося б, далекий, де я міг би виражати себе, як ніколи раніше".

Окрім своєї дуже успішної кар’єри в сфері дизайну одягу, Аппіолаза також є відомим колекціонером робіт інших дизайнерів. Його першою пристрастю був CommedesGarçons, але в його архіві є багато рідкісних ранніх творів інших дизайнерів, зокрема Йоджі Ямамото, Жан-Поля Готьє, Мартіна Маржели, Вів’єн Вествуд та ІссеяМіяке.

Перша колекція під егідою Аппіолази буде представлена 22 лютого 2024 року. Одна з проблем, з якою зіткнувся дизайнер в роботі, полягає в тому, що, на відміну від його багатих ресурсами колишніх роботодавців у LVMH і RichemontGroup, Aeffe є досить невеликим кораблем — отже, Адріан повинен працювати ефективно й раціонально. Однак для дизайнера, який так пройнявся трансформаційним потенціалом інновацій за допомогою дизайну, цей фактор може бути тільки підмогою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.