До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фактів про нову комедію "Афера по-голлівудськи" з Робертом де Ніро

10 грудня в кінотеатрах України стартує кримінальна комедія "Афера по-голлівудськи" з тріо легендарних володарів премії "Оскар" — Робертом Де Ніро, Томмі Лі Джонсом і Морганом Фріменом.

"Афера по-голлівудськи"
Про сюжет

Фільм переносить глядачів до Лос-Анджелеса 1974 року. Розквіт "Нового Голлівуду" — знаменитої епохи тоді молодих режисерів, які сколихнули світове кіно. Цієї пори визнання здобували Мартін Скорсезе і Вуді Аллен, Роберт Олтмен і Френсіс Форд Коппола. Але герой "Афери по-голлівудськи" зовсім з іншого тіста. Продюсер Макс Барбер роками намагається здійнятися на вершину. Його, здавалося б, знають усі, але його доля — дешеві підробки категорії "Б". До того ж Барбер заборгував велику суму грошей безжалісному мафіозі Реджі Фонтейну, так що жити йому залишилося недовго. Але волею долі Макс опиняється на знімальному майданчику, де стається нещасний випадок з головною зіркою фільму, і це наштовхує його на вбивчу ідею... Барбер наймає легендарного немолодого актора Дюка Монтану на головну роль свого нового фільму й обирає режисером молоду дівчину Меган Альберт. Упередження його не хвилюють, адже кіно Макс Барбер і не планує закінчувати...

Реклама
Про кастинг

Попри десятиліття спільної роботи в Голлівуді, "зіркове тріо" — Роберт Де Ніро, Томмі Лі Джонс і Морган Фрімен саме в "Афері" вперше зустрічаються разом на одному знімальному майданчику. Спритного продюсера Макса Барбера зіграв двічі лауреат премії "Оскар" Роберт Де Ніро, кіномана-бандита Реджі Фонтейна — Морган Фрімен, а колишню зірку вестернів, все ще здатного виконати небезпечні трюки, Дюка Монтану — Томмі Лі Джонс. Товариство їм склали: зірка "Клініки" Зак Брафф у ролі Волтера — племінника, бізнес-партнера й утілення совісті Макса Барбера, а також Еміль Гірш у ролі колишнього протеже Макса, а нині успішного продюсера Джиммі Мура.

"Афера по-голлівудськи"
Про творця фільму

"Афера по-голлівудськи" з’явилася на світ завдяки дружбі Роберта Де Ніро й режисера фільму Джорджа Галло. Вони знали один одного з молодості й успішно працювали не один раз раніше. Роберт Де Ніро знімався в головній ролі в одному з перших гітів Галло як сценариста — комедійному екшені "Встигнути до опівночі". Пізніше Де Ніро залучав друга до полірування сценаріїв кримінальної комедійної дилогії "Аналізуй це" / "Аналізуй те". За словами самого Де Ніро, вони роками обговорювали з Галло можливість попрацювати знову й коли актор прочитав сценарій "Афери по-голлівудськи", то дав згоду на участь у фільмі.

"Афера по-голлівудськи"
Роберт Де Ніро про "Аферу по-голлівудськи"

Де Ніро в інтерв’ю зізнався, що, безумовно, зустрічав таких персонажів, як Макс Барбер, без подібних катастрофічних ситуацій, звісно. Зазвичай, за словами актора, вони прилаштовували дружин і коханок у кіно або торгували іменами. "Це коли кожному наступному імені в записній книжці розповідають, що його попередній співрозмовник „зацікавлений", „у захваті" і „готовий братися до роботи". Ох уже ці продюсери! Але не всі, звісно", — ділиться спогадами актор. Саме знімання "Афери по-голлівудськи", на думку Де Ніро, пройшло чудово: "Це було одне з найкомфортніших фільмувань у моїй кар’єрі. З Томмі Лі Джонсом і Морганом Фріменом ми знайомі давно, взаємодіяти з ними було дуже легко, до того ж з обома я вже зустрічався в кадрі раніше. І з молодими акторами теж все пройшло прекрасно, у нас був чудовий кастинг. Я з величезною насолодою читав сценарій, але все виявилося ще краще й смішніше, коли ми влаштували читання з усіма акторами разом. Я взагалі намагаюся не нервувати молодих акторів на зніманні, всі мають зберігати спокій, професіоналізм і грати заради спільної справи".

"Афера по-голлівудськи"
Про знімання

Робота над комедією стартувала влітку 2019. Знімали в легендарному павільйоні студії Universal у Каліфорнії, а натуру — в Альбукерке, штат Нью-Мексико, і Цинциннаті, Огайо. Вперше "Аферу по-голлівудськи" показали на кінофестивалі Mill Valley в Сан-Франциско в жовтні 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.