До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найочікуваніші фільми 2021 року

Більшість блокбастерів і масштабних прем’єр, на які ми очікували у 2020 році, через локдаун перенесено на 2021 рік. Саме тому 2021 обіцяє бути яскравим на кіноновинки. Серед найочікуваніших фільмів — "Дюна" з Тімоті Шаламе, остання поява Деніела Крейга в ролі Бонда, "Чорна вдова" й Емма Стоун в образі зловісної Круелли де Віль.

"Твіст"

Сучасний погляд режисера Мартіна Овена на класичний роман Чарльза Дікенса "Олівер Твіст". Юний талановитий художник, який живе в Лондоні, випадково потрапляє в банду, яка готує зухвалу крадіжку неоціненної картини. У головній ролі — 23-річний дебютант Раф Лоу, син Джуда Лоу, для якого це перша головна роль. Також одну з ключових ролей грає Майкл Кейн.

Реклама
"Земля кочівників"

"Земля кочівників" — головний призер цьогорічного Венеційського кінофестивалю. Згідно із синопсисом, фільм розповідає про життя жінки, яка втратила житло й змушена кочувати заходом США в будинку на колесах. У головній ролі — блискуча драматична актриса Френсіс Макдорманд, зірка фільмів братів Коенів, серіалу "Фарго" й володарка премії "Оскар" за стрічку "Три білборди за межами Еббінга, Міссурі". Цього разу на нас чекає зворушлива рефлексія про те, наскільки все нестабільно в житті сучасної людини.

"355"

З-поміж яскравих феміністичних блокбастерів цього року — трилер із загадковою назвою "355" та Джесікою Честейн, Пенелопою Крус, Діаною Крюгер і Люпітою Ніонго в головних ролях. За сюжетом, найкращі спецагенти світу (звісно, дівчата) об’єднуються, щоб врятувати світ від Третьої світової війни. Режисер стрічки — Саймон Кінберг, який працював над сценаріями фільмів "Люди Ікс" і "Фантастична четвірка", тож очікуємо на ефектний екшн.

"Кінгс Мен"

З третьою частиною улюбленої для багатьох франшизи King's Man цього року відбулася приблизно така ж історія, як і з продовженням бондіани — прем’єру переносили тричі. І все-таки в лютому 2021 роки ми знову побачимо бездоганно вбраних англійських шпигунів. Рейф Файнс, Аарон Тейлор-Джонсон, Том Голландер, Стенлі Туччі та Гарріс Дікінсон — у фільмі розкішний акторський склад. Події стрічки відбуватимуться в період Першої світової війни. За сюжетом група тиранів (цілком собі реальних — серед них, наприклад, цар Микола II та Вільгельм II) оголосить війну людству, а протистояти їй зможе тільки один герой — такий собі юнак Конрад (його грає зірка серіалу "Траст" Гарріс Дікінсон) разом зі своїм наставником (Рейф Файнс). Фільм розповість про становлення шпигунської служби King's Man.

"Малкольм і Марі"

Одна з найочікуваніших прем’єр Netflix у новому році — стильна чорно-біла драма "Малкольм і Марі" із Зендаєю й Джоном Вашингтоном ("Чорний клановець") у головних ролях. Це історія про режисера і його подругу: по суті, весь фільм вони обговорюють нову роботу героя й власні колишні стосунки. Режисер фільму — Сем Левенсон, автор популярного серіалу "Ейфорія" також із Зендаєю в головній ролі.

"007: Не час помирати"

Прем’єру 25-ої ювілейної частини бондіани "Не час помирати" через пандемію COVID-19 переносили тричі й у підсумку ми побачимо блокбастер тільки навесні 2021 року. Але чекати варто. У головній ролі — вп’яте й востаннє Деніел Крейг, у ​​ролі головного лиходія — Рамі Малек. Зрежисував стрічку Кері Фукунага, якого пам’ятають за першим сезоном "Справжнього детектива" й серіалом "Маніяк", а над сценарієм працювала Фібі Воллер-Брідж, авторка серіалу "Погань", яка додала бондіані феміністичного голосу. Нагадаємо, що в новій частині бондіани Джеймс Бонд покинув справи й насолоджується відпочинком на Ямайці. Він залишається Бондом, але статус агента 007 в МІ-6 замість нього отримує талановита агентка Номі (Лаша Лінч). На прохання керівництва Бонд повертається до роботи. Йому доведеться протистояти головному лиходієві — таємничому персонажу, який викрав нові небезпечні технології.

"Тихе місце 2"

На екрани повертається один з найуспішніших трилерів 2010-х — фільм Джона Красінскі "Тихе місце". Перша частина вийшла у 2018 році: тоді фантастична історія про апокаліпсис, де страшні монстри вбивають людей, знаходячи їх на звук, очолила рейтинг найкращих фільмів року й зібрала в прокаті понад 340 мільйонів доларів, тоді як витрати на виробництво склали $ 17 мільйонів. Цього року виходить друга частина, що розвиватиме далі сюжетну лінію першого фільму. Головну роль у фільмі знову грає Емілі Блант.

"Чорна вдова"

Скарлетт Йоганссон і її Чорна вдова давно заслуговували на власний сольний фільм — і ось, нарешті, це сталося. Для втілення сольної історії про пригоди відважної Чорної вдови студія знайшла гідного режисера: це австралійка Кейт Шортланд, вміє знімати кіно з нервом, так потрібним фільму про шпигунку міжнародного масштабу (вона режисерка гучної стрічки "Берлінський синдром"). Картина продовжує попередню стрічку "Перший месник: Протистояння": ми бачимо Наташу Романофф у критичному душевному стані, коли вона намагається впоратися з усіма бідами, що зненацька спіткали її, а також власним минулим — на героїню чекає зустріч із родиною.

"Круелла"

Навесні 2021 року на нас чекає довгоочікуваний приквел до стрічки "101 далматинець", яка вийшла в 1996 році з Гленн Клоуз у головній ролі. У приквелі "Круелла" головну героїню, Круеллу де Віль, зіграє розкішна Емма Стоун. Фільм розповість про юність Круелли на тлі епохи панк-року в Лондоні 1970-х. Режисер фільму — Крейг Гіллеспі, який торік зняв драму "Тоня проти всіх" з Марго Роббі в головній ролі. Нетерпляче очікуємо на прем’єру, щоб побачити Емму Стоун у такому яскравому образі.

"Морбіус"

Майкл Морбіус — професор хімії, лауреат Нобелівської премії, страждає на рідкісне захворювання крові. Після участі в ризикованому експерименті Морбіус перетворюється на вампіра й дістає надприродні здібності. Морбіус — персонаж Marvel Comics, який уперше з’явився в коміксах у 1970-х. У фільмі його грає Джаред Лето, для якого це вже не перший фільм про супергероїв (нагадаємо, Лето грав Джокера у фільмі "Загін самогубців"). Разом з Лето в "Морбіусі" знявся Майкл Кітон, кар’єра якого стрімко злетіла вгору наприкінці 1980-х саме завдяки супергеройському кіно (Бетмен Кітона в серії фільмів Тіма Бартона).

"Дюна"

Екранізація культового роману Френка Герберта цілком могла опинитися в списку претендентів на премію "Оскар" у 2021 році, але, на жаль, реліз "Дюни" перенесли з осені 2020 року на осінь 2021. Хто з якихось причин не знайомий з історією "Дюни" (а вона непроста), якраз має час підготуватися. "Дюна" — класика наукової фантастики: події фільму відбуваються в загадковій галактиці далекого майбутнього, де панують феодальні клани, а головний конфлікт зосереджений навколо особистості молодого аристократа Пола Атрейдеса (його грає Тіматі Шаламе), якому випадає врятувати планету. Для екранізації такої книги підібрали безпрецедентний зірковий акторський склад: Тімоті Шаламе, Ребекка Фергюсон, Оскар Айзек, Стеллан Скарсгард, Зендая, Джейсон Момоа, Джош Бролін, Дейв Батіста і Хав’єр Бардем. Режисер — Дені Вільнев, який зняв другу частину фільму "Той, хто біжить по лезу".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.