До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 улюблених ролей Рене Зеллвегер

Це не дивно, бо цілком заслужено: Рене Зеллвегер — одна з найпрестижніших і найталановитіших акторок свого покоління. З двома преміями "Оскар", чотирма "Золотими Глобусами" й десятками інших нагород актриса зберігає за собою статус, на який доводиться зважати, відтоді як вона дебютувала на екрані на початку 90-х років. Упродовж своєї кар’єриЗеллвегер прикрашала екрани в ролях дивакуватих, грішних і видатних жінок, які завдяки її грі видаються дуже близькими й знайомими людьми.

"Джеррі Магваєр", 1996

Цей фільм перетворив Рене Зеллвегер з порівняно невідомої актриси на зірку. У стрічці "Джеррі Магваєр" вона знялася в ролі матері-одиначки, яка віддано йде за своїм начальником, коли той міняє роботу. Партнером Рене по фільму став Том Круз, який тоді перебував на піку своєї слави.

Реклама

"Щоденник Бріджит Джонс", 2002

Ця романтична комедія, ґрунтована на однойменному романі, який являє собою нове тлумачення класичної "Гордості й упередження" Джейн Остін, зібрала істинно зірковий акторський склад: Рене Зеллвегер, Колін Ферт й Г’ю Грант. Але, звісно ж, головним тріумфатором стала Зеллвегер. Річ у тім, що Бріджит Джонс була одним з найпопулярніших персонажів британської сучасної літератури. А коли було оголошено, що роль дістанеться уродженці Техасу, критики, м’яко кажучи, були не в захваті. Але Зеллвегер зуміла опанувати британським акцентом, і майстерно зобразила героїню-невротичку, яка не може знайти спокій у своєму особистому й професійному житті.

"Чикаго", 2003

25 років знадобилося, щоб створити фільм-версію культового бродвейського мюзиклу "Чикаго". У ньому Зеллвегер зіграла головну роль Роксі Харт, яка перетворює вбивство коханця на успішну кар’єру в шоу-бізнесі. Для Зеллвегер це була перша роль, де вона виявила свій талант у танцях і співах. За свою роботу акторка отримала "Золотий глобус" і нагороду SAG, а також була номінована на "Оскар".

"Холодна гора", 2004

Зеллвегер отримала свою першу з двох премій "Оскар", а також "Золотий глобус", BAFTA і SAG за роль у цій епічній стрічці про громадянську війну. Актриса зіграла неосвічену, але спритну молоду дівчину, яка допомагає іншій жінці (Ніколь Кідман) піклуватися про її дім, поки всі чоловіки їдуть на війну. Заснована на однойменному романі, ця драма зосереджується навколо солдата (Джуд Лоу), який вертає з війни щоб знайти жінку, яку він любить (Кідман). Попри це, Зеллвегер краде кожну сцену, у якій з’являється, а її персонаж вийшов одним з найзахопливіших як у стрічці, так і фільмографії актриси.

"Джуді", 2020

Цю несамовиту трагедію про останні місяці життя однієї з найзнаменитіших жінок Голлівуду Джуді Гарленд складно уявити не із Зеллвегер у головній ролі. Майже невпізнавана завдяки гриму й шрамам емоційно виснаженої жінки, Зеллвегер чудово впоралася зі своєю роллю, за що й здобула премії "Оскар", "Золотий Глобус", BAFTA, SAG і CriticsChoiceAwards.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.