До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чи зможуть нові прихильники серіалу "Секс і місто" виправдати гріхи Керрі Бредшоу?

Почнемо з контексту: у квітні 2024 року серіал HBO "Секс і місто" з'явився в різних країнах на Netflix. Цього ж місяця 21-річна співачка Олівія Родріго одягла топ з надписом Carrie Bradshaw AF під час свого концерту в Madison Square Garden. Керрі Бредшоу — культова модна героїня серіалу — стає дедалі популярнішою серед нової, зокрема молодої аудиторії. На тлі цих подій виникає запитання: чи переживаємо ми нині "Керрісанс"?

Реклама

Чимало з нас закочували очі, коли чули фрази Керрі на кшталт: "Іноді я купувала Vogue замість вечері". Більшості з нас Керрі справді подобалася, але це не означає, що час від часу ця прихильність відтінялася роздратуванням. В телевізійному пейзажі 1990-х, коли на екранах з'являлися складніші жіночі персонажі, Керрі мала безліч рис, які як приваблювали, так і відштовхували.

Центральною темою шоу було життя одиноких жінок, але далеко не 20-річних. Й справжнім одкровенням тоді стало те, що в серіалі відверто й багато розповідалося про їхнє сексуальне життя та вподобання. Завдяки тому, що серіал "Секс і місто" з'явився на Netflix, нове покоління, зокрема зумери, матимуть змогу ближче познайомитися з Керрі та її подругами. Вони дізнаються про життя на Мангеттені на початку століття. Вони будуть в курсі всіх перипетій з містером Бігом. Вони побачать сукню з газетним принтом, намиста з іменами, "букети" квіткових аксесуарів.

Нові глядачі дізнаються й про те, що у відомої Керрі Бредшоу — безліч недоліків. Вона спить з одруженими чоловіками й "вибиває" зуби їхнім дружинам. Вона сварить свою подругу за те, що вона не пропонує їй 30 000 доларів (після того, як сама витрачає 40 тисяч доларів на взуття). Вона кидає свою фантастичну роботу, щоб поїхати в Париж, і переживає кілька відверто психотичних епізодів щодо бісексуальності. Але, як сказала Міранда, вона живе фантазіями, а кому з нас не хочеться трохи пофантазувати? Всім нам хочеться позбутися цього фінансового реалізму. Нам не потрібно повертатися до того, як вона зібрала свій гардероб та отримала квартиру у Вест-Віллідж, чи як їй платили 4 долари за слово у її колонці. Її життя — це така ж тема для дискусій, як і суперечка про те, чи "Джек і Роуз могли б обидва поміститися на дверях". Як і більшість культурних героїнь, Керрі Бредшоу надзвичайно значуща й водночас несерйозна. Коли вона з’являється на екрані, то водночас дратує і захоплює. За всі ці роки у всіх нас склалися непрості взаємини із цією героїнею. Тому цікаво спостерігати за тим, як молоді люди сприймуть її. Чекаємо на їхні відгуки в тіктоку.

За матеріалом vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.