До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних фільмів жовтня

Від "Донбасу" Сергія Лозниці до довгоочікуваного "Венома" з Томом Гарді – Vogue UA вибрав жовтневі кінопрем'єри, які не можна пропустити.

Веном

На честь тридцятиріччя появи Венома в коміксах про Людину-павука кіновсесвіт Marvel випускає новий фільм, режисером якого став Рубен Флейшер. Картина з Томом Гарді в головній ролі розповідає історію заклятого ворога Людини-Павука – Венома.

Реклама

Насправді, мова про зйомки "Венома" почалася давно, ще після релізу третьої частини "Людини-павука" 2007 року. Однак після провалу фільму актор Тофер Грейс відмовився від участі в проекті. Така ж історія сталася і після виходу "Нової Людини-павука" 2014-го. І ось, нарешті, новим Веномом став харизматичний актор Том Гарді. Довгоочікуваний фільм про Венома був відроджений студією Sony в березні 2016 року.

У кінотеатрах з 4 жовтня.

Перша людина

"Перша людина" – біографічна драма Дем'єна Шазелла, основана на книзі Джеймса Р. Хенсена "Перша людина: Життя Ніла О. Армстронга". Цей фільм – погляд на життя знаменитого астронавта і легендарну космічну місію, яка 20 липня 1969 року зробила Армстронга першою людиною на Місяці. Головні ролі в історії про підкорення Місяця виконали Раян Гослінг і Клер Фой.

У кінотеатрах з 18 жовтня.

Донбас

Фільм Сергія Лозниці "Донбас" отримав один з головних призів на цьогорічному Каннському кінофестивалі. Це ланцюжок з 13 епізодів, основаних на документальних сюжетах про події, що відбуваються на Сході України з 2014 року. За основу сценарію режисер взяв матеріали з аматорських роликів на YouTube.

Український оскарівський комітет вибрав "Донбас" для представлення України на премії "Оскар", а це означає, якщо фільм потрапить в оскарівський шортлист, то він представить Україну в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою".

У кінотеатрах з 18 жовтня.

Екстаз

Вже вкотре Гаспар Ное, який часто шукає акторів для свого кіно в паризьких нічних клубах, зняв кіно про юних і красивих. Секс, наркотики і нескінченний рейв: в жовтні на світові екрани виходить його новий фільм "Екстаз". Прем'єра картини відбулася в рамках Каннського кінофестивалю в травні, і з тих пір розмови про неї не вщухають.

За сюжетом, 20 молодих танцюристів збираються на репетицію в приміщенні колишньої школи, де вони живуть і танцюють кілька днів. На вечірці хтось потайки додає в чан з сангрією ЛСД, після чого в будинку починає відбуватися справжній хаос. Одну з головних ролей у фільмі грає танцівниця і модель Софія Бутелла – зірка картин "Вибухова блондинка" і "Kingsman".

У кінотеатрах з 25 жовтня.

Дике життя

У жовтні на екранах з'явиться режисерський дебют актора Пола Дано, оснований на однойменному романі американського письменника, лауреата Пулітцерівської премії, Річарда Форда. "Дике життя" – це драма про розлучення батьків з погляду дитини. Хлопчик змушений спостерігати, як його мати (Кері Малліган) заводить роман з постороннім чоловіком, поки його батько (Джейк Джилленхол) бореться зі стихійним лихом. Дія фільму розгортається в 60-х на тлі пожеж в штаті Монтана.

Прем'єра картини відбулася на кінофестивалі "Санденс", фільм також відзначило журі Каннського фестивалю, як один з найкращих режисерських дебютів.

У кінотеатрах з 25 жовтня.

Брати Сістерс

Вестерн французького режисера Жака Одіара – це історія про двох братів-головорізів на прізвисько "Сестри", які в розпал золотої лихоманки полюють на одного злодійкуватого золотошукача. Для англомовного дебюту Жак Одіар вибрав популярний і відзначений безліччю премій роман канадця Патріка Де Вітта. Головні ролі в стрічці зіграли Гоакін Фенікс, Джон К.Райллі, Джейк Джилленхол і Різ Ахмед.

У кінотеатрах з 11 жовтня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.