До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найвідоміших героїнь з коміксів Marvel

Завдяки Стену Лі на світ з'явився всіма улюблений кіновсесвіт Marvel з десятками супергероїв: Людина-Павук, Халк і Залізна Людина вже завоювали серця глядачів. Не обійшлося і без жіночих персонажів, що випромінюють силу, впевненість, міць і самовідданість. Саме їм присвячена нова стрічка кіноепопеї "Марвели", в якій капитан Марвел разом з іншими сильними дівчатами прагнуть знову врятувати світ. Згадуємо п'ять найвідоміших супергероїнь з коміксів Marvel: від Чорної Вдови до Гамори.

Кадр з фільму "Месники: Війна нескінченності"

Чорна Вдова

Наталія Романова, більше відома як Чорна Вдова, — одна з найкращих шпигунок і професійних убивць у світі. Наталія родом з імператорської родини і входить до команди супергероїв "Месники" разом з такими відомими персонажами, як Капітан Америка, Залізна Людина, Тор і Галк. Незважаючи на те, що їй не властиві надлюдські здібності, Чорна Вдова, вважається однією з найсильніших супергероїнь, що володіє декількома видами бойової техніки і непереборною чарівністю.

Реклама

У кінематографі її уособленням стала американська актриса Скарлетт Йоганссон, яка саме завдяки Чорній Вдові отримала статус найбільш високооплачуваної актриси 2018 року. Йоганссон зіграла супергероїню у фільмах: "Залізна людина" (2010), "Месники" (2012), "Перший месник: Інша війна" (2014 року), "Месники: Ера Альтрон" (2015), "Месники: Війна нескінченності" (2018), "Месники 4" (2019). У квітні цього року Скарлетт Йоганссон засмутила шанувальників кіновсесвіту — у подкасті The Goop вона заявила, що залишає проєкт, який зробив її однією з найбільш високооплачуваних актрис на планеті.

Чорна Вдова

Капітан Марвел

Керол Денверс вперше з'явилася у коміксах як службовиця ВВС США в тринадцятому випуску коміксів "Супергерої" в березні 1968 року. У різні періоди її називали Подвійною Зіркою, Птахом Війни і Капітаном Марвел. Керол Денверс, відома як "феміністська ікона", "найбільший жіночий герой Marvel" і "можливо, наймогутніший Месник", з'явиться на екранах вже в березні наступного року. Очікується, що супергероїня зіткнеться з міжгалактичною війною між двома чужорідними видами, які загрожують Землі. Її роль виконала Брі Ларсон у фільмі "Капітан Марвел" (березень 2019 року). У стрічці "Марвели", яка вийшла в український прокат 10 листопада, Керол Денверс стикається з незрозумілим для неї явищем — коли вона використовує свої сили, опиняється в неочікуваному місці.

Капітан Марвел

Червона Відьма

Ванда Максімофф — справжнє ім'я Червоної Відьми. Вона є дочкою Магнето, у неї є брат-близнюк П'єтро, більш відомий всім як Ртуть, а також єдинокровна сестра Поляріс. Червона Відьма має здатність, названу "магією хаосу". Вперше Ванда з'явилася на екранах у фільмі "Месники: Ера Альтрона", відтоді вона — рівноправна учасниця команди супергероїв Месники. Роль Червоної Відьми виконала Елізабет Олсен у фільмах "Месники: Ера Альтрона" (2015), "Перший месник: Протистояння" (2016), "Месники: Війна нескінченності" (2018), "Месники 4" (2019).

Червона Відьма

Гамора

Прийомна донька суперлиходія Таноса — Гамора, одна з наймогутніших персонажів і остання жива представниця раси Зен-Хобері, є членом команди Вартових Галактики. Її головні надздібності — у приголомшливій холодній красі, надлюдській силі, витривалості, спритності та прискореному цілющому факторі. Роль Гамори виконала Зої Салдана у фільмах "Вартові Галактики" (2014 року), "Вартові Галактики. Частина 2" (2017) і "Месники: Війна нескінченності" (2018).

Гамора

Оса

Джанет ван Дайн або Оса — одна із засновників команди і давня лідерка Месників, за сумісництвом дружина Генка Піма. Оса може зменшуватись у розмірі до декількох сантиметрів, літати за допомогою комашиних крил і випускати біоелектричні заряди енергії. Крім того, у її арсеналі є спеціальна антена, певний аналог шолома Людини-мурашки, що дає їй змогу спілкуватися телепатично з комахами.

Оса

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.