До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чудових фільмів з Руні Марою, які варто переглянути

39 років сьогодні сповнюється Руні Марі — "дівчині з татуюванням дракона", власниці премії Каннського кінофестивалю й зірці фільмів Терренса Маліка і Гаса ван Сента. Згадуємо п'ять її кіноробіт, вартих перегляду.

Кадр із фільму "Керол"

"Керол"

Реклама
Приз Каннського кінофестивалю за найкращу жіночу роль Руні Марі приніс фільм "Керол". Це екранізація книжки Патриції Гайсміт — про роман, що спалахнув між двома самотніми жінками. Головних героїнь зіграли Кейт Бланшетт і Руні Мара. За сюжетом, їхні персонажки походять з різних соціальних верств: героїня Мари — продавчиня в універмазі, а Кейт Бланшетт грає роль багатої та втомленої життям домогосподарки. "Керол" — одна з найстильніших кінокартин останніх років: художниця з костюмів "Керол" Сенді Павелл шукала натхнення в глянцевих журналах того часу, особливо працювала над гамою кольорів із сезону осінь-зима 1952/1953.

"Побічна дія"

2010 року молоду акторку Руні Мару затвердили на роль у фільмі Девіда Фінчера "Дівчина з татуюванням дракона" — і вона прокинулася зіркою. Логічно, що після роботи з Фінчером на неї посипалися вигідні пропозиції. Зокрема — від одного з провідних незалежних американських режисерів Стівена Содерберга. У фільмі "Побічна дія" він зібрав зіркову команду: Джуда Лоу, Ченнінга Татума, Кетрін Зету-Джонс. У драмі Содерберга Руні Мара зіграла дівчину Емілі, яка бореться з жорсткою психіатричною хворобою — або симулює її.

"Уна"

"Уна" — ще одна гарна екранізація в біографії Руні Мари. В основі фільму — п’єса популярного шотландського драматурга Девіда Гарровера "Чорний дрізд" про юну дівчину Уну і її закоханість у дорослого чоловіка. У театрі п’єса "Чорний дрізд" здобула найпрестижнішу театральну премію — імені Лоуренса Олів’є.

"Щоденник Роуз"

Як і "Уна", "Щоденник Роуз" — ще одна малобюджетна робота в кар’єрі Руні Мари. Акторка постійно розширює географію своїх робіт — і цього разу знялася в ірландського режисера Джима Шерідана. "Щоденник Роуз" — історія про пацієнтку психіатричної клініки, яка десятиліттями перебуває в неволі. У молодості її грає Руні Мара, а у зрілому віці — Ванесса Редгрейв. Прем’єра фільму відбулася на фестивалі в Торонто 2017 року.

"Пісня за піснею"

У Руні Мари чудовий смак, і вона вміє вибирати режисерів. Робота з Терренсом Маліком, триразовим номінантом на премію "Оскар", над фільмом "Пісня за піснею" тривала понад шість років. У фільмі зібрали найпопулярніших і найгарніших акторів Голлівуда: Наталі Портман, Раяна Гослінга, Руні Мару і Майкла Фассбендера. Режисер із властивою йому іронією зняв кіно про любовні трикутники, сексуальну одержимість і зраду в богемних творчих колах. Інтриги додало й те, що знімання відбувалися без сценарію.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.