До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі модні моменти у фільмі "10 речей, які я в тобі ненавиджу"

Минуло 25 років відтоді, як фільм "10 речей, які я ненавиджу в тобі" вперше вийшов на екрани. Відтоді ця стрічка стала класикою попкультура. Хто ж не пам’ятає серенаду Can’t Take My Eyes Off Of You у виконанні Гіта Леджера на футбольному полі, або п'яні танці героїні Джулії Стайлз на столі. Фільм "10 речей, які я в тобі ненавиджу" залишається актуальним з багатьох причин, одна з яких – бездоганні модні вбрання, які створила дизайнерка костюмів Кім Тіллман. Тож, на честь ювілею фільму, ми згадуємо, як історія про підлітковий роман стала капсулою часу для моди 1990-х.

Квіткові мотиви

Реклама

Б’янка, молодша сестер головної героїні, була відома своїми яскравими ансамблями та дівчачими силуетами. В її гардеробі був цілий асортимент мінісуконь, завдяки яким вона втілювала найкращі мотиви моди 1990-х.

Топ бандо і чокер

Кет Стетфорд була справжньою бунтівницею. Її зухвалий характер відображався в її вбранні — завжди темна палітра кольорів й розслаблені силуети. Її чорний топ і сріблястий чокер склалися в невимушений, але досить крутий наряд. Здогадуємося, що Кет могла надихатися стилем Вайнони Райдер і Blondie.

Гранж

Чоловічі образи у фільмі також виразно характеризують 1990-ті. Футболки з принтами Кемерона (його грає Джозеф Гордон-Левітт) і фланелева сорочка показали його підлітковий вік і наївність на тлі Патріка, який носив більш зріле вбрання. Його обтислі футболки з V-подібним вирізом і темні штани ідеально підходили до його образу поганого хлопця. Хоча обидва персонажі надихалися у своєму виборі одним музичним жанром — панк-роком.

Спектри жіночності

Естетика томбой Кет та ультражіноча естетика Б’янки завжди контрастували між собою й втілювали їхню індивідуальність, причому вбрання Кет часто нагадували про образи, які ми бачили на Spice Girls або TLC.

Стильні подруги

Повсякденне вбрання Кет завжди мало невимушений вигляд. Вона поєднувала карго штани та шльопанці на платформі — позачасова комбінація, яку досі можна побачити на вулицях міст. Її подруга Манделла також була іконою стилю, її вбрання, натхненні епохою Відродження, не надто відрізнялися від того, що ми бачили на подіумі від Simone Rocha and Rodarte.

Основи 1990-х

Квінтесенцією моди 1990-х була спідниця міді в поєднанні з вкороченою футболкою та білими шкарпетками. Б'янка була вірною послідовницею цієї формули, яка досі залишається актуальною.

Полярні протилежності

Доволі протилежні за характерами Кет і Патрік доповнювали один одного в модному сенсі. Як правило, в темних штанях вони гармоніювали між собою в кольорах і силуетах.

Вся справа в деталях

В 1990-ті роки особливо любили текстури та деталі з бісеру. Тож не дивно, що вишиті бісером сорочки були помічені в фільмі. В одній із найбільш пам’ятних сцен фільму ми бачимо, як Кет зізнається у коханні Патріку, саме у такій сорочці. Враховуючи емоційну вразливість моменту, ця сорочка має тематичне значення, показуючи глядачам, що сталевий характер Кет розм'як, і вона більше приймає власні емоції.

Улюблений вінтаж

Гардероб Б’янки був наповнений найяскравішими та найжіночнішими вбраннями. Як популярна дівчина у своїй школі, вона завжди була в тренді. Тож не дивно, що її хоча б раз бачили в усіх знакових сукнях тієї епохи. Відтоді ледь не всі її речі стали найбажанішими вінтажним знахідками, за якими нині полюють модниці.

Oversize

Великі піджаки та сорочки були в моді в чоловічому одязі того часу. І Патрік, і Кемерон вирішили випробувати тенденцію.

Чінос

В одному зі своїх більш повсякденних образів Кет одягнена в укорочені штани чінос, які вона любила носити. Цікаво, що в цій сцені Б’янка була одягнена в костюм, який був попередником велюрових спортивних костюмів, які стали популярними через кілька років.

Сукні-комбінації

Сукня-комбінація, мабуть, — найзнаковіша річ 1990-х. Кет одягнула таку на шкільні танці у поєднанні з перловим чокером і відповідною шаллю.

Круті зачіски

Неможливо не звернути увагу на зачіски у героїв фільму. Кучеряве волосся, модні гривки, вигадливі конструкції з волосся на голові — у цій стрічці немає жодного пасма, яке було б не вкладеним.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.