До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ці 5 cуперфудів доповнять наш раціон у 2021 році

Кишківник — це наш другий мозок, ключ до нашого благополуччя і вмістилище нашої душі. Саме в кишківнику виробляється більшість гормонів, і саме вони впливають на те, який ми вигляд маємо, як думаємо і відчуваємо. Плануєте ви в 2021 році зробити щось масштабне, а чи хочете провести рік спокійно — присвятіть час турботі про внутрішнє, включивши до свого раціону деякі з перерахованих нижче продуктів.

Photo: Franco Rubartelli/Condé Nast via Getty Images

Суперфуди багаті на вітаміни, мінерали і антиоксиданти, вони є чудовим інструментом для підтримки, стимуляції і обслуговування кишківника. І пам'ятайте, що кожен організм реагує і обробляє їжу по-різному, тому, будь ласка, прислухайтеся до себе і досліджуйте головні суперфуди цього року з цікавістю.

Реклама
Адаптогенні гриби

Адаптогени — це група харчових продуктів і трав (особливо лікарських грибів), які мають здатність захищати наш організм від шкідливих наслідків стресу, а також підтримують загальний стан здоров'я, енергію і настрій. Я використовую гриби чага для підтримання імунітету, кордицепс для підвищення спортивної витривалості, їжовик гребінчастий для поліпшення концентрації уваги і рейші для заземлення та розслаблення. Переконайтеся, що купуєте гриби максимально хорошої якості — продукти органічних брендів, вирощені в контрольованих умовах, щоб забезпечити собі максимально чисті гриби.

Додавайте рекомендовану дозу грибів у супи і тушковані страви. Крім того, щодня додавайте половину чайної ложки в чай, каву або гаряче какао.

Морський мох

Дар океану, морський мох, містить 92 зі 102 мінералів і вітамінів, необхідних нашому організму, включаючи цинк, залізо, кальцій і калій, не кажучи вже про природні противірусні та антимікробні засоби, що можуть допомогти заспокоїти запалення і полегшити респіраторні проблеми. Вибирайте зневоднений морський мох у вигляді порошку або гелю — він має м'який смак і підходить для різних цілей. Уникайте моху, вирощеного в басейнах або здобутого нестійким методом.

Додавайте півтори столові ложки гелю в улюблений смузі або використовуйте його в якості згущувача в супах, бульйонах і соусах.

Гарбузове насіння

Непоказне гарбузове насіння це справжня золота жила. У ньому міститься більше білка, ніж у будь-яких горіхах (30 г білка на 100 г гарбузового насіння), а також ненасичені жири, жирні кислоти, антиоксиданти, високий рівень магнію, який допомагає регулювати режим сну. Крім того, таке насіння має гіпоглікемічні і антипаразитарні властивості вважається, що його регулярне вживання покращує здоров'я серця, сечового міхура і простати. Вживаючи насіння, стежте за розміром порцій, адже вони багаті на калорії і поживні речовини.

Найкращий спосіб додати гарбузове насіння до свого раціону — з'їдати одну-дві столові ложки насіння як щоденний перекус. Також можете спробувати олію з гарбузового насіння в якості смачної альтернативи горіховій олії.

Баобаб

Зустрітися з деревом життя: баобаб — одне з чудес африканського континенту, відоме своїми поживними і цілющими властивостями. Крім неабиякої насиченості вітаміном С і клітковиною, плоди баобаба містять приблизно в шість разів більше калію, ніж банани. Калій — потужний електроліт, який допомагає відновити водний баланс і організм після тренувань або вживання алкоголю. Він також допомагає полегшити м'язові і менструальні спазми, розслабляючи простагландини, скорочення яких спричиняє больові відчуття.

Спробуйте настояну на баобабі воду, як цей фрукт традиційно вживають в Африці, змішавши від двох до чотирьох чайних ложок порошку баобаба з фільтрованою водою. Ви також можете додати таку ж кількість порошку в ранковий смузі.

Барбадоська вишня

Якщо ви відчуваєте нездужання, вам може допомогти барбадоська вишня. Ці ягоди з дерева мальпігія емаргіната не тільки є природним антидепресантом, а й багаті на вітаміни і мінерали, в тому числі на вітамін С, якого в ягодах в 60 разів більше, ніж в апельсинах. Просто переконайтеся, що ваша барбадоська вишня зібрана на початку циклу дозрівання, щоб отримати максимальну поживну цінність.

Додавайте повну чайну ложку ягід у смузі або сік щоранку.

Текст: Moon Bedeaux

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.