До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рецепти щастя: 5 здорових перекусів, поки ми на карантині

Яблуко між сніданком і обідом, цільнозерновий батончик як полуденок і кілька горішків мигдалю на десерт. Зазвичай концепція перекусів мала досить простий вигляд, проте тепер можна трішки й поморочити собі голову, щоб приготувати повноцінний снек у перервах між робочими завданнями (ну або між серіями улюбленого TV-шоу). Vogue.ua пропонує 5 рецептів здорових перекусів, з якими робота з дому заграє новими смаками.

Мініпіца із цукіні

Ця піца створена для тих, хто жити не може без неї, але ретельно стежить за кількістю з’їдених вуглеводів. Для приготування цього милого підобіду, який після карантину може стати повноцінною закускою для вихідних посиденьок з друзями, потрібно всього п’ять інгредієнтів і 15 хвилин.

Реклама

Інгредієнти:

три цукіні (нарізати кружальцями 5—7 мм);

⅓ склянки соусу маринари;

½ склянки тертої моцарели;

¼ склянки мініпепероні (або будь-якого улюбленого топінгу);

1 ст. л. оливкової олії.

Сіль, перець та італійські трави для смаку й запаху.

Приготування

Увімкніть духовку до температури прожарювання. У великій сковорідці нагрійте оливкову олію на середньому вогні. Викладіть на неї кружальця цукіні й обсмажуйте їх до золотистого кольору (1—2 хвилини з кожного боку). Додайте сіль і перець за смаком.

Потім викладіть кружальця цукіні на велике деко. Зверху змастіть соусом маринари, а відтак покладіть моцарелу й пепероні.

Засуньте деко в духовку й запікайте, поки сир не почне плавитися (1—2 хвилини).

Подавати можна відразу ж, посипавши італійськими травами (на бажання).

Вівсяні мафіни із чорницями й грецьким йогуртом

Цей, напевно, найенерговитратніший перекус є здоровою альтернативою мафінам, з якими знайомі всі: пухкими й соковитими хмарками з тіста, після яких хочеться не в спортзал, а добавку. Втім бажання з’їсти ще один може й не зникне, але корисних властивостей у такого кексу набагато більше (досить подумати про багаті на антиоксиданти чорниці й білкову силу грецького йогурту). А ще його легко брати із собою.

Інгредієнти:

1 склянка + 1 ст. л. борошна (на ваш вибір);

1 склянка вівсяних пластівців;

2 ч. л. розпушувача;

¼ ч. л. солі;

2 великі яйця (злегка збиті);

1 склянка грецького йогурту;

⅓ склянки меду;

¼ склянки молока;

1 ч. л. екстракту ванілі;

1 склянка чорниць (заморожених або свіжих).

Приготування

Розігрійте духовку до 180 і змастіть форму для мафінів (знадобиться 12 форм).

У великій мисці змішайте одну склянку борошна, вівсяні пластівці, розпушувач і сіль. У середній мисці змішайте яйця, йогурт, мед, молоко й ваніль. Потім змішайте сухі й рідкі інгредієнти до однорідної маси.

Чорниці злегка змішайте з борошном (так ягоди не втратять форми й будуть соковитими) і акуратно додайте ягоди в тісто.

Рівномірно розділіть тісто за формами для кексів. Форми заповнюйте тістом повністю.

Випікайте 18—20 хвилин або до золотистої скоринки. Готовність мафінів перевіряйте за допомогою зубочистки: зубочистка чиста — мафін готовий.

Рулетики з бананом, арахісовим маслом і медом

Швидкий снек із чотирьох інгредієнтів для тих, хто любить поєднання солодкого й солоного, особливо цінує тяглисту консистенцію арахісового масла й не проти побалувати себе трохи більшим калоражем, ніж зазвичай.

Інгредієнти:

1 цільнозерновий лаваш (або корж);

1 ст. л. арахісового масла;

½ банана;

½ ст. л. меду.

Приготування

У невеликій мисці змішайте арахісове масло з медом. Отриману масу рівномірно розподіліть лавашем.

Банан можна нарізати шматочками й розподілити по всій поверхні лаваша або покласти цілий банан у нижній частині лаваша й уже тоді робити рулет. Рулет формуйте акуратно й досить щільно, щоб не порвати лаваша. Далі наріжте рулет і насолоджуйтеся.

Чипси з батату

Маючи спокусу похрумтіти чимось у шелесткій упакові з віковим терміном придатності й стабілізаторами, варто замислитися над тим, щоб зробити чипси самостійно. Для цього є максимально простий рецепт чипсів з батату, які вийдуть не менше хрусткими й напевне корисними.

Інгредієнти:

2 батати;

2 ст. л. оливкової олії;

¼ ч. л. морської солі (або будь-якої іншої солі).

Приготування

Розігрійте духовку до 120 . Підготуйте решітку, на яку викладатимете майбутні чипси.

Помийте й висушіть батат. Наріжте солодку картоплю тонкими кружальцями. Що тонше, то ліпше. Якщо маєте овочерізку, скористайтеся нею. Бо кружальця нерівномірної товщини після запікання не будуть хрусткими.

Далі злегка збризкайте нарізаний батат оливковою олією й посипте сіллю. Викладіть кружальця на решітку й поставте в духовку на 2 години.

Пам’ятайте, що тонші кружальця картоплі, то швидше вони зготуються. Через годину, перевіряйте готовність чипсів кожні 15 хвилин до моменту їхнього приготування.

Коли чипси будуть готові, дайте їм 10 хвилин, щоб трохи "опанували себе" після жару. Тепер можна хрумтіти.

Тост із салатом з авокадо і яйця

Авокадо-тости полонили серця й інстаграми не однієї сотні людей у всьому світі. Що ж, удосконалена версія, у вигляді салату з авокадо і яйця на тості із цільнозернового хліба, може стати як перекусом (якщо ви вже дуже зголодніли), так і бранчем (якщо ви прихильник легкого сніданку).

Інгредієнти:

¼ авокадо;

1 велике яйце (зварити круто).

Цільнозерновий хліб.

Приготування

Авокадо й варене яйце подрібнити й змішати. Додайте сіль і спеції за смаком і викладіть готовий салат на тост із цільнозернового хліба.

Bon appetite!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.