До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найвродливіші французькі актриси всіх часів

Француженка — слово, яке вже само по собі випромінює ауру містики й чарівності. Здебільшого такі асоціації з’явилися завдяки поколінням талановитих актрис, навички яких перевершили їхню фізичну вроду. У цьому матеріалі vogue.ua згадує деяких з них.

Бріджит Бардо
Брижит БардоБріджит Бардо

Бріджит Бардо — головна блондинка Франції, ікона не тільки своєї країни, але й світової культури. У світ кіно Бардо потрапила досить випадково. У 1949 році вона почала зніматися для модних журналів, а через рік випуск з її участю побачив режисер Роже Вадим і через знайомих познайомився з юною Бріджит, запросивши її на проби. За 20 років активної роботи вона встигла знятися в 48 фільмах, записати безліч пісень і навіть була номінована на британську премію BAFTA. Її кар’єра тривала до середини 70-х років, після чого вона стала активісткою, що захищає права тварин.

Реклама
Катрін Денев
Катрин ДеневКатрін Денев

Катрін Денев справедливо вважають однією з найкращих європейських актрис і найвидатніших французьких актрис усіх часів. Вона отримала визнання за її ролі холодних, відчужених і таємничих красунь у стрічках різних культових режисерів, включно з Луїсом Бунюелем, Франсуа Трюффо й Романом Поланські. Зі своїм довгим світлим волоссям і палким поглядом Денев прокинулася відомою після виходу мюзиклу Жака Демі 1964 року "Шербурзькі парасольки". Відтоді вона стала музою Іва Сен-Лорана й здобула безліч нагород за кар’єру, що охоплює понад сім десятиліть. Вона виграла кілька премій "Сезар" і закріпила свій статус однієї з найвідоміших француженок з номінацією на премію "Оскар" в 1992 році.

Ізабель Аджані
Изабель АджаниІзабель Аджані

Ще одну легенду французького кіно Ізабель Аджані люблять за її неймовірну здатність віддаватися до останку кожній ролі. Вона — актриса, яка отримала найбільше почесних кінонагород. Аджані — єдина володарка п’яти премій "Сезар", також вона двічі вигравала нагороду за найкращу жіночу роль у Каннах і двічі була номінована на "Оскар". Ізабель завжди вибирала складних персонажів, виводила на екран невимовні історії жінок і відмовлялася від ролей, які її не надихали.

Софі Марсо
Софи МарсоСофі Марсо

Софі Марсо успішна кінематографістка в багатьох напрямах: вона зробила вдалу кар’єру як актриса, режисерка, сценаристка й письменниця. Марсо стала популярною ще підлітком завдяки своїм дебютним фільмам "Бум" (1980) і "Бум 2" (1982), отримавши нагороду "Сезар" як найперспективніша актриса. За 10 років за допомогою різних вдалих проєктів Марсо стала міжнародною кінозіркою, а стрічкою, яка закріпила за нею цей статус, став дев’ятнадцятий фільм бондіани "І цілого світу мало", у якому вона зіграла дівчину відомого спецагента.

Жанна Моро
Жанна МороЖанна Моро

Жанна Моро була не просто актрисою, а предтечею сучасної жінки. Кинувши школу в 16 років, вона незабаром розкрила свій талант у найбільшій театральній компанії країни Comedie Francaise. У кіно вона працювала з Луї Малем, Франсуа Трюффо, Луїсом Бунюелем, Роджером Вадимом та Орсоном Веллсом, який назвав її найкращою актрисою сучасності. Моро стала символом для поколінь французьких жінок, уособлюючи свободу слова, свободу дій і свободу думки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.