До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових римейків, вартих вашої уваги

Мюзикл "Вестсайдська історія" Стівена Спілберга, комедія "Один удома" і ефектна "Попелюшка" з Біллі Портером — ця осінь минає під знаком римейків і масштабних кіноповернень. vogue.ua зібрав список найочікуваніших римейків, які ми побачимо у найближчі місяці, а також тих, які вже доступні до перегляду.

Біллі Портер у фільмі "Попелюшка"
"Вестсайдська історія"

Фільм Стівена Спілберга знято за мотивами культового фільму Роберта Вайза "Вестсайдська історія", який отримав 10 статуеток "Оскара" і увійшов в історію як один з найкращих американських кіномюзиклів. Це адаптація історії про Ромео і Джульєтту, дію якої перенесли в Нью-Йорк 1950-х. Головні герої — Тоні і Марія, підлітки з двох конкуруючих вуличних банд, які закохуються одне в одного. Фільм знято за сценарієм Тоні Кушнера, який раніше працював зі Спілбергом над "Мюнхеном" і "Лінкольном".

Реклама

Для Стівена Спілберга цей фільм — реалізація мрії: зі слів режисера, він закоханий в цей мюзикл з дитинства. "Моя мама була класичною піаністкою, — розповідає режисер. — Весь наш будинок був наповнений альбомами класичної музики, і я виріс в оточенні класичної музики. "Вестсайдська історія" була фактично першим твором популярної музики, який наша сім'я дозволяла собі послухати вдома. Я закохався в нього в дитинстві".

"Кендімен"

Режисерові Ніа ДаКоста було всього два роки, коли в 1992 році вийшла оригінальна версія фільму "Кендімен" — історії про маніяка з гаком замість руки, що з'являється, якщо вимовити його ім'я перед дзеркалом п'ять разів. Зараз Нії ДаКоста 31 рік і вона співпрацює з оскароносним продюсером Джорданом Пілом, визнаним майстром жахів ("Геть"), щоб дати нове життя популярному фільму. В головній ролі Ях’я Абдул-Матін II ("Аквамен","Хранителі"). Продовження фільму розширює теми оригіналу, повертаючи нас у Кабріні-Грін у Чикаго, де оригінальний Кендімен був колись убитий за те, що був темношкірим чоловіком, закоханим у білу жінку. Без сумніву, "Кендімен" — один із найяскравіших фільмів року.

"Один удома"

Вже 12 листопада ми побачимо ремейк культової стрічки "Один вдома" 1990 року. Головного героя — тепер його звуть Макс Мерсер — забувають удома, батьки відлітають у подорож в Токіо без нього. Спочатку 10-річний Макс їсть солодке, веселиться, але потім в його будинок заберуться грабіжники (цього разу це чоловік і жінка), яким підприємливий Макс влаштує прочухана. Макса грає 12-річний британський актор Арчі Єйтс — ви напевно запам'ятали його за блискучою комедією Тайкі Вайтіті "Кролик Джоджо", де Арчі грав підприємливого й чарівного Йоркі, друга головного героя. Ден Мейзер — дотепний британський сценарист і режисер, соратник Саші Барон Клен і співпродюсер гучних хітів "Борат" і "Борат 2".

"Попелюшка"

У цьому році Amazon Prime представили свою версію культової казки "Попелюшка". Здавалося б, розповісти історію Попелюшки наново практично неможливо — поза тим, режисерка і сценаристка Кей Кеннон ризикнула зробити це в 2021 році. Вона зробила ставку на акторів — в новій Попелюшці роль феї-хрещеної дісталася акторові й музикантові Біллі Портеру. "У магії немає гендеру, — сказав в інтерв’ю біллі Портер. — Принаймні, ми представляємо цього героя гендерно нейтральним. Думаю, прийшов час нових персонажів". Роль Попелюшки зіграла кубино-американська актриса Каміла Кабельо.

"Мисливці за привидами: З того світу"

Цей фільм — не ремейк, а радше перезавантаження культової стрічки 1990 року, на якій виросло не одне покоління кіноманів. Новий фільм розповідає про сім'ю, яка переїжджає в старий занедбаний будинок в невелике містечко і стикається з паранормальними явищами. Впоратися з ними має нове покоління мисливців за привидами. Режисером стрічки став Джейсон Рейтман, син Айвана Райтмана, який зняв першу частину "Мисливців за привидами" в 1984 році. У фільмі знявся Фінн Вулфард, зірка серіалу "Дуже дивні справи", також у стрічці з'явиться Білл Мюррей.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.