До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про римейк фільму "Сам удома"

Вже 12 листопада ми побачимо римейк культової стрічки "Сам удома" 1990 року. Яким він буде, хто замінить Маколея Калкіна — про все це читайте в нашому матеріалі.

Кадр із римейку "Сам удома"
Сюжет

"Сам удома" — улюблена різдвяна комедія мільйонів людей у всьому світі. Фільм був визнаний найкасовішою комедією за всю історію США, дістав дві номінації на премію "Оскар" — і чотири серії продовження. Не дивно, що в Голлівуді вирішили повернутися до популярної й улюбленої для багатьох історії — і випустити римейк через 31 рік після прем’єри оригінального фільму. Творці римейку "Сам удома" (в оригіналі він матиме назву "Home Sweet Home Alone") не стали винаходити нічого нового — сюжет майже повністю повторює події, що відбувалися з героєм у фільмі 1990 року.

Реклама

Головного героя — тепер його звуть Макс Мерсер — забувають удома, батьки відлітають у подорож до Токіо без нього. Спершу 10-річний Макс їсть солодке, веселиться, а потім до його будинку залазять грабіжники (цього разу це чоловік і жінка), яким винахідливий Макс влаштовує прочухана. "Це мій дім, я маю його захистити", — каже Макс і бере до рук зброю. Іграшкову. Макс має захистити свій дім від Пем і Джеффа Фріцовських — колоритної пари, яка намагається вкрасти неоціненну реліквію його родини.

Хто в головній ролі

Мабуть, головна удача нового фільму — виконавець ролі Макса. Його грає 12-річний британський актор Арчі Єйтс — ви напевне пам’ятаєте його за роллю в неперевершеній комедії Тайкі Вайтіті "Кролик Джоджо", де Арчі грав винахідливого й чарівного Йоркі, друга головного героя. "Кролик Джоджо" здобув безліч нагород, серед них і "Оскара" за найкращий сценарій, а юного актора номінували на премію "Вибір критиків". Арчі Йетс — звичайний британський школяр: на проби потрапив випадково, і не дуже сподівався, що отримає цю роль. "Кролик Джоджо" — дебютний фільм Арчі, якому на момент знімання було всього дев’ять років, тож упевненості й сміливості хлопчикові не позичати. Але, судячи з трейлеру "Сам удома", роль Макса, який, залишившись сам удома, не розгубився, а придумав мільйон способів, як захистити свій дім від парочки незграбних грабіжників, просто створена для Арчі.

Крім Арчі Єйтса, у фільмі знімуться Робе Делан ("Форсаж" і "Дедпул-2") та Еллі Кемепр, зірка серіалу "Офіс". Саме вони втілять на екрані зловмисників Пем і Джеффа Фріцовських. З чуток, епізодичну роль у фільмі зіграє й 41-річний Маколей Калкін — зірка оригінального фільму. Також у стрічці з’явиться Девін Ратрей, який зіграв Базза Маккаллістера, старшого брата Кевіна, у перших двох фільмах. У римейку йому дісталася роль поліційника, що прийде рятувати головного героя.

Режисер

Скептиків, які переживають, що римейку не вдасться повторити надзвичайного успіху першого фільму, хочеться заспокоїти щонайменше з однієї причини: у режисерському кріслі Ден Мейзер — дотепний британський сценарист і режисер, соратник Саші Барона Коена і співпродюсер гучних гітів "Борат" і "Борат 2". По суті, саме Мейзер допоміг Саші Барону Коенові придумати персонажа Бората — дотепного, їдкого сатира, який блискуче висміює сучасне суспільство.

Реакція

Вихід трейлера — що справді чудовий — розділив фанатів класичного фільму "Сам удома" на кілька таборів. Частина людей запитують себе "а чи треба нам римейк, якщо перший фільм був ідеальним — і чи вдасться через 30 років зняти такий самий ідеальний фільм, який полюблять глядачі різного віку в усьому світі?". Інші кажуть, що нерозумно й наївно знімати у 2021 році картину з назвою "Сам удома": в епоху гаджетів, з якими будь-яка дитина на ти, складно залишитися самому, хоч би де. З огляду на здоровий глузд і логіку, герой легко може зателефонувати батькам зі смартфона, а ті відповідно — легко відстежити його перебування через геолокацію або викликати поліцію за допомогою Siri.

Що ж, уже менш як за місяць ми побачимо фільм і зрозуміємо, чи вдасться римейку "Сам удома" стати улюбленим різдвяним фільмом для нового покоління глядачів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.