До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових фільмів з Кірком Дугласом

Зігравши безліч ролей, які принесли йому три номінації на "Оскара" і почесну премію Американської кіноакадемії, Кірк Дуглас залишив за собою статус легенди великого екрану. У актора величезний послужний список блокбастерів: чи то героїчні вестерни, чи сучасні драми, він завжди помірковано ставився до вибору своїх персонажів. Насправді Дуглас був дивовижно різнобічним актором. Нескінченні межі, які він продемонстрував за допомогою своїх героїв, зробили його одним з найвидатніших акторів класичного голлівудського кіно.

"Чемпіон", 1949
Кірк Дуглас у фільмі "Чемпіон", 1949

Дуглас отримав свою першу номінацію на "Оскара" за роль у цій чорно-білій нуар-драмі. В основаному на оповіданні Ринга Ларднера фільмі актор грає амбітного боксера Міджа Келлі, який готовий на все, щоб стати чемпіоном світу.

Реклама
"Туз у рукаві", 1951
Кірк Дуглас у фільмі "Туз у рукаві", 1951

Стрічка "Туз у рукаві" – їдка сатира Біллі Вайлдера на бульварну журналістику і її вплив на суспільство. Дуглас виконує роль репортера Чака Татума, який всіляко експлуатує подію обвалення шахти, в якій перебуває замкнений працівник. Він створює ажіотаж навколо трагедії, навмисно саботує спроби порятунку людини, щоб продовжити хвилювання суспільства і використовує ситуацію, щоб просунутися кар'єрними сходинками.

"Злі і гарні", 1952
Кірк Дуглас у фільмі "Злі і гарні", 1952

Драма режисера Вінсента Міннеллі основана на розповіді Чарльза Бредшоу "Данина поганому хлопцю". Сюжет оповідає про несумлінного кінопродюсера і три успішні кар'єри, які він і почав, і саботував. Картина висвітлює протиріччя Голлівуду, де мрії створюють і руйнують з неймовірною швидкістю. Зібравшись разом у офісі студії, режисер (Баррі Салліван), акторка (Лана Тернер) і сценарист (Дік Павелл) згадують свій досвід роботи з продюсером (Дугласом), який виховував їхній талант лише для того, щоб потім підставити їх. Цей фільм приніс Дугласу другу номінацію на "Оскара".

"Жага до життя", 1956
Кірк Дуглас у фільмі "Жага до життя", 1956

"Жага до життя" розповідає про життя художника Вінсента ван Гога. Кінострічка основана на однойменному романі Ірвінга Стоуна і знята Вінсентом Міннеллі. Завдяки баченню режисера, Дуглас постає у фільмі як протестантський місіонер, який присвячує себе допомозі бідним у вугільній країні, а потім починає займатися живописом, що призводить до розчарування, бідності і божевілля. Ця робота принесла акторові третю номінацію на "Оскара" за найкращу чоловічу роль.

"Спартак", 1960
Кірк Дуглас у фільмі "Спартак", 1960

Чотиригодинна епопея "Спартак" – безумовно, найвідоміший проєкт Кірка Дугласа. Його авторами стали сценарист Далтон Трумбо (який на той момент входив до "Чорного списку" Голлівуду) і режисер Стенлі Кубрик. Хоча стрічка позиціонується як вшанування повстання і справедливості проти авторитарного правління, вона слугує пам'яткою самому Дугласу: його точеній статурі, гучному голосу, благородному ставленню до позбавлених цивільних прав.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.