До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Золотий блонд — головний відтінок цього літа

Надихніться Біллі Айліш і візьміть освітлювач. Але спочатку прислухайтеся до порад перукаря Алекса Браунселла.

Photo: Kelia Anne MacCluskey

Раніше суперзірка попмузики Біллі Айліш витратила шість тижнів на те, щоб освітлити волосся від темно-чорного з зеленими корінням до кремового блонда (упродовж цих тижнів вона носила перуки). Результат зірка представила яскраво — з'явившись на обкладинці британського Vogue.

Реклама

Айліш наважилася на освітлення після того, як побачила мокап від фанатки, яка уявила, який вигляд мала б співачка зі світлим волоссям. Проте 19-річна суперзірка дуже боялася майбутнього знебарвлення, адже її волосся вже піддавалося сильному впливу, а перехід у блонд міг суттєво його пошкодити. До слова, страх випадіння волосся одна з причин, з якої більшість людей уникають знебарвлення свого волосся у блонд, і так не має бути.

"Я завжди кажу своїм клієнтам, що "це все одно, що прийти до мене з парою джинсів і піти з парою шовкових штанів, призначених лише для хімчистки". Ви можете підтримувати стан цих брюк так само добре, як і джинсів, якщо будете правильно за ними доглядати", говорить майстер-колорист і засновник Bleach London Алекс Браунселл. Отож, якщо ви хочете перейти у блонд, ось кілька порад, як стати власницею світлих пасом цього літа. Головна порада не забувайте читати інструкцію.

Звідки походить переконання, що "якщо освітлити волосся, воно випаде"?

"Довкола освітлення волосся дуже багато стигми. Це трохи схоже на відгомони 1980-х, коли всі робили хімічну завивку і знебарвлювали волосся, через що воно і випадало. Але так ставалося через хімічну завивку, відбілювання і божевільне укладання. Зараз ми використовуємо суперживильні засоби для волосся, а також дотримуємося конкретних способів запобігання випадінню волосся.

Також існує багато міфів щодо знебарвлення текстурного афроволосся воно більш чутливе і делікатне, тому якщо ви будете використовувати на ньому відбілювач за тією ж схемою, що і на європейському волоссі, ви сильніше його пошкодите. Незалежно від основного кольору волосся, невдовзі після освітлення він все одно проявиться, але люди припускають, що знебарвлення протримається довше, якщо потримати освітлювач довше і це основна помилка, яка призводить до пошкодження волосся".

Photo: Kelia Anne MacCluskey
Як вибрати відповідний відтінок блонда?

"З волоссям працюють ті ж правила, що і в макіяжі. Питання в тому, які тони вам пасують теплі чи холодні. Якщо теплі, то ви можете пробувати карамельні відтінки або перейти в мідний чи рудий, що дійсно має класний вигляд. Якщо ж ваші тони холодні, тоді зверніться до попелястих і крижаних тонів".

Про що слід пам'ятати при фарбуванні волосся (особливо, якщо робите це самостійно)?

"Головне — це провести тест на своєму волоссі. Якщо ви коли-небудь фарбували волосся в коричневий, і думаєте, що відтінок уже давним-давно вимився, можливо, він увібрався в кору вашого волосся. Як тільки ви нанесете на нього освітлювач, волосся стане рудим. Це головне, в чому потрібно дотримуватися обережності під час освітлення. Якщо у вас повністю незаймане волосся — це означає, що вам не потрібні хімічні процедури, в тому числі випрямлення, і це ідеальна основа, щоб почати перехід у блонд. Якщо ви фарбуєте волосся самостійно, то обов'язково читайте і виконуйте вказівки, і тоді все буде чудово. Ви здивуєтеся, але люди дійсно ігнорують цю частину процесу.

Не наносьте фарбу на корені, тому що вони вберуть фарбу швидше, ніж кінчики, через тепло, що виходить від голови. Спочатку нанесіть фарбу на кінчики, а потім в останні 20 хвилин на корені, — так ви отримаєте рівний колір. Я не згоден із твердженням, що процедуру освітлення слід повторювати тричі. Мені подобається використовувати трохи менше перекису, але залишати його трохи довше і обробляти корені ближче до завершення процедури.

Клієнтам з текстурним афроволоссям я залишаю відбілювач максимум на 10 хвилин. Робіть так, і ви залишитеся задоволеними вашим блондом. Для тих, у кого більш стійке темне волосся або волосся азіатського типу, працює зворотне правило. Для оброблення потрібно набагато більше часу, — освітлювач потрібно буде залишити на годину і довше. Довести волосся до потрібного відтінку за один раз краще, ніж домагатися цього в три підходи. Кремовий жовтий відтінок, якого ви хочете досягти, схожий на колір внутрішньої частини шкірки банана.

Якщо раніше ви фарбувалися в чорний або ваше волосся піддавалося надмірному обробленню, зверніться в салон або до фахівця з блонду. Якщо у вас від природи руде волосся, вам слід зробити тест, тому що деяке руде волосся від природи дуже стійке, а деяке дуже швидко відростає".

Яким має бути догляд за волоссям після освітлення?

"Стосовно догляду, то ви не можете взяти плойку, щипці для завивання, або гарячий фен і зробити гарячу укладку як зазвичай. Я інтенсивно сушу волосся раз на місяць. Я працюю з текстурою і хочу, щоб вона була кольоровою. Якщо ви хочете зробити це, звичайно, ви можете, але в підсумку ваше волосся дужче пошкодиться. Вам також потрібно визначити свій режим догляду; доглядні процедури просто необхідні. Обов'язково розчісуйте волосся і використовуйте шовкову наволочку, щоб захистити волосся від тертя об подушку. Найкращі засоби для догляду за афроволоссям це ті, які містять багато маслянистих і натуральних інгредієнтів. Це потрібно для подальшого догляду, але також знадобиться щось насичене протеїном для підтримання структури".

Біллі Айліш на обкладинці британського Vogue стала уособленням ікони блонда. Озираючись назад, хто раніше був легендарним прикладом блонда?

"Актриси Мерилін Монро і Джин Харлоу, і співачка Деббі Гаррі — сильні персонажі, які не боялися своєї жіночності і використовували її у всій красі".

Як змінився вигляд білявки?

"Бути білявкою або фарбувати волосся в блонд це не стільки про сексуальність, скільки про самовираження і бажання змінитися. Для покоління Z Біллі Айліш є новою дівчиною, яка представляє образ іконічної блондинки. Так, вона була суперсексуальною на обкладинці британського Vogue, але вона фарбувала волосся в блонд не для того, щоб бути сексуальною вона робила це, щоб бути самою собою. Це також гарна основа для роботи з іншими кольрами і відтінками".

Які відтінки блонда ви очікуєте побачити цього літа?

"Ми спостерігаємо, як блонд відходить від прохолодних попелястих тонів, що були в моді увесь цей час. (Останні 10 років усі одержимі цим). Тепер блонд буде набагато теплішим, від кремових тонів до рудого і мідного відтінків. Людям потрібен тепліший і м'якший відтінок. Люди виходять з ізоляції і хочуть чогось трохи іншого".

Текст: Tish Weinstock

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.