До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мідне волосся — найкрасивіше фарбування цього сезону

Судячи з волосся Джіджі і Белли Хадід, мідне фарбування входить у моду. Теж хочете спробувати? Співзасновник Bleach Алекс Браунселл і перукар Ріо Срідхаран діляться порадами, як домогтися яскравого мідного відтінку.

Photo: Versace

З початком теплих днів багато хто з нас прагне експериментувати з волоссям. Останній тренд? Мідне фарбування. Хоча покази сезону осінь-зима 2021 вказують на повернення чубків, зачесаного волосся і косичок, які були помічені у Louis Vuitton, Prada і Simone Rocha, ми все ще схиляємося до палаючого фарбування в мідний.

Реклама

Серед "мідних" новобранців Джорджа Сміт, Стів Лейсі і Джіджі Хадід, яка в перервах між догляданням своєї шестимісячної доньки Кхай і поверненням на подіум Versace, встигла випробувати фарбування, що стало трендом (можливо, Джіджі надихнулася своєю сестрою Белою Хадід).

"Популярність такого фарбування частково пояснюється сезонністю", — пояснює зоряний перукар з Лондона Ріо Срідхаран. "Є багато версій цього відтінку, тому у кожного клієнта своя інтерпретація". Співзасновник Bleach Алекс Браунселл додає, що просто зараз це один з найпопулярніших відтінків у салоні. "У нас є відтінок під назвою Tangerine Dream, схожий на помаранчевий. Він був у нас з самого початку, і тепер це один з найбільш продаваних відтінків. Це вказує на поточну тенденцію", — говорить Браунселл. Теж хочете спробувати? Нижче експерти діляться порадами, як правильно підібрати мідний відтінок і як доглядати за волоссям після фарбування.

Маленькі кроки для новачків

Якщо ви хочете випробувати тенденцію на собі, але не занурюватися в неї з головою, почніть зі знебарвлення пасом спереду, позаяк "це справляє ілюзію яскравості по всій поверхні волосся", — каже Срідхаран. Назвемо це "ефектом Белли Хадід". "Зараз також спостерігається тенденція часткового знебарвлення волосся з боків або тільки кінчиків, як було у Джері Холлівелл в 1990-х", — говорить Браунселл. "Ми бачимо повернення цього стилю".

Головне — підібрати підходящий відтінок

Не знаєте, який відтінок вибрати? Візьмемо, наприклад, художницю Khleopatre, яка вибирає піксі мандаринового відтінку, що ідеально пасує для літа. "Стосовно відтінку, то в ньому має бути помаранчевий або червоний тон. Мідний відтінок більше схожий на помаранчевий, а червоний — на вогняний імбирний. Перший варіант найліпше пасує для літа", — пояснює Браунселл. "Якщо ви носите дуже коротку стрижку, то фарбування в імбирно-рудий відтінок займе 15-20 хвилин, тому що волосся прилягає до шкіри голови. Можливо, вам доведеться змішувати кольори, щоб отримати персональний відтінок, як це зробила Khleopatre".

Щоб не було нудно, пробуйте різні відтінки

Британська співачка FKA Twigs набула популярності якраз завдяки незвичайному відтінку волосся, який після самостійних експериментів довела до досконалості з професійною допомогою Срідхарана: "Якось вона зателефонувала мені і сказала, що сама пофарбувала волосся, а потім запитала, які кольори я бачу. У той час ніхто не носив мідне волосся, і я подумав, що потрібно це спробувати".

Щоб волосся мало свіжий вигляд, майстер пограв з різними відтінками паленого апельсина. "Коли люди дивилися на Twigs, вони не розуміли, руде у неї волосся чи мідне, тому що тон постійно змінювався, і це найкращий спосіб зберегти відтінок свіжим. Для червоних килимових доріжок або редакційних зйомок ми грали з тонами, але завжди залишали мідні пасма спереду".

Вибираючи відтінок, враховуйте текстуру волосся

Текстура волосся відіграє вирішальну роль у тому, наскільки ефективним буде фарбування. Волосся можна розділити на чотири типи, де перший тип — це дуже пряме волосся, а четвертий — кучеряве. Наприклад, якщо у вас волосся четвертого типу, то, за словами Браунселла, мідне фарбування пройде легко навіть у новачків. "Волосся третього і четвертого типу дуже добре і швидко знебарвлюється. Мідний відтінок добре лягає на волосся цих текстур, не потребуючи екстремального підходу до знебарвлення".

Засоби для захисту волосся

"В ідеалі, вам потрібен набір для відбілювання. Наприклад, у нас є набір Plex Bleach Kit, в якому використовується технологія Plex, що створює білкові зв'язки у волоссі і працює над поліпшенням його стану зсередини, — вона захищає афроволосся. Ця технологія не відкриває кутикулу повністю, а також додає зв'язку для захисту волосся", — говорить Браунселл. "Ваше волосся пройде кілька етапів, але як тільки воно набуде іржавого або золотисто-медового тону, слід змити відбілювач". Якщо колір інтенсивний, важливо використовувати тонер. "Ви можете використовувати тонер, щоб прибрати частину червоного і залишити природний імбирний відтінок".

Чи можна очікувати, що відродження каштанового відтінку продовжиться в 2021 році? "Я бачу готовність людей до експериментів [коли йдеться про волосся], — каже Срідхаран. — Я думаю, що ми станемо свідками безлічі фарбувань на основі відтінків мідного".

Текст: Eni Subair

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.