До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Міфи і правда про гаряче укладання: розповідає трихолог

Розбираємо найпоширеніші міфи про гаряче укладання за підтримки інноваційного бренду Philips, розробника пристроїв з технологією SenseIQ для персоналізованого догляду за волоссям, і трихолога, дерматолога, канд. мед. наук Ірини Літус.

Ми регулярно кидаємося з однієї крайності до другої. То вирішуємо, що від фена й прасочок треба відмовитися назавжди. То згадуємо, що доглянуте, гладке волосся додає сто балів до зовнішності й самооцінки — і ставимо будильник на пів години раніше, щоб встигнути зробити укладку. Philips, експерт у категорії пристроїв для догляду за волоссям, випустив нову лінійку з технологією SenseIQ, яка забезпечує персоналізований підхід до укладання. З’ясовуємо, як вона може змінити наше волосся (і життя) на краще.

Реклама

"Шовковисте, гладке й доглянуте волосся — важливий маркер краси й здоров’я, — вважають у Philips. — Ми народжуємося з унікальним генетичним кодом, який визначає, яким буде наше волосся — прямим, кучерявим, тонким або жорстким. І замість того, щоб намагатися „переробити" його, краще дбати про його природну красу. Технології й інновації нам у поміч".

Міф №1. 160 °C — оптимальна температура для укладання

Правда: Насправді температуру для сушіння й вирівнювання потрібно вибирати відповідно до типу й стану волосся.

Ірина Літус:

"Оптимальний температурний режим залежить від типу волосся й способу укладання. Наприклад, у разі використання прасочки тонке, світле й фарбоване волосся не постраждає, якщо розігріти пристрій до 120—130 °C; для хвилястого й не дуже густого волосся буде досить 130—150 °C, а густому й кучерявому знадобляться вищі температури (від 150 °C). Якщо говорити про фен, то для здорового волосся досить потоку повітря температурою 70—80 °C, а для дуже ушкодженого вона має бути ще нижчою".

Якщо не можна обійтися без щоденного укладання, варто віддавати перевагу моделям фена та стайлера з можливістю налаштування режимів, щоб підібрати найбільш відповідну температуру для волосся. Це логічна порада, але що робити, якщо стан волосся важко визначити самостійно? Можна покластися на нову лінійку Philips. Технологія SenseIQ, якою обладнані фен і праска, — новий етап у процесі догляду за волоссям. На відміну від інших стайлерів, які вимірюють температуру власного повітряного потоку або нагрівання пластин, пристрої Philips SenseIQ аналізують стан і температуру власне волосся! Упродовж усього часу роботи приладу інфрачервоний датчик сканує температуру волосся, а мікропроцесор аналізує інформацію й підлаштовує режим укладання, не допускає перегрівання й зберігає природну вологу волосся, тобто захищає його як усередині, так і зовні.

Фен Philips з технологією SenseIQ

Крім того, потужний мотор дає змогу заощаджувати час: порівнюючи з феном Philips такої ж потужності (1800 WT), він сушить волосся на 30% швидше. Це означає, що контакт волосся з гарячим повітрям (і завдана цим шкода) зменшується.

Міф №2. Гаряче укладання робить волосся мертвим

Правда: Волоссю шкодить невиправданий і тривалий контакт з гарячим повітрям, який позбавляє його вологи. М’яке нагрівання під контролем — абсолютно безпечне.

Ірина Літус:

"Вміст води у волоссі залежно від їхнього типу становить приблизно 15%. Сильне нагрівання усуває природну вологу волосся й порушує його структуру. Зовнішній шар стрижня складається з лусочок. У нормі вони щільно прилягають одна до одної, що забезпечує збереження вологи всередині й візуально створює ефект відполірованого, здорового волосся. Під час нагрівання лусочки відкриваються, волога випаровується, а волосся стає тьмяним і ніби недоглянутим на вигляд".

Здебільшого, щоб волосся мало гарний вигляд, мінімальне укладання просто потрібне. Але навіть воно має бути під контролем. Тому перше, на що треба звертати увагу, — чи не перегрівають фени та стайлери волосся, чи зберігається в ньому потрібна волога. Лінійка Philips SenseIQ зберігає до 95% природної вологи волосся*, що забезпечує йому сяяння, зволоженість і робить стійкішим проти ушкоджень.

Фен і стайлер Philips з технологією SenseIQ

* Перевірено в делікатному режимі після 5 хв використання фена Philips SenseIQ. Стайлер у режимі SenseIQ за 170 °C зберігає до 70% природної вологи волосся.

Міф №3. Прасочка найбільше псує волосся, порівнюючи з іншими пристроями

Правда: Правильно вибраний випрямляч може мінімізувати негативний вплив на волосся.

Ірина Літус:

"Температура нагрівання прасочки — у діапазоні 150— 200 °C і вище, а потоку повітря під час сушіння феном — 70—80 °C. Відповідно вища температура більше пошкоджує волосся. Щоб убезпечити стайлінг, ліпше вибирати прасочки з керамічним покриттям і можливістю регулювати температуру. Дуже корисною стане функція іонізації. Потік негативно заряджених іонів розбиває вологу на поверхні волосся на мікрокраплі й прибирає статичну електрику. Після волосся має доглянутіший вигляд, не сплутується, не електризується і не притягає частинки пилу".

Стайлер Philips з технологією SenseIQ

Вирівнюючи волосся, стайлер Philips SenseIQ вимірює температуру волосся 30 разів за секунду й безперервно регулює температуру укладання, щоб волосся залишалося природно зволоженими. Крім цього, випрямляч обладнаний унікальною системою іонізації Tetra Ionic: на обох керамічних пластинах є спеціальні отвори, з яких вивільняються іони й рівномірно розподіляються взавдовжки пасма. Унаслідок — на волосся потрапляє в 4 рази більше іонів, що робить його гладшим, сяйливішим та унеможливлює електризацію.

Міф №4. Гаряче укладання — це завжди tricky

Правда: Природний спосіб сушіння волосся має свої підводні камені, а розумний фен і стайлер максимально спрощують процес.

Ірина Літус:

"На перший погляд, сушити волосся в природний спосіб — ідеальний варіант. Але він передбачає наявність якихось ідеальних обставин: по-перше, у людини має бути досить часу, щоб не виходити на вулицю з мокрою головою; по-друге, волосся має бути незабарвленим, гладким і слухняним від природи. Будьмо чесні, це трапляється не так часто. Тож переважно замість гладкого, блискучого волосся, що ідеально лягає, ми дістаємо тьмяне й розпушене".

Стайлери старого покоління псують волосся. Простий приклад — ледь живі фени з розпеченим повітрям у спортзалах. Той, хто хоч раз намагався висушити ними волосся, знає, що це справжні тортури.

Золота середина все ж є. Фен Philips із інноваційною технологією SenseIQ забезпечує такий потужний потік повітря, що висушити волосся можна на 30% швидше*, що дає змогу мінімізувати час контакту волосся з повітрям і контролювати температуру потоку. До того ж фен має стандартну потужність у 1800 Wt. Під час природного сушіння волосся неможливо забезпечити систему іонізації, яка дає змогу зробити волосся гладким і блискучим. А з правильним феном це реально.

* Порівнюючи з Philips BHD004/00 з аналогічною потужністю 1800 Вт

Заощадити час можливо й за допомогою стайлера. У випрямляча серії SenseIQ пластини надзвичайно гладкі й на 20% довші, ніж у попередніх моделях, тож можна захоплювати ширші пасма й надавати їм гладкості всього одним рухом. А отже — робити зачіску набагато швидше.

Ірина Літус:

"Якщо маєте вдосталь часу, то після миття висушіть волосся м’яким рушником. Це може бути спеціальний рушник з мікрофібри, який добре вбирає зайву вологу й зберігає структуру волосся. Потім дайте йому підсохнути самостійно й досушіть, вибравши потрібну температуру".

Якщо йдеться про укладання стайлером, то оптимально вибирати мінімальну температуру, за якої пасмо вирівнюється з першого разу. Для різних типів волосся ця температура відрізнятиметься. Попри це, є базові правила:

  • перед використанням прасочки треба обов’язково повністю висушити волосся;
  • перед укладанням бажано використовувати термозахисні засоби;
  • відокремити тонкі пасма, прочесати їх гребінцем і після цього застосовувати прасочку;
  • намагатися не зупиняти прасочку на одному місці й кожне пасмо укладати не більш як раз.
Міф №5. Всі пристрої для укладання роблять одне й те саме. Навіщо переплачувати за додаткові функції?

Правда: Сучасні фени та стайлери можуть зробити догляд за волоссям набагато простішим і дбайливішим.

Насправді пропоновані на ринку фени та стайлери мають безліч відмінностей, починаючи від матеріалу, кількості температурних режимів і функцій і закінчуючи зручною ергономікою й додатковими насадками для різних типів укладання, зокрема й для масажу голови. Масаж голови — непоганий інструмент, який надає естетичний, оздоровчий і заспокійливий результат. На перший погляд, він не потребує особливих навичок і засобів. Але погляньмо правді в очі: щоб якісно опрацювати шкіру голови й активізувати кровопостачання, потрібно знайти хоча б 10—15 хвилин вільного часу та знати техніки цієї процедури. Не дарма нині дуже популярні послуги з комплексного догляду за волоссям та шкірою голови. Проте завдяки сучасним технологіям масаж легко може стати елементом не тільки професійного, а й домашнього догляду. Наприклад, завдяки використанню спеціальної насадки-масажера під час сушіння феном.

Ірина Літус:

"Під час масажу голови разом з кров’ю підсилюється достава поживних компонентів, а саме: амінокислот, вітамінів, мікро- й макроелементів, до волосяних цибулин. Це поліпшує трофіку волосяних фолікулів, сприяє їхньому живленню. У таких умовах організм має потрібні речовини для побудови волосся. Відповідно до цього масаж голови рекомендується в разі ламкості й випадання волосся, сухості шкіри голови. Крім достави поживних речовин, масаж голови має місцевий міорелаксувальний ефект, добре знімає напругу й може бути ефективний у разі головного болю. Завдяки приємним відчуттям під час масажу підсилюється вироблення ендорфінів і серотоніну — гормонів задоволення. Тому після масажу поліпшується настрій і загальне самопочуття".

Дві новинки SenseIQ від Philips, фен і випрямляч, — прилади, якими ми користуємося в повсякденному житті найчастіше. Їх легко й безпечно використовувати завдяки низці параметрів і впроваджених інновацій. Продуманий дизайн пристроїв і цифрові програми допомагають висушити або вирівняти волосся набагато швидше, безпечніше для волосся й зручніше. У комплектації прилади містять захисний ковпачок і чохол для комфортного транспортування стайлера, а також три насадки для фена: концентратор, дифузор і масажер.

Про фен Philips із технологією SenseIQ для персоналізованого догляду
Фен Philips із технологією SenseIQ

Сенсор SenseIQ сканує стан волосся і залежно від цього підбирає температуру укладання.

Фен зберігає до 95% природної вологи волосся. Надає здорового сяяння і запобігає наелектризованості завдяки функції іонізації.

Потужний мотор дає змогу заощаджувати час: порівнюючи з феном Philips такої ж потужності (1800 WT), він сушить волосся на 30% швидше. До комплекту входять три насадки: концентратор, дифузор і масажер.

Про стайлер Philips із технологією SenseIQ для персоналізованого догляду

Технологія SenseIQ за 170 ° С зберігає до 70% природної вологи, запобігає ушкодженню й пересушуванню кучерів. Вона вимірює температуру 30 разів за секунду — і безперервно регулює температуру укладання.

Стайлер Philips із технологією SenseIQ

Система іонізації Tetra Ionic — спеціально розроблена, запатентована технологія, яка звільняє багатомільйонний потік іонів і рівномірно розподіляє на поверхні волосся через спеціальні довгасті отвори на корпусі стайлера. Унаслідок — у 4 рази більше іонів потрапляє на волосся, що робить його ще гладшим, сяйливішим і нестатичним.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.