До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найзручніші і найкрасивіші стрижки для кучерявого волосся

Довгі хвилі, кучеряві каре, варіації чубків... Кучеряве волосся має очевидну перевагу при виборі стрижки, адже воно ніколи не буде однаковим. Але є деякі особливості, про які слід знати, щоб вибрати зручну стрижку, що не потребуватиме додаткової уваги.

Photo: Søren Jepsen / The Locals
Вибрати стрижку для кучерявого волосся не так складно, адже це доволі універсальний і зручний для роботи тип волосся. Але якщо ви хочете стрижку, що буде завжди чудовою і без додатковий зусиль, треба враховувати деякі особливості. Як говорить Ракель Саіз з Salón Blue by Raquel Saiz, "хвилясте волосся підходить для всіх стрижок". Діана Сантана, стилістка The Beauty Concept Hair, пояснює: "Хвилясте волосся часто має додатковий обсяг, і це треба враховувати, вибираючи коротку стрижку". А зоряний стиліст Джордж Нортвуд розповів британському Vogue, що кучерявому волоссю притаманна постійна динаміка. "Через м'яку, неструктуровану стрижку і укладку кучеряве волосся самостійно розподіляє завитки, створюючи спонтанну зачіску", — каже він. Украй важливо уникати будь-якого зонування в стрижці кучерявого волосся.

Ось кілька правил, які допоможуть створити ідеальний образ з кучерявим волоссям.

Реклама
Волога стрижка

Ми звикли стригти вологе "щойно вимите" волосся, проте є кілька теорій, які підтверджують, що іноді волосся, особливо кучеряве, слід стригти насухо. Марія Хосе Ллата з Peluquería Llata ​​Carrera пояснює це так: "Волосся можна розділити на чотири типи: 1, 2, 3 і 4. Волосся 1 і 2 типу, пряме і хвилясте, можна стригти, коли воно вологе. А волосся 3 і 4 типу, кучеряве і афро, завжди слід стригти насухо. Річ у тому, що довжина вологого кучерявого волосся оманлива, бо воно пряміше, ніж зазвичай, коли волосся сухе. Це важливо при виборі довжини, тому деякі майстри воліють стригти таке волосся насухо, особливо чубок. Навіть мінімальний прорахунок може сиаим причиною дуже короткої стрижки".

Photo: Jonathan Daniel Pryce
Безпечний варіант — довгі кучері

Як пояснює стиліст The Beauty Concept Hair, довжина міді, з чубчиком або без, зазвичай є безпомилковим рішенням для кучерявого волосся. Хвилястий боб з природною текстурою чи локони середньої довжини вважаються безпрограшним варіантом. Щоб посилити завиток, можна використовувати стайлери, хоча для середньої довжини рекомендується залишати природну текстуру волосся.

Photo: Jonathan Daniel Pryce
Внутрішні шари

Кучеряве волосся зазвичай не потребує додаткового обсягу, але є люди, чиє волосся настільки густе, що потребує структурованішої стрижки. Як пояснив Ману Фернандес на прикладі бобу Марини Перес при густому кучерявому волоссі слід робити пряму стрижку з внутрішніми шарами. Ману пояснює, що внутрішні шари залишаються непомітними, додаючи волоссю текстури і контролюючи обсяг. Отож, щоб стрижка мала гарний вигляд, шари повинні бути непомітними, інакше кучері будуть дуже великими.

Photo: Jonathan Daniel Pryce
Охайний мікро-боб

Через те, що кучеряве волосся схильне до збільшення в об'ємі, Діана Сантана рекомендує підбирати коротку стрижку з обережністю. Це означає, що мікро-боб можна зробити і для людини з екстра кучерявими завитками. Ракель Саіз називає хорошим варіантом боб з центральним проділом. Якщо ж ви віддаєте перевагу чомусь стриманішому, то можна змістити частину волосся вбік, щоб згладити обсяг.

Photo: Jonathan Daniel Pryce
Photo: Sandra Semburg
Рухома текстура

Важливо пам'ятати, що найкращі стрижки для кучерявого волосся мають особливу текстуру. "Ідеальним вважається не лише створення шарів, але і текстур, які надають волоссю додаткового руху і структури. Коли ми говоримо про текстуру, маємо на увазі техніку стрижки, яка спеціально текстурує волосся, додаючи йому динаміки. Це робиться шляхом зістриження внутрішніх шарів так, щоб волосся рухалося і було живим", говорить Діана Сантана.

Photo: Søren Jepsen / The Locals
Ідеальний чубчик

Якщо у вас кучеряве волосся, то, як зазначає експерт The Beauty Concept Hair, найкращий чубчик — довгий, що спадає уздовж обличчя і легко піддається укладанню. Тенденції 2021 року підтверджують, що будь-який довгий чубчик має дуже гарний вигляд, коли йдеться про кучеряве волосся. Вибирайте з трьох варіантів:

  1. Довгий недбалий чубчик, що оголює лоб..
  2. Чубчик "А"-сілуета, що зливається з довжиною волосся.
  3. Подовжений чубчик, що обрамляє верхню частину обличчя. "Він надає свіжості і безтурботності, і завжди приваблює".
Photo: Jonathan Daniel Pryce
Photo: Sandra Semburg

Текст: Ana Morales

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.