До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Секрети косметологині Розі Хантінгтон-Вайтлі

Зоряна косметологиня Мелані Грант рекомендує ритуали з догляду за шкірою.

Мелані Грант

Є просто косметологи, а є суперкосметологи. Обличчя Мелані Грант — саме собою тому підтвердження. Сяючий, рівний відтінок її шкіри — точно як у її зіркових клієнтів, від Розі Хантінгтон-Вайтлі (яка нещодавно виклала фото з розкішної клініки Мелані Грант в Лос-Анджелесі) до Вікторії Бекхем і Кейт Бланшетт.

Реклама

Клініки Мелані є в Сіднеї і Мельбурні (вона австралійка), в Лос-Анджелесі і Парижі, а з наступного року відкривається ще одна, в Лондоні. Грант описує свій підхід до шкіри як "клінічну красу". Найчудовіше в її процедурах — у тому, що їх індивідуально підбирають під потреби шкіри. "Я домагаюся прекрасних результатів: мій клінічний досвід і досвід роботи в спа дуже допомагають. Я "читаю" людей, їхній емоційний стан, побажання, проблеми шкіри", — каже вона.


@ROSIEHW

Мелані вважає, що вміння визначити, в якому настрої перебуває клієнт, чи хочеться йому базікати або дрімати під час процедур, багато в чому визначає кваліфікацію і майстерність косметолога. "Якщо клієнт приходить з сонячними ушкодженнями (пігментація, сухість, фотостаріння — ред.), і через півроку у нього весілля, то ми, радше за все, зробимо акцент на лазер. Але якщо клієнт або клієнтка просто перепрацювали, втомилися, перебувають у стані стресу, і їхня шкіра просто не справляється, ми задіємо масаж і спа-процедури".

Застосовуючи різноманітні інструменти і методи, від пілінгів і LED до мікрострумів, лазера Fraxel і мікродермабразії, Грант практикує холістичний підхід до клієнтів і їхньої шкірі (що не завжди характерно для галузі, одержимої технологіями і миттєвим результатом).

"Слід приділити час бесідам з клієнтом і зрозуміти, що робить його щасливим, допомагає почуватися комфортно і таке інше. До прикладу, у нас є клієнти, які хочуть зробити глибокий пілінг, щоб позбутися пігментації, проте не мають часу для подальшого відновлення та догляду, — каже Грант. — Я комбіную безліч методів, але дуже м'яко. Я не ковбой, щоб управлятися в трюках, і не роблю нічого зайвого. Якщо розуміти, який у людини тип шкіри, і вміти застосовувати технології, можна домогтися неймовірних результатів". Схоже, Мелані Грант можна довіряти.

На думку Грант, менше — означає більше, особливо якщо йдеться про домашній догляд. Вона часто призначає клієнтам "оптимізований підхід". "Більше — не означає краще; ключовий момент — послідовність. Перевантажувати людей восьмиступінчастими процедурами, які в цілому непогані для самостійного догляду — безглуздо: ні в кого немає часу робити їх щодня. Крім того, можуть виникнути проблеми з "перегодовуванням" шкіри".

Мелані ділиться простими (але ефективними) ритуалами з догляду за шкірою, які рекомендує всім своїм клієнтам.

Ранковий догляд

"Уранці я раджу лише ці три кроки, які не повинні тривати довше трьох-чотирьох хвилин. Цей підхід комплексний, тому що ви очищаєте шкіру і захищаєте її від вільних радикалів й UF-випромінювання. Додайте крем під очі, якщо любите, але я часто пропускаю його вранці і використовую тільки на ніч".

М'яке очищення міцелярною водою

"Мені подобається міцелярна вода Bioderma Sensibio. Вона недорога і бадьорить, і я ніколи не бачила, щоб вона зіпсувала шкіру. Швидко пройтися нею обличчям — і можна використовувати сироватки і зволожувальні засоби".

Антиоксидантна сироватка

"Я велика шанувальниця антиоксидантних сироваток уранці, особливо живучи в мегаполісі, тому сироватка з вітаміном С — це просто прекрасно. Якщо вітамін С подразнює шкіру, спробуйте вітамін В, або ніацин, або будь-яку антиоксидантну сироватку для захисту шкіри від вільних радикалів — працює чудово".

Зволожувальний крем і SPF

"Опісля використовуйте зволожувальний крем. Навіть якщо у вас жирна шкіра, спробуйте гель-крем. Іноді я використовую зволожувальний крем з SPF у складі. Фішка в тому, що потрібно нанести достатню кількість для надійного захисту, але зараз є безліч дійсно хороших зволожувальних кремів з SPF. Також можна нанести поверх зволожувальний крем з сонцезахисним ефектом".

Нічний догляд

Подвійне очищення

"Ви ніколи не видалите SPF, макіяж, олію, піт, бруд і пилинки без подвійного очищення. Іноді мені подобається спочатку використовувати олію або бальзам, а потім очищувальний засіб з AHA-кислотами або щось більш активне. Але існує й інший спосіб — двічі використовувати один і той же очищувальний засіб. Я люблю муслінові серветки для вмивання — в поєднанні з бальзамом вони буквально полірують шкіру".

Відлущувальний лосьйон

"Я не вірю в звичайний традиційний тонік, але мені подобається збалансовуючий лосьйон, який діє як ексфоліант. Люблю Biologique Recherche P50 Lotion. Його формула чудова: вона збалансовує стан шкіри обличчя. Відлущування — найпростіший спосіб посилити сяяння, бо після 30 часто відбувається накопичення відмерлих часточок і сповільнюється оновлення клітин, так що слід зосередитися на відлущуванні. Хімічні пілінги — більш м'які, але я можу також застосувати і скраб раз або двічі на тиждень".

Нічна сироватка

"Можна розглядати нічну сироватку як коригуюче лікування, спрямоване на усунення проблем шкіри: набряклість, почервоніння і чутливість, старіння або схильність до появи пігментації. Що б це не було, знайдіть відповідну сироватку. Зазвичай я вибираю ретинол, бо він відповідає всім вимогам — це один із інгредієнтів з доведеною ефективністю. Але можна вибирати і між ніацинамідом, гіалуроновою зволожувальною сироваткою і вітаміном С для освітлення і усунення пігментації. Я не вірю в нашарування сироваток. Так, це нормально, якщо інгредієнти добре поєднуються один з одним і якщо їх прописав косметолог, але я вважаю, що це малоефективно і перетворює догляд на виснажливий процес. Краще просто вибрати щось одне — те, що буде спрямоване на вирішення конкретних проблем. Почнете новий засіб, коли закінчите попередній".

Крем для очей

"На ніч наношу крем під очі. Побоююся кисетних зморшок і скорботних складок в куточках рота, так що наношу залишок крему і навколо губ".

Нічний крем

"Завжди використовуйте нічний крем. Це особливо важливо для людей з жирною або схильною до появи пігментації шкірою — вони часто нехтують нічним кремом, що само по собі божевілля. Можна підібрати гелеву формулу або щось, що "запечатає" сироватку й інгредієнти, що в ній знаходяться. Це гарантує, що вранці шкіра буде наповненою і зволоженою. Люди досі нерідко плутають суху шкіру зі зневодненою — те, що вона у вас жирна, не означає, що вона не зневоднена".

Гаджети для обличчя

"Я люблю Гуа Ша, тому що користуватися ним приємно. Мені також подобаються домашні світлодіодні маски, адже вони подолали такий довгий шлях (від салонного до домашнього застосування). Мікроструми в домашніх умовах теж добрі — я люблю NuFace".

Nu Skin

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.