До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шановний лікарю: зірковий косметолог Барбара Штурм – про підготовку зірок до червоної доріжки

Зірковий косметолог Барбара Штурм розповідає, як вона доглядає за шкірою своїх відомих пацієнтів.

Барбара Штурм

Вона воліє не називати імен своїх зіркових клієнтів: дотримується лікарської таємниці. Але самі знаменитості таємниці з візитів в дюссельдорфську клініку Барбари Штурм не роблять. Гвінет Пелтроу фотографується з кремом Dr. Barbara Sturm біля дзеркала, а Ірина Шейк знімає сторізи, де в головній ролі – руки лікаря Барбари. Google допомагає з'ясувати, що за послугами косметолога звертаються Гейлі Бібер, Кейт Мосс і Емма Робертс. "Мене надихає робота, а не знаменитості, – чесно зізнається Барбара, – і це саме те, що допомагає мені вставати з ліжка вранці".

Реклама
Барбара Штурм

Любов до професії передалася їй у спадок: мати була лікарем, бабуся – фармацевтом. Першим зірковим пацієнтом Барбари можна вважати баскетболіста Кобі Браянта: він випробував методику лікування суглобів, яку Штурм, що починала кар'єру в ортопедії, розробляла спільно з колегами. 2002 року їй спало на думку застосувати результати досліджень в естетичній медицині – і добре вдалося.

Glow Drops, Dr.Barbara Sturm

Лінія молекулярної косметики Dr. Barbara Sturm, яка сьогодні налічує кілька десятків препаратів, почалася з одного-єдиного крему на основі плазми крові, що виробляли на замовлення. Пізніше Барбара взялася за розробку власної лінії. У складі косметики, що вийшла на ринок 2012 року, – інгредієнти з доведеною ефективністю: байкальська шоломниця і портулак. Останній активовує теломеразу – фермент, який відповідає за тривалість життя клітин (2009 року дослідження, присвячені активації теломерази, нагородили Нобелівською премією з медицини).

Засіб для очищення з ензимами, Dr.Barbara Sturm

Зіркові клієнти прилітають до Барбари на #SturmGlow – програму багатоступінчастого догляду, яка включає лімфодренажний масаж, зволоження, відновлення і живлення шкіри, а також насичення її активними інгредієнтами. Улюблені процедури зірок: мікродермабразія, мезотерапія і мікронідлінг. "Вони стимулюють виробництво фібробластів і кератиноцитів, – пояснює Барбара, – це активовує синтез колагену і робить тканини більш еластичними". Лікарка відмовляє клієнтів від агресивних пілінгу і лазера, але не має нічого проти ін'єкцій філерів на основі гіалуронової кислоти і ботоксу.

Біодобавка Anti-Pollution Food, Dr. Barbara Sturm

Штурм радить уникати каталізаторів запалень (деякі продукти харчування, забруднене повітря, сонце, стрес і неправильний догляд), добре зволожувати і живити шкіру, а також насичувати її антивіковими інгредієнтами. "Правильний багатоступінчастий догляд включає очищення, ексфоліацію двічі на тиждень (використовуйте Facial Scrub або Enzyme Cleanser), зволоження (раджу Hyaluronic Serum) і б'юті-добавки, – каже вона. – Якщо ви публічна особа, можете ходити на процедури раз на місяць і до дерматолога 2-3 рази на рік.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.