До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

День Святого Валентина: вісім фільмів, які краще подивитися з подругами

Безліч романтичних комедій, які вийдуть у прокат і на стримінгах найближчого тижня, може означати лише одне: День святого Валентина не за горами. Але якщо цього дня вам не хочеться дивитися романтичне кіно про щасливе кохання, то цей матеріал для вас. Напередодні 14 лютого ми підібрали вісім серйозних і не дуже фільмів про жіночу дружбу, сестринство і не тільки... Ці фільми можна подивитися як у товаристві подруг, так і з приємністю на самоті.

"Смертельний потяг", 1989

Дотепний культовий фільм Майкла Леманна може бути просто ідеальною альтернативою в День святого Валентина. У центрі стрічки — бунтуюча тінейджерка на ім'я Вероніка Соєр (чудово незворушна Вайнона Райдер), яка закохується в загадкового однокласника (Крістіан Слейтер). Коли з'ясовується, що той має схильність до скоєння вбивств, вона розуміє, що їй буде краще без нього, і розробляє план, щоб урятуватися. Дотепні жарти, стильні костюми і яскравий фінал — фільм безпеерчно гідний того, щоб його переглянути.

Реклама
"Вічне сяяння чистого розуму", 2004

Єдиний спосіб пережити розставання? Цілеспрямована амнезія, яку допоможе здійснити медична корпорація Lacuna Inc — принаймні так думає Джоел (Джим Керрі), герой стрічки Мішеля Гондрі про розбите его і розбиті серця. Жінка, яку він так відчайдушно хоче забути, — це Клементіна (Кейт Вінслет), яка вже пройшла процедуру, щоб стерти його зі своєї пам'яті. Меланхолійний і красивий фільм показує, як Джоел розмірковує і сумує за коханою.

"Валентинка", 2010

Гарний фільм про бурхливий роман — доти, доки ці стосунки не руйнуються. Раян Гослінг грає Діна, Мішель Вільямс — його дружину Сінді, медсестру, яка намагається звести кінці з кінцями. Їхні сварки зафіксовані в болісних крупних кінопланах і видаються ще трагічнішими, коли перемежовуються спогадами про період безтурботного залицяння...

"Мила Френсіс", 2012

Стильне чорно-біле кіно, що нагадує про французьку нову хвилю. "Френсіс Ха" — це насамперед ода жіночій дружбі. Ґрета Ґервіґ грає танцівницю, яка переживає кризу 25 років — до того ж, її найкраща подруга (Міккі Самнер) переїжджає з їхньої спільної квартири. Дівчина намагається заповнити порожнечу поїздкою в Париж. Возз'єднання подруг, яке зрештою все-таки станеться, таке зворушливе, що вражає більше за будь-яке зізнання в коханні.

"Освіта"

Двоє подруг замислюються над тим, чи минула вже їхня юність — у популярній шкільній комедії Олівії Вайлд. Біані Фельдштейн і Кейтлін Девер грають Моллі та Емі, типових "книжкових черв'яків", які прагнуть максимально скористатися своєю останньою ніччю перед випускним. Вони веселяться на яхті, дивляться порно на задньому сидінні, переживають катастрофічні сутички і відвідують загадкову вечірку. Живий, щирий фільм про жіночу дружбу.

"Маленькі Жінки"

Прониклива екранізація популярного роману Луїзи Мей Олкотт — і роздуми про жінок в 19-му столітті. У головних ролях Сірша Ронан, Флоренс П'ю, Емма Вотсон. Дівчата розмовляють про літературу та економіку, творчість і любов — і фемінізм, звісно.

"Тварини", 2019

Після десяти років життя в одній квартирі Лора (Голлідей Ґрейнджер) і Тайлер (Алія Шокат) розходяться, коли Лора починає зустрічатися з піаністом (Фра Фі). Ця пронизлива драма — екранізація однойменного роману Емми Джейн Ансворт. Магія фільму — в хімії між головними героями і в зображенні справжньої дружби.

"Сувенір: Частина 2", 2021

У першій частині саги про повноліття, що складається з двох частин, ми зустрічаємося з режисеркою Джулі — нерішучою, чутливою молодою студенткою (її зіграла прекрасна актриса і донька Тільди Свінтон Онор Свінтон Бірн), яка закохана в літнього чоловіка. У другій частині ми бачимо, як вона самостверджується в житті після цих стосунків, відточує свої режисерські навички і намагається перетворити свій біль на мистецтво. Найзворушливіший епізод фільму ближче до фіналу, де ми бачимо вечірку з нагоди дня народження і героїня, яка не перебуває у стосунках, видається неймовірно задоволеною.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.