До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Свої, тільки кращі: що треба знати про ламінування вій

Ламінування вій — процедура, яка надає вигину віям. Ефект від неї триває три тижні. Технологію процедури й таємниці дальшого догляду розкриває візажистка Світлана Кузьмичова.

Ports 1961

Ботокс для вій, ламінування, Yumy Lashes, кератинове наповнення — все це, по суті, синоніми для однієї й тієї ж процедури, яка допомагає надати віям природного вигляду, водночас візуально подовжує їх і розчахує взір.

Реклама

Ламінування вій — розумна альтернатива нарощуванню: після нього зберігається абсолютно природний вигляд, а сама процедура триває швидко й не потребує дальшого догляду. Вона ідеальна для тих, хто любить макіяж і фарбує вії щодня, але водночас дає змогу легко відмовитися від туші. Зручно для тривалих канікул і на щодень.

Для ламінування вій використовують ті ж засоби, що й для ламінування брів, але технологія складніша, потребує більшого досвіду й кваліфікації від майстра, а результат триває довше. Спершу наносять склад, який розм’якшує й розкриває лусочки волосків. Залишають на деякий час, знімають сухою ватною паличкою. Потім наносять склад №2 — він уже наповнює кожну вію кератином і фіксує результат. Останній етап процедури — фарбування вій.

"Найскладніше — приклеїти до вій валики, які формують завиток, — пояснює візажистка, викладачка Make Up Me Academy Світлана Кузьмичова. — Вони бувають різного розміру, від S до XL, — все залежить від довжини вій і потреб клієнта". Що довші вії, то більший розмір потрібен. Можна зробити чітко окреслений завиток (знадобляться мініатюрні валики), можна — ніжніший (потрібен валик трохи більший). "До мене приходять за природним завитком, який починається від коренів, — каже Світлана. — Він плавний і м’який, не зменшує очей. Різкий злам візуально вкорочує вії".

Є багаторазові силіконові валики. Використовувати їх — відповідальніше стосовно довкілля, проте з початком пандемії багато хто з майстрів почав працювати з одноразовими. У них клейка основа, але додатково кінчики вій все одно треба зафіксувати спеціальним клеєм.

Ламінування рекомендується, якщо власні вії короткі й рідкі від природи: воно створює ілюзію імлистого погляду. Чудово воно працює і для прямих вій. Але найгарніший ефект процедури досягається, коли вії густі й довгі, але позбавлені вигину.

Глибоко посаджені очі або очі з об’ємною навислою повікою від ламінування вій тільки виграють. Але й величезні, як у Міли Куніс, очі — теж привід спробувати процедуру. "Для макіяжу величезних, злегка вирлатих очей головний прийом — максимальне затемнення рухомої повіки, — пояснює Світлана. — Загнуті вії створять гарну тінь, імітуючи макіяж".

Результат поступово зникатиме за три тижні, коли вії почнуть оновлюватися. І це підступний момент: ті, у кого вії дивляться прямо або вниз, помічатимуть контраст між новими й заламінованими волосками. Цей процес триватиме тиждень-півтора, але нівелювати різницю вигинів можна тушшю.

Balmain

Дальший догляд і макіяж

У день ламінування не рекомендується мочити волоски. Більше ніяких змін догляд або спосіб життя не передбачають. Фарбувати вії тушшю, змивати макіяж двофазними й олійними засобами, терти очі, використовувати будь-які креми не забороняється: це ніяк не зашкодить віям. Ламінування можна робити і тим, хто ходить у басейн.

Можна підтримувати красу й здоров’я вій за допомогою олійок, до складу яких зазвичай входить арганова олія: вони зміцнюють волосяну цибулину й бережуть волоски від стоншення взавдовжки. Це абсолютно потрібний ритуал для тих, хто ламінує вії постійно.

Оновлювати процедуру можна не частіше, ніж раз на п’ять тижнів — ліпше давати відпочинок волоскам, коли вони оновлюються повністю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.