До VOGUE UKRAINE WELLNESS DAY залишилось:
3днi19годин41хвилина11секунд

Великі переваги маленької риби: чим корисні сардини для краси та здоров’я

Від фанатів модних бісерних сумок до велнес-інфлюенсерів — усі говорять про сардини. Ця невелика жирна рибка має чимало переваг для шкіри, волосся та всього організму.

Сріблясті мініатюрні рибки (а під назвою "сардини" об’єднують кілька різних видів) мешкають у холодних, глибоких водах далеко від узбереж, від Баха-Каліфорнії в Мексиці до Аляски.



Чому варто їсти сардини


Попри те, що сардина важить приблизно 100 грамів, її користь для організму чимала.

Реклама.
  • Сардини багаті на омега-3 жирні кислоти. Це "здорові" жири, які зменшують запалення, підтримують серце, мозок, суглоби, зір, імунітет, покращують стан шкіри, знижують рівень тривожності, допомагають засинати та навіть можуть запобігати серйозним захворюванням: від інфаркту до артриту.
  • Одна порція сардин містить більше вітаміну D, ніж молоко, що робить їх відмінним варіантом для підтримки здоров’я кісток.
  • У сардинах є селен — рідкісний мінерал, що підтримує обмін речовин і здоров’я серця (його також можна знайти у бразильських горіхах).
  • Сардини містять близько 28 грамів білка в одній порції. тому легко допоможуть збільшити споживання білка в будь-якому прийманні їжі.

Як часто можна їсти сардини?


Дієтологи радять вживати сардини 2–3 рази на тиждень.

Кому слід бути обережним?


Якщо ви стежите за рівнем холестерину, сардини можуть бути не найкращим варіантом білка.

За матеріалами: Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.