До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ламінування брів: як зробити ідеальні брови за пів години

Пів години в салоні, місяць без турбот: найпопулярніша б"юті-процедура – ламінування брів. Що таке ламінування брів, кому воно личить, а кому протипоказане, а також таємниці укладання й догляду опісля — розповідає візажистка Світлана Кузьмичова.

Missoni ss2022
Що таке ламінування

Ламінування брів — це те саме, що й довгострокова укладка, яка дає змогу зафіксувати волоски в потрібному положенні, надати гарної форми неслухняним бровам і забути про потребу щодня фіксувати їх гелями. Весь наступний місяць брови матимуть вигляд щойно розчесаних — і дуже природних.

Реклама
Hermès
Як ламінують

Процедура зазвичай складається з трьох етапів: спочатку на брови наносять розм’якшувальну речовину, яка відкриває лусочки волосся і фіксує його прозорою плівкою, щоб запобігти контакту з повітрям. Шкіра може почервоніти, але не більш як на 15 хвилин. Тому, хто має невдалий досвід щодо фарбування волосся, алергію на фарбу й надто чутливу шкіру, ліпше попередньо випробувати речовину на згині ліктя. Але загалом вони безпечні й, звісно, дерматологічно протестовані.

Maitrepierre

Другий етап процедури — власне фіксація. На брови наносять речовину, потім надають їм потрібної форми — і залишають так на деякий час. Коли речовину змиють, волоски залишаться у зафіксованому положенні.

Третій етап — надання форми й фарбування. Майстер працює з волосками, намагаючись не зачіпати шкіри, унаслідок чого результат має дуже природний вигляд, а брови стають зовсім інакшими на взір.

Кому личить

Тому, хто має тонкі, негусті брови. Якщо волоски зачесати вгору, створюється ілюзія досить щільних, об’ємних брів. Кому бракує повноти брів, доведеться трохи домалювати їх олівцем або тінями, але самі брови після ламінування матимуть гарний і природний вигляд. Також ламінування личитиме тому, хто має довгі кучеряві волоски брів: вони стануть м’якшими й слухнянішими.

Balmain
Кому не личить

Ламінування не рекомендоване для того, хто від природи має дуже довгі волоски, які не вписуються у форму брів. Після ламінування волоски втрачають природний об’єм, стають занадто прямими й мають вигляд частоколу. Іноді під власною вагою вони навіть не прилягають щільно до шкіри, а починають загрозливо нависати над верхньою повікою. Ну або просто ширина брів стає загрозливою — через вертикальне розміщення волосків.

Kenzo
Що в складі

До складу речовини RefectoCil, з якою працюю я, входить кератин (білок, з якого складається волосся), амінокислота цистеїн і колаген для еластичності. У комплексі така речовина робить волоски пластичними й надає їм блиску.

Засоби для ламінування брів, RefectoCil Perm

Є бюджетні речовини, які роблять брови жорсткими. Це особливо небезпечно, якщо волоски м’які й тонкі від природи. Якщо зробити ламінування невдалою речовиною кілька разів поспіль, то волоски ламатимуться, і брови матимуть набагато гірший вигляд, ніж до процедури.

Догляд опісля

Намочувати брови після процедури небажано впродовж доби. Догляд після процедури ні в чому не обмежує. Рекомендована олійка для брів. Моя улюблена — арганова. Її можна використовувати щодня на ніч або як легкий фіксувальний засіб з вологим ефектом удень. Для ледачих — тричі на тиждень. Він збереже пластичність волоска й запобігатиме ламкості в разі постійного повторення процедури. Олійку треба наносити на веретенистий пензлик (можна використовувати чисту щіточку від туші), а вже потім нею розподіляти засіб по волосках.

Двостороння щіточка для брів, Artdeco

Не всі люблять текстуру олійки, не всім з нею комфортно. Але той, хто любить відчуття активного впливу речовини на бровах (зазвичай це дівчата із сухою шкірою), буде задоволений. Дівчатам із жирною шкірою олійку важливо наносити тільки на волоски, не торкаючись шкіри, щоб не забити пор. Мені подобається сироватка для брів RefectoCil і олійка Thuya. Цей італійський бренд також випускає засоби для ламінування брів, і олійка для догляду є обов’язковою частиною програми.

Олійка для брів і вій, Thuya
Укладання

Тепер брови зберігатимуть потрібну форму без проблем — ефект триватиме близько місяця. Все, що потрібно, — після вмивання розчісувати їх у потрібному напрямку. Можна скористатися гребінцем і олійкою; прекрасно згодяться прозорі фіксувальні гелі — наприклад, Lancôme, Anastasia Beverly Hills. Мій фаворит — гель-фіксатор для брів ViStudio Superfix Brow & Lash: його можна також використовувати для вій, коли потрібно звичайну туш перетворити на водостійку.

Фіксатор для брів Superfix Brow&Lash, ViStudio

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.