До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 книг про королівську моду

Члени королівських сімей віками визначали тенденції. Упродовж багатьох років вони надихали людей, диктували модні правила і ставали іконами стилю. У цьому матеріалі vogue.ua зібрав 7 книг, які докладно описують стиль деяких королівських осіб та розповідають, як їм удалося ввійти в історію моди.

"Зворотний бік монети: королева, костюмер і гардероб"

Як відомо, Єлизавета II дозволила модистці Анджелі Келлі написати книгу про роки її роботи в палаці. Книга не лише дає уявлення про гардероб її величності, але й змальовує інтимний портрет самої королеви. Серед примітних подробиць, розкритих на сторінках книги, читачі дізнаються, що алмази королеви поліруються джином напередодні подій; або те, що Єлизавета II наносить макіяж самостійно кожного дня в році, крім 25 грудня, коли вона звертається до народу з різдвяною промовою на телебаченні. Мало хто знає, яким є життя в Букінгемському палаці, але ця книга відкриває читачам вікно в цей світ.

Реклама
Royal Style: A History of Aristocratic Fashion Icons

Члени королівських сімей віками визначали модні тенденції. Цей захопливий огляд аристократичних ікон сходить до середньовіччя і охоплює територію від Європи до Близького Сходу, щоб представити найвідоміших пропагандистів елегантності й стилю, що будь-коли були увінчані коронами своїх імперій. Автор порівнює пристрасть герцога Бургундського до чорного кольору і любов Єлизавети I до чистого білого. У книзі представлені перші в історії it-girls: Марія Антуанетта, Луїза Прусська, імператриця Сісі. Від бездоганно елегантних Грейс Келлі та Леді Діани, королеви Йорданії Ранії і принцеси Іспанії Летиції до сучасних ікон — принцес Беатріс і Євгенії Йоркських.

"Її Королівська Високість: Так багато думок про королівський стиль"

У своїй книзі журналістка Елізабет Холмс докладно розглядає стиль чотирьох найпопулярніших членів британської королівської сім'ї: королеви Єлизавети II, Діани, принцеси Вельської, Кетрін, герцогині Кембридзької та Меган, герцогині Сассекської. Кожній із них у книзі присвячений окремий розділ, який розповідає про їхній стиль і демонструє десятки світлин із образами. HRH: So Many Thoughts on Royal Style — це своєрідна книга про еволюцію британської монархії і силу королівської моди, яка показує, що за одягом завжди приховані певні сенси.

"Діана: Ікона стилю"

Книга Diana: Style Icon — це данина поваги принцесі Вельській, її любові до життя, а також її впливу на культуру, знаменитостей і модну індустрію в цілому. "Діана: Ікона стилю" показує еволюцію стилю Діани за допомогою п'ятдесяти образів. У книзі представлене її легендарне вбрання, створене такими брендами, як Chanel, Dior, Versace, Ferragamo та Conran, а також більш ексклюзивні речі від дизайнерів Брюса Олдфілда, Кетрін Вокер, Крістіни Стамболіан, Девіда та Елізабет Емануель.

"Герцогиня Кембридзька: Десятиліття сучасного королівського стилю"

Кейт Міддлтон опинилася в центрі загальної уваги після заручин з принцом Вільямом. Тоді вона вибрала сапфірово-синю сукню лондонського лейбла Issa. І це був перший крок в еволюції Кейт до того, щоб стати сучасною іконою стилю. Сьогодні жінки у всьому світі зачаровані її стилем і прагнуть наслідувати його. Герцогиня використовує свій одяг, щоб робити дипломатичні жести, висловлювати солідарність і виявляти повагу. Одного дня її вбрання наголошує на її статусі, а на наступного — демонструє, що вона така сама, як і інші жінки. У цій книзі Бетан Холт відправляє читачів у добре ілюстровану подорож еволюцією стилю Кейт.

Our Rainbow Queen: A Tribute to Queen Elizabeth II and Her Colorful Wardrobe

Книга "Наша барвиста королева: Дань поваги королеві Єлизаветі II і її яскравому гардеробу" дозволяє поглянути на яскравий стиль королеви Єлизавети II через десятиліття, починаючи з 1950-х. Світлини образів королеви доповнені коментарями журналістки та телеведучої Салі Х’юз, яка надає кожному знімку захопливого контексту. Читачі дізнаються, як королева використовувала колір і моду задля стратегічних та прихованих політичних цілей, до прикладу, носила кольори європейського прапора на зустрічі після "Брексіту" або значок, подарований їй Обамою, на зустрічі з Дональдом Трампом.

Grace Kelly Style: Fashion for Hollywood's Princess

Грейс Келлі славилася своєю бездоганною красою і вишуканим смаком. Американська актриса виділялася серед інших кіносирен 1950-х років, тоді як тисячі жінок як у Сполучених Штатах, так і в Європі наслідували її стиль. Її шлюб із князем Монако Реньє у 1956 році приніс Грейс нову славу та зміцнив її вплив у світі моди. Від паризьких подіумів до сторінок Vogue — образ Грейс Келлі шанувала вся модна індустрія. Ця книга дозволяє пильно поглянути на гламурний гардероб Грейс — вбрання за вбранням, які їй надавали найлегендарніші дизайнери і модні Доми, в тому числі Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Dior і Balenciaga.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.