До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, які надихнуть вас одягатися в стилі 2000-х

Нульові були періодом самопізнання, особливо коли йшлося про особистий стиль і вибір одягу. Від костюмів Juicy Couture й мініспідниць у стрічці "Круті дівчата" до вкорочених топів і джинсів з низькою посадкою в картині "Грай, як Бекхем" — фільми якнайкраще демонстрували розкуту і яскраву естетику тієї епохи. Тепер завдяки рисейлплатформам Vestiaire Collective і Depop, а також таким дівчатам, як Белла Гадід і Гейлі Бібер, стиль 2000-х тріумфально повернувся в моду. І де шукати модне натхнення, якщо не в оригінальних фільмах, які формували наш гардероб від самого початку?

"Білявка в законі", 2001
Риз Уизерспун в фильме Різ Візерспун у фільмі "Білявка в законі", 2001

Прихильники рожевого, тіштеся! Головний колір нульових повернувся в моду. Найкраще за всіх на великому екрані його носить головна героїня фільму "Білявка в законі" Ель Вудс, яку зіграла Різ Візерспун. Окрім того, що вона часто вдягається в рожевий з голови до п’ят, вона ще й майстерно змішує відтінки й текстури, і водночас завжди має чудовий вигляд. Зверніть увагу, що стереотипно жіноча палітра ніяк не затьмарює характеру героїні: Вудс — персонаж, що завзято бореться за права жінок і тварин, і за це ми її дуже любимо.

Реклама
"Перехрестя", 2002
Бритни Спирс, Тэрин Мэннинг и Энсон Маунт в фильме Брітні Спірс, Терін Меннінг та Енсон Маунт у фільмі "Перехрестя", 2002

Цей фільм з Брітні Спірс, недооцінений елемент попкультури 2000-х, пронизаний образами, які досі знаходять відгук у суспільстві. Від топів бандо й панам до футболок з принтами та ідеальних джинсів — у стрічці "Перехрестя" є всі класичні елементи гардероба в стилі Y2K.

"Грай, як Бекхем", 2002
Кира Найтли в фильме Кіра Найтлі у фільмі "Грай, як Бекхем", 2002

Вірте чи ні, але фільм "Грай, як Бекхем" сповнений модних моментів. Головні героїні фільму, яких грають Парміндер Награ і Кіра Найтлі, нетипові дівчата, що й робить одяг таким прекрасним. Від футбольної форми (в дусі Martine Rose) до обтислих топів у парі з джинсами з низькою посадкою — у цій стрічці кожен знайде щось для себе.

"Круті дівчата", 2004
Аманда Сейфрид, Лэйси Шабер и Рэйчел Макадамс в фильме Аманда Сейфрід, Лейсі Шабер і Рейчел Макадамс у фільмі "Круті дівчата", 2004Залишмо мораль цієї історії осторонь і звернімо увагу на стиль it-girls фільму, тому що він — легендарний. Під час виходу "Крутих дівчат" Juicy Couture перебував на піку популярності, саме тому у фільмі можна побачити безліч предметів з колекцій бренду. Як найпопулярніші дівчата в школі, "Баунті" стежили за собою і за трендами, а тому завжди мали бездоганний вигляд. Образи головних героїнь фільму — справжній альманах моди 2000-х.
"Диявол носить Prada", 2006
Энн Хэтэуэй в фильме Енн Гетевей у фільмі "Диявол носить Prada", 2006

Кожен, хто захоплюється модою, був би нещирий, коли б сказав, що не любить цього фільму. "Диявол носить Prada"досить точно зображує галузеві кліше, а перетворення Енді (Енн Гетевей) з дівчини в неохайному одязі на ікону стилю сьогодні таке ж знаменне, як і тоді.

Текст: Alex Kessler
За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.