До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 причини, за що ми любимо Різ Візерспун

22 березня американській акторці Різ Візерспун виповнюється 48 років. У 2000-х важливою сходинкою в кар’єрі Різ стала головна роль у фільмі "Білявка в законі", яка забезпечила їй популярність. Потім трапилася роль Джун Картер у фільмі "Переступити межу", за яку Різ здобула премії "Оскар", "Золотий глобус" і BAFTA за найкращу жіночу роль. Це далеко не весь список заслуг акторки: Візерспун заснувала продюсерську компанію Type A Films, виступає на підтримку різних феміністичних проєктів, що підтримують права й можливості жінок, розвиває та стимулює загальну культуру читання, а також бере активну участь у діяльності різних благодійних організацій. Vogue.ua зібрав чотири причини, за що варто любити й поважати Різ Візерспун.

Рожевий колір

Завдяки ролі щирої білявки-юристки Ель Вудс рожевий колір, що раніше асоціювався лише з нерозумними й легковажними дівчатами, набув нового значення. Різ на власному прикладі засвідчила, що дівчата, які віддають перевагу улюбленому кольору гардероба ляльки Барбі, можуть досягти успіху нарівні із чоловіками. Героїня Різ гордо вдягала рожевий у всіх його проявах і стала шанованою юристкою.

Реклама
Кадр із фільму "Білявка в законі"

Книжковий клуб

Різ Візерспун — справжня книгоманка. Акторка навіть завела сторінку свого особистого книжкового клубу в інстаграмі, за якою стежить справжня армія фанатів — майже півтора мільйона користувачів. Дівчина на власному прикладі заохочує й розвиває культуру читання в усьому світі. Спеціальний гештег #RWBookClub дасть змогу простежити за всіма порадами акторки. Серед улюблених книг Візерспун роман Лів Константайн "Остання місис Перріш", книжка Джилл Сантополо "Світло, яке ми втратили" і твір Ліани Моріарті "Велика маленька брехня", за яким і знято однойменний серіал.

Різ Візерспун

Продюсерська діяльність

Різ Візерспун — класичний приклад того, як сформовані стереотипи про білявок розбиваються вщент. Відома акторка заснувала успішний бізнес — продюсерську компанію Type A Films, у доробку якої вже кілька відомих картин. Серед них — драма "Загублена" і мінісеріал "Велика маленька брехня", який Візерспун не тільки спродюсувала, а й зіграла в ньому одну з головних ролей.

Кадр із серіалу "Велика маленька брехня"

Фемінізм

Амбітна блакитноока білявка Різ Візерспун активно підтримує позицію гендерної рівності в Голлівуді. Вона переконана, що значення жіночої статі применшують і не дають їй повноцінно розвиватися в сучасному світі. Якось Різ зізналася, що історії сильних жінок по-справжньому надихають і мотивують акторку на нові досягнення. Одна з причин, через яку Різ заснувала продюсерську компанію — надати жінкам можливість реалізуватися на екрані. Компанія Type A Films знімає повні натхнення сюжети про першу жінку в складі спецзагону в Афганістані, про жінку-астронавта або про жінку, яка придумала ляльку Барбі.

Різ Візерспун

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.