До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Низька посадка — гучне повернення головного тренду 2000-х

Модна індустрія досягла нових мінімумів — у всякому разі, з погляду посадки одягу. Культові низькі штани і спідниці родом з 2000-х заполонили колекції сезону весна-літо 2022.

Бейонсе, 2004Бейонсе, 2004

Згадайте, якими кумедними були ці 2000-ні. Періс Гілтон знімалася у своєму реаліті-шоу "Просте життя", Destiny's Child все ще були разом, а мікромініспідниці й джинси з низькою посадкою були невіддільними предметами гардероба кожної it-girl.

Реклама
Пэрис и Ники Хилтон, 2003Періс і Нікі Гілтон, 2003

Нині, як і тоді, що нижча лінія поясу, то краще. Моделі Емілі Ратаковскі й Белла Гадід, а також співачка Дуа Ліпа з минулого літа носять мішкуваті моделі штанів з низькою посадкою, часто оголюючи живіт. Поряд з опущеною посадкою повернувся ще один незамінний атрибут нульових — "китовий хвіст" чи, простіше кажучи, стринги або трусики, що визирають з-під джинсів.

За даними платформи Lyst, пошуки джинсів з низькою посадкою зросли на 58% за рік. На Depop пошукові запити на цю модель штанів зросли на 36% за перший місяць 2022 року. А компанія ASOS також прогнозує ріст продажу джинсів з низькою посадкою на власному ресурсі цього року.

Miu Miu весна-лето 2022Miu Miu весна-літо 2022
Versace весна-лето 2022Versace весна-літо 2022

Італійський модний Дім Miu Miu переніс нас у ту саму епоху 2000 року з показом колекції весна-літо 2022, представивши низку мікромініспідниць. Подібні моделі, тільки доповнені розрізами, запропонували й Versace. Ще одним гітом весняно-літнього сезону стали джинси з ультранизкою посадкою мішкуватого силуету. Подібна модель привертала до себе увагу впродовж останніх кількох сезонів, але завдяки показам Missoni, Blumarine, MSGM і багатьом іншим стало зрозуміло, що джинси з низькою посадкою повернулися остаточно.

Missoni весна-лето 2022Missoni весна-літо 2022
Blumarine весна-лето 2022Blumarine весна-літо 2022

Повернення тренду на низьку посадку — частина ширшого інтересу покоління Z до моди Y2K. Від кепок Von Dutch до велюрових спортивних костюмів Juicy Couture — тренди нульових років мають істотний попит серед зумерів і користувачів TikTok, тож поява джинсів з низькою посадкою в їхніх гардеробах була лише питанням часу.

Як джинси з низькою посадкою вплинули на ціле покоління

Про що ви думаєте, коли уявляєте одяг з низькою посадкою? Про Брітні Спірс? Крістіну Агілеру? Хоч що першим спадає на думку, це, найімовірніше, буде дівчина стрункої статури. Звісно, сьогодні цей прообраз не має нічого спільного з реальністю: тепер не треба мати розміру XS, щоб дозволити собі носити джинси з низькою посадкою. Але знадобилися роки, навіть десятиліття, щоб ціле покоління навчилося приймати своє тіло, незалежно від його форми або розміру, і багато хто з нас все ще працює над цим.

Мэрайи Кэри на шоу VH1’s Divas 2000: A Tribute to Diana RossМерая Кері на шоу VH1's Divas 2000: A Tribute to Diana Ross

Ті з нас, хто пережив дні мікромініспідниць у нульових, можуть згадати повсюдну фобію повних людей. У ті дні домінантним еталоном краси були стрункі, навіть худорляві дівчата. На жаль, той самий бренд Miu Miu проґавив можливість продемонструвати переглянуті образи з низькою посадкою на моделях, які носять розмір L і більше. Це призвело до повернення хибної ідеї про те, що тільки худі люди можуть носити одяг, що оголює нижню частину живота й спини.

Шакира позирует со своей премией Грэмми за лучшее музыкальное видео в театре Кодак 18 сентября 2002 Шакіра позує зі своєю нагородою "Ґреммі" за найкраще музичне відео, Kodak Theatre 18 вересня 2002

Горезвісний силует, повсюдно ненависний за його здатність увиразнювати будь-які вади, вийшов з моди якраз після того, як всі зрозуміли, що ніхто, крім моделей, не може його носити. Тепер речі з низькою посадкою повертаються в моду в різних розмірах і oversize-силуетах. Вони нікуди не подінуться найближчим часом, але вони також далекі від того, щоб претендувати на звання головного тренду 2022 року. На початку 2000-х джинси з низькою посадкою були всюди, але відтоді мода змінилася. Люди носять те, що хочуть, і відмовитися від тренду нині простіше, ніж будь-коли.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.