До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів Метта Деймона

Актор Метт Деймон став відомим у 1990-х роках завдяки фільмам "Розумник Вілл Гантінґ" і "Врятувати рядового Раяна". Відтоді фактично кожен його фільм — подія. 8 жовтня акторові виповнюється 53 роки, і vogue.ua згадує улюблені картини з його участю.

"Талановитий містер Ріплі"

"Розумник Вілл Гантінґ", 1997

Фільм за оригінальним сценарієм Бена Аффлека і Метта Деймона розповідає історію про молодого хлопця на ім'я Вілл Гантінґ (його зіграв сам Деймон). Він прибиральник в Массачусетському технологічному інституті, з неймовірним талантом до математики, але, щоб правильно використати свій потенціал і впоратися з внутрішніми проблемами, йому потрібна допомога психолога. Під час прокату фільм режисера Гаса Ван Сента зібрав понад $225 мільйонів з бюджетом всього в $10 мільйонів. Його номінували на дев'ять премій "Оскар", зокрема і за найкращий фільм. Виграв відтак дві статуетки: за найкращу роль другого плану (Робін Вільямс) і найкращий оригінальний сценарій (Аффлек і Деймон).

Реклама

<b>Розумник Вiлл Хантiнг (1997)</b>

"Врятувати рядового Раяна", 1998

Епічний фільм Стівена Спілберга описує Нормандську операцію під час Другої світової війни, а сюжет оснований на реальних подіях. Цей фільм зробив Деймона визнаною зіркою. Цікаво те, що спочатку Спілберг вибрав Деймона для ролі тому, що йому потрібен був невідомий актор з типовою американською зовнішністю. Але Деймон виграв "Оскара" за "Розумник Вілл Гантінґ" і став відомим до того, як фільм випустили. Картина отримала п'ять премій "Оскар".

<b>Врятувати рядового Раяна (1998)</b>

"Талановитий містер Ріплі", 1999

В кінці 1950-х років юнак Том Ріплі вирушає з Нью-Йорка до Італії, щоб повернути додому Дікі Грінліфа, багатого і зіпсованого плейбоя-мільйонера. Але, зазнавши невдачі, Ріплі починає проявляти свої таланти, які раніше не знаходили застосування: майстерно імітує голоси і манери людей, а також підробляє їхні підписи. Метт Деймон зізнався, що цей психологічний трилер став його найбільш улюбленим фільмом. Для ролі йому довелося схуднути на 14 кг.

<b>Талановитий мiстер Рiплi (1999)</b>

"Непідкорений", 2009

Біографічна драма Клінта Іствуда з Морганом Фріменом і Меттом Деймоном у головних ролях розповідає про те, як Нельсон Мандела став президентом. Фільм отримав безліч премій, був тричі номінований на "Золотого глобуса" і двічі на "Оскара".

<b>Непiдкорений (2009)</b>

"Марсіанин", 2015

Фільм режисера Рідлі Скотта розповідає історію про космонавта Марка Вотні, який застряг на Марсі, хоч його команда вирішила, що він загинув під час піщаної бурі. Вотні доводиться бути винахідливим, аби знайти спосіб сигналізувати Землі про себе, а також кмітливим, аби навчитися вирощувати овочі, як-от картоплю, просто на Марсі. "Марсіанин" вважається найуспішнішою комерційно кінокартиною Рідлі Скотта, яка заробила в прокаті понад $600 мільйонів. Фільм має "Золотий глобус" і сім номінацій на премію "Оскар".

<b>Марсiянин (2015)</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.