До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Уряд закликає зменшити споживання електроенергії, і в нас є план

"Якщо сьогодні ввечері ви зможете використати менше електроенергії, це суттєво допоможе енергосистемі та зменшить потребу в аварійних вимкненнях", – каже Голова Комітету з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус. Склали список справ, які можна зробити в цей час.

"Для української енергетики сьогоднішній вечір буде одним з найскладніших, –повідомляє офіційний телеграм-канал ВР України. –О 18 годині розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії домогосподарствами, який триватиме до 23 години. Сьогодні РФ (російські фашисти) завдали ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури. У деяких регіонах тимчасово немає електроенергії, а в деяких – запроваджено графіки аварійних вимкнень (так звані віялові вимкнення).

Реклама
Знизити навантаження на енергосистеми допоможуть прості заходи

1. Не користуйтеся опалювальними приладами (на щастя, на більшості території України – тепла погода, справжнє бабине літо).

2. Не приймайте ванну або гарячий душ упродовж тривалого часу, якщо маєте бойлер.

3. Не користуйтесь електрочайником – він зазвичай потребує багато електроенергії. Натомість нагрійте воду для чаю на плиті.

4. Відкладіть миття волосся й гаряче укладання, прибирання за допомогою пилососа, прасування, приготування фаршу, смузі або замішування тіста, перенесіть прання на ніч, після 22-00, або на ранок. Словом, максимально обмежте за можливості користування електроприладами.

5. Користуйтесь приладами, які не потребують багато електроенергії: це ноутбуки, мобільні телефони тощо.

6. Для освітлення користуйтеся світильниками або бра. Прекрасно працюють інстаграмні прикраси – наприклад, гірлянди на батарейках.

7. Згадайте про свічки: вони створюють затишок та тепло.

Що робити в темряві
1. Донатити

"Збираємо на помсту". Сергій Притула та Сергій Стерненко розпочали збір на українські дрони-камікадзе RAM II UAV. "Буде бавовна. Буде боляче", – зазначено в дописі.

Можна підтримати "Азов". Організацію "Повертайся живим". United24. ЗСУ.

2. Читати вголос

5 культових українських історичних романів, які варто прочитати кожному, – тут. 10 найкращих книжок року на сьогодні – за посиланням.

3. Дивитися кіно в ноутбуці

Ось 10 документальних фільмів про історію та культуру України, а ось 8 захопливих фільмів Netflix, які варто побачити цієї осені. 5 українських фільмів і серіалів, які можна подивитися на Netflix, шукайте тут. 6 найочікуваніших українських фільмів, які варто подивитися цієї осені, – тут.

4. Сидіти при свічках

Найкращі свічки від українських брендів можна знайти тут. 10 свічок, аромат яких поліпшує настрій, – тут.

5. Створити затишну вечерю

Є безліч страв, що не потребують приготування. Це може бути сирна тарілка, хумуси (або будь-які інші дипи) з овочами, асорті з горіхів, фруктів та сухофруктів; авокадо із сіллю.

Спробуйте також фондю або раклет: для них достатньо жару чайних свічок або гелевого палива (у гуглі – "гелеве паливо для мармітів").

6. Кохатися

Про те, як підсилити оргазм, читайте тут. Про секс-іграшки, що допомагають пришвидшити розв’язку, – тут.

7. Слухати подкасти

5 найкращих українських подкастів про культуру, історію та війну

8. Присвятити годину фізичним вправам або йозі

Про те, як допомогти собі через роботу з тілом під час війни, читайте тут.

9. Поговорити з рідними

Написати листа собі або другові – від руки. Зателефонувати батькам. Поговорити з близькими. Не треба відкладати це. Свідчень тому – на жаль, надто багато.

10. Співати патріотичних пісень

Ось матеріал для імпровізованого караоке, користуйтеся. Нагадаємо, українці – співочі та незламні. Сьогодні, просто під час російських ракетних атак, у київському метро люди співали "Києве мій" та "Червону калину".

11. Медитувати

Це треба робити завжди, а особливо тепер. Ось матеріали, що стануть у пригоді:

Активна медитація: чому вона потрібна нам просто зараз.

Як медитувати в літаку, поїзді й машині. А також у бомбосховищі чи в коридорі, за правилом двох стін.

Майбутнє поруч: мобільні застосунки для медитації.

12. Спати

Спати – це завжди хороша ідея. Надихайтеся:

Перемогти безсоння: трюк, який допомагає військовим засинати за секунди.

Коли не спиться: 7 правил здорового сну, які працюють для всіх.

6 годин сну: корисно чи шкідливо?

Як упоратися з безсонням: 6 способів нарешті виспатися

13. Пестити котиків

Або собачок. Або грати з домашніми улюбленцями, чи то капібара, морська свинка, хом’як чи папужка. Це підвищує рівень окситоцину, знижує стрес, заспокоює. А котики та собаки – теплі.

14. Триматися в теплі

Флісовий одяг, багатошаровість, теплі шкарпетки, шапка-біні – можна зберігати тепло й мати модний вигляд. Хоч вдома, хоч у сховищі.

Теплі речі з українським колоритом – тут.

15. Див. п.1

Якщо ви зробили всі справи, поверніться до п. 1. Задонатити на ЗСУ – завжди добра ідея.

Не следуй за модой — ощущай её

Подписаться

Еще в разделе

Популярное на VOGUE

Продолжая просмотр сайта, вы соглашаетесь с тем, что ознакомились с обновленной политикой конфиденциальности и соглашаетесь на использование файлов cookie.