До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зима близько: теплі речі з українським колоритом

Попереду зима, яка обіцяє бути холодною. Залишатися в теплі допоможуть речі українських ремісників

Фото: архів Vogue
Ліжник

Ліжник – це ковдра з натуральної вовни. Цупка, іноді – колюча, – вона здатна феноменально зберігати тепло. На додачу, ліжники важкі. Це матиме терапевтичний ефект важкої ковдри для солодкого сну (підтверджено, що важкі ковдри немов обіймають людину, знімають відчуття напруги та сприяють глибшому й спокійнішому сну). Купити ліжник можна на базарі в Косові, а також замовити в українських виробників.

Реклама

Ліжник, який можна стелити хоч на підлогу, хоч на ліжко (звідси й назва), хоч укриватися ним, – це дуже давня й особлива ремісницька традиція України, зокрема, Прикарпаття. Центр ліжникарства, де збереглися технології виготовлення, – село Яворів на Косівщині. Якщо їхати повз на машині, то можна побачити, як у дворах і на брамах сушаться розкішні вироби ручної роботи. Попри їхню красу та вічність, вони зовсім не дорогі: ціни починаються від тисячі гривень.

Ліжники можуть бути "гладкошерстими" або пухнастими – з одного або двох боків. Звісно, вони кусючі. Проте розглядайте це як природний масаж.

Капці

Коли зігріті ноги, то тіло менше втрачає тепла. Зберігати ноги в теплі допоможуть капці з овечої вовни.

Вони можуть бути плетеними й подібними за формою на лаконічні туфлі Celine, а можуть бути святково-пухнастими, наче на домашньому фото із Сантою.

Проте ми б радили мати і ті, й інші. Врешті, лисі капці можна використовувати як додатковий термошар. А два шари овечої вовни – це фактично непробивний термічний кокон.

Шкарпетки

Теплі вовняні шкарпетки – символ домашнього затишку. Як собі хочете, а маєте купити по парі: собі й близьким.

Проте ідеальний варіант шкарпеток – це ті, що куплені в бабусі на базарі. Угоди з купівлі плетених бабусиних шкарпеточок з кусючої вовни – ось це і є справжній теплообмін.

Кептар, гуня або кожух

Звісно, автентичні старовинні вироби українських майстрів – не ті речі, якими можна просто так користуватися в побуті для утилітарних цілей. Вони справді гріють – але радше душу. Тож усім щасливим власникам старовини радимо тішитися своїми скарбами та зберігати, щоб передати наступним поколінням. Аби зігріти поперек і спину, варто купити вовняний жилет. Знов-таки, найбільше варіантів – на Косівському ринку. Маємо визнати, нічого спільного з трендами – лише наївні принти оленів та руж. Але в цьому теж є своя цікавинка. На додачу, вони неймовірно теплі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.