До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Майбутнє поруч: мобільні додатки для медитації

Олександра Смелянська впустила в своє життя медитацію і зробила це за допомогою сучасних технологій. Vogue.ua вона розповіла про новий досвід.

Актриса Дженніфер Еністон

Усі успішні жінки роблять це. Камерон Діас, Єва Мендес, Мадонна, Кетті Перрі, Опра та Гвінет Пелтроу розповідають про це на сторінках у соцмережах. А Дженіффер Еністон навіть називає своїм секретом номер один. Мова йде про медитацію. Практика допомагає боротися зі стресом, хвилюванням та перенапруженням, саме тому є настільки популярною. Достатньо довго я скептично ставилася до подібних розповідей. Однак допитливість узяла гору, і я набрала в Google: "Як почати медитувати?".

Реклама
Що таке "медитація"?

У 21 сторіччі медитація дуже відрізняться від тих стереотипних образів, що часто спадають на думку. Не обов'язково проводити декілька годин в позі лотоса, змінювати стиль життя та віросповідання. Медитація – це ефективна вправа, спрямована на покращення емоційного та фізичного стану. 5-10-хвилинна практика поліпшує настрій, покращує здатність зосереджуватися, пам'ять та сон, допомагає впоратися зі стресом, тривогою та депресією. Для мене, як і для багатьох новачків, найскладнішим було питання з чого почати.

Усе, що необхідно – тихе, спокійне місце і декілька хвилин часу. Увімкніть аудіозаняття і розслабтесь. Вже через кілька днів ви відчуєте ефект, а через місяць не захочете повертатися до життя без медитації. Простий і доступний спосіб зробити перший крок – мобільний додаток. Спробувавши різні варіанти, я склала свій список найефективніших.

Headspace

Про додатокHeadspace у своєму Twitter якось згадала Емма Вотсон. Його я й обрала найпершим, а кумедні ілюстрації одразу завоювали серце. Красиве й просте – ідеальне для новачків. Спочатку вам потрібно пройти три рівні базової програми, кожна з яких включає 10 сесій по 10 хвилин. Сесії проводить британець Енді, й саме його інструкції допомогли мені розібратися, що та як робити. Освоївши базу, можна переходити до тематичних програм, як от "Стрес", "Здоровий сон", "Продуктивність", "Мотивація", "Страх", "Вагітність" і так далі. Місячна підписка на Headspace коштує $12,95, а річна – $88,99.

Calm

Особливістю Calm є сесії для розслаблення з різними фоновими зображеннями і звуками: шум морского прибою, лісової річки, грози, звуки лісу. Я обираю мотиви залежно від настрою, вмикаю у додатку таймер і фокусуюся на диханні. Подібно до інших додатків, Calm пропонує навчальні програми медитації на 7 чи 21 день, а також тематичні медитації, наприклад, для покращення сну. В додаткові є як і безкоштовні програми, так і додаткові за передплатою, яка складає $12,99 на місяць, або $59 на рік.

Simple Habit

SimpleHabit – колекція програм для медитацій. Можна обрати з-понад 1000 сесій від 53 кращих світових гідів. Усі програми розділені за темами, цілями та рівнями: від стандартних ранкових медитацій і сесій для початківці – до складних і спеціалізованих. До прикладу, ви можете знайти програми для боротьби зі стресом на першому побаченні, для покращення сексуального життя пари, чи відновлення рівноваги після розлучення. Особливо цікавими мені видалися програми для здоров'я (від хронічних болів, напруження і навіть від температури). Усі програми та сесії доступні за передплатою, яка складає $11,99 на місяць.

Читайте також:

Як урятуватися від спеки: 10 б'юті-правил Vogue

Особистий досвід: як поєднувати вегетаріанство і світське життя

Море кличе: Bodyism у Туреччині

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.