До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Наймодніші чоботи сезону осінь-зима 2021/2022

Жоден осінньо-зимовий сезон не обходиться без трендової пари чобіт. Услід за черевиками й ботильйонами модниці додають до свого гардероба актуальні чоботи — універсальне й базове взуття. Цього сезону дизайнери пропонують вибирати: жокейські чоботи, ботфорти-панчохи, що підкреслюють стрункі ноги, пари в металічних відтінках, хутряні унти, моделі з брижами, чоботи-труби й варіанти на високій платформі, родом з нульових. Vogue.ua зібрав найповніший гід актуальними чоботами сезону осінь-зима 2021/2022.

Valentino
Жокейські

Кінна естетика й далі набирає обертів, прикрашаючи колекції дизайнерів. На подіумах з’явилися пальта-кейпи, жокейські капелюхи й котелки, приталені жакети, шийні хустки й чоботи до коліна, що відповідають за стиль дербі. Цієї осені дизайнери пропонують вибирати як класичні жокейські чоботи з невеликими підборами, так і сучасні рішення на масивній тракторній підошві. Традиційні чоботи наїзниць ви можете побачити в колекції Elisabetta Franchi та Celine, а ось модернізований варіант представили Valentino — грубі чоботи до коліна з фірмовим ліпленням.

Реклама
Elisabetta Franchi
Valentino
Celine
Чоботи-панчохи

Для дівчат, яким уже набридли широкі чоботи, дизайнери пропонують вибирати ботфорти-панчохи, які щільно облягають ноги, — своєрідне поєднання легінсів і черевиків. Подібні чоботи на пласкому ходу або підборах підкреслюють стрункі ноги й зігрівають у холодну пору. Ви можете комбінувати їх з трикотажними сукнями, шкіряними мініспідницями або вовняними шортами. Наймодніші пари знайдете в колекціях Etro (шкіряні чоботи на низькому ходу), Ports 1961 (двоколірна модель з фігурними підборами) і Peter Do (лаковані гостроносі ботфорти).

Etro
Ports 1961
Peter Do
Срібло

Чоботи в металічних відтінках — модна покупка цього сезону. Серед усіляких відтінків коштовних металів найпопулярніший цієї осені саме срібний колір. Придбавши святкові блискучі чоботи, можете забути про ефектні прикраси, адже таке взуття вже є акцентною деталлю в образі. Носіть їх з трикотажними лаконічними речами Jil Sander або комбінуйте з квітчастими сукнями за прикладом Victoria Beckham і Isabel Marant. До того ж байдуже, будуть це високі козаки, чоботи-труби чи моделі з брижами.

Jil Sander
Victoria Beckham
Isabel Marant
Хутряні

Цього сезону дизайнери одностайно пропонують згадати про хутряні унти, у яких можна переміщатися не тільки засніженими горами, а й комбінувати з повсякденним гардеробом. Mi Miu запропонували носити чоботи зі штучного хутра з білизняними сукнями, светрами в стилі apres-ski та стьобаними куртками. Тим часом Acne Studios римують чоботи з квітчастими сукнями, а Chanel показують, як поєднувати хутряні чоботи в стилі єті з твідовими спідницями й жакетами.

Miu Miu
Acne Studios
Chanel
Slouchy

Ви напевне вже чули про модні джинси slouchy, які є різновидом об’ємних джинсів-бананів. Тепер цей тренд характерний і для взуття. Дизайнери продемонстрували у своїх колекціях широкі чоботи з напуском і брижами, які мають чудовий вигляд з тренчами, мініспідницями, вузькими джинсами й вовняними сукнями. На відміну від ботфортів, що обтягують ноги, чоботи-slouchy мають вільний стиль. Придивіться до коричневих замшевих пар Couregges, шкіряних моделей Louis Vuitton зі змійкою збоку або елегантного взуття Jil Sander із брижами.

Couregges
Louis Vuitton
Jil Sander
Чоботи-труби

Жіночні й елегантні чоботи-труби — основа й позачасовий елемент осіннього гардероба. Якщо хочете придбати чоботи, які слугуватимуть вірою й правдою не один сезон, то правильним рішенням буде зробити ставку саме на цю модель. Завдяки стійким підборам у них легко можна провести весь день, а середній об’єм халяви дає змогу як заправити в них штани або джинси, так і носити в парі із сукнями та спідницями. Цієї осені бордові чоботи-труби показали Longchamp, молочну модель оспівали Fendi, а складний теракотовий відтінок з’явився в колекції у Chloe.

Longchamp
Fendi
Chloe
Платформа

Взуття на платформі, що було фаворитом модниць у 1970-х, знову повернулося в колекції брендів, однак тепер у сучасному прочитанні. Влітку дизайнери демонстрували туфлі й босоніжки на стійких підборах і масивній платформі, а восени вирішили трансформувати свою любов до платформи у вигляді модних ботильйонів і чобіт. Зокрема, Prada показали трендові чоботи-панчохи з різнокольорового трикотажу на широкій платформі, Molly Goddard продемонстрували стійкі чоботи в золотому відтінку, а Versace зробили ставку на ефектні моделі на високих підборах з оновленою монограмою бренду.

Versace
Prada
Molly Goddard

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.