До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими черевиками й ботильйонами осінь-зима 2021/2022

Буквально за тиждень уже настане жовтень, а отже осіннім черевикам і ботильйонам недовго залишилася чекати на свій вихід. Щоб придбати нового сезону лише модне взуття, радимо вибирати ось такі пари: грубі черевики на шнурівці, ковбойські черевики, ботильйони-шкарпетки, челсі на тракторній підошві, ботильйони в стилі 1960-х, ефектні варіанти на високій платформі, білі моделі та сяйливе взуття. Vogue.ua зібрав гід найстильнішими черевиками й ботильйонами сезону осінь-зима 2021/2022.

Versace
Черевики-челсі на тракторній підошві

Тракторна підошва — один з модних трендів цієї осені, якого просто неможливо не помітити. Коли на вулиці стане набагато холодніше, пропонуємо услід за лоферами й брогами на масивній підошві, переходити на черевики-челсі з рифленим низом. Знайти підхожу пару буде не важко, адже майже кожен бренд має хоч одну пару челсі на грубій підошві. Придивіться до лакованої моделі Alexander Mcqueen, шкіряних челсі з білими носками Celine або варіанта з ультрамасивною підошвою Sportmax.

Реклама
Celine
Alexander Mcqueen
Sportmax
Ботильйоны-шкарпетки

Ботильйони з м’якими халявами, які щільно облягають ноги, цієї осені зробили тріумфальне повернення в колекціях брендів. Завдяки своєму впізнаваному силуету їх ще називають ботильйони-шкарпетки, оскільки вони повторюють форму щиколоток і литок. Нового сезону осінь-зима 2021/2022 Burberry пропонують вибирати "голі" ботильйони, подібні до другої шкіри, Prada роблять ставку на яскраві трикотажні пари на платформі, а Ellery оспівують лаконічний дизайн і приємний молочний відтінок.

Burberry
Prada
Ellery
Козаки

Ковбойські черевики, що відсилають до естетики Дикого Заходу, ось уже кілька сезонів поспіль не покидають модних подіумів. Богемна естетика так міцно ввійшла в наші гардероби, що вже здається, ніби так було завжди. Цієї осені разом з квітчастими сукнями, образами зі струмливими торочками й капелюхами, ми як і раніше носитимемо козаки. Пропонуємо придивитися до бежевої замшевої моделі Isabel Marant або чорних пар Private Policy чи Celine. Останні Еді Сліман міксує з прямими джинсами, джемперами на одне плече й вовняними жакетами.

Isabel Marant
Celine
Private Policy
1960-ті

Класичний стиль 1960-х, який популяризують дизайнери Андре Курреж і Мері Куант, цього сезону осінь-зима 2021/2022 привертає до себе багато уваги, особливо коли йдеться про взуття. Ботильйони на стійких підборах з вузькими халявами й закругленими носками знову повернулися на модні подіуми. Зокрема, Bora Aksu показали замшевий рожевий варіант, Chloe запропонували повсякденний варіант з бежевої шкіри, Lanvin зробили ставку на вечірні ботильйони.

Bora Aksu
Lanvin
Chloe
Грубі черевики на шнурівці

Грубі черевики на шнурівці сміливо можна вважати позачасовим елементом осіннього образу. Це базове взуття є універсальним солдатом до будь-якого образу. Ви можете доповнити армійськими черевиками улюблені джинси й тренч у повсякденному стилі, взути їх з брючним костюмом у межах офісу або в пару до вечірньої сукні, граючи в такий спосіб на контрастах щільності фактур, або скомбінувати взуття із зухвалим шкіряним образом. Цього сезону наші лідери представлені в колекціях: Simone Rocha, Tod's і Philosophy di Lorenzo Serafini.

Simone Rocha
Tod's
Philosophy di Lorenzo Serafini
Платформа

Черевики й ботильйони на широкій платформі, які носили головні модниці в 1970-х, тепер через 50 років повернулися в колекції дизайнерів, ставши одним з найбільших трендів 2021 року. Зручні босоніжки й туфлі на високій платформі ми вже бачили у весняних колекціях Prada, Molly Goddard, Alberta Ferretti та Ulla Johnson, однак до осені тенденція на високу платформу тільки зміцнилася в модному товаристві. З настанням холодів Vogue.ua радить вибирати ботильйони з прихованою платформою і високими підборами, як у Versace і Giambattista Valli, а також практичні двоколірні черевики Loewe.

Versace
Giambattista Valli
Loewe
Біле взуття

Біле взуття має особливу магію: воно освіжає образ, надає йому елегантності й має завжди добрий вигляд в осінніх образах. Ви можете поєднувати його з картатим пальтом і джинсами, додавати як акцент до монохромного образу, міксувати зі шкіряними ансамблями або трикотажними сукнями. Доглядати за білим взуттям не так складно, як здається, тому радимо розглянути цей модний тренд.

Jonathan Simkhai
Philosophy di Lorenzo Serafini
Boss
Блискуча

Після тривалого локдауну, всі скучили за гарячими танцями до ранку й блискучими образами. Саме тому колекції дизайнерів рясніють не тільки ефектними сукнями, а й сяйливими ботильйонами. Prada декорували взуття зеленими лелітками, Isabel Marant показали сріблясті козаки, а Dolce & Gabbana продемонстрували гостроносі ботильйони з металічним блиском. Ця осінь, безсумнівно, буде яскравою і незабутньою.

Isabel Marant
Dolce & Gabbana
Prada

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.