До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Джинси slouchy — наймодніший силует літа

Назва slouchy перекладається з англійської як "завеликий, об’ємний". Такі джинси — різновид mom jeans і варіація популярних в 40-ві серед чоловіків-музикантів штанів-бананів. Яскраві приклади тодішніх трендів можна побачити у фільмах "Маска" і "В джазі тільки дівчата". У 80-х банани проникли в гардероби жінок і зазнали впливу суцільної моди на денім. Завдяки таким зіркам Голлівуду, як Дженніфер Лопес, Джулія Робертс та іншим, ми знаємо джинси-банани такими, якими вони є тепер.

Мерілін Монро і Джо Е. Браун під час знімання фільму "У джазі тільки дівчата", вересень 1958 року

У поточному сезоні дизайнери закликають відкласти фасон skinny на далеку полицю, продовжуючи тренд на oversize в усьому: від сорочок із чоловічого плеча до штанів палаццо й таких досить об’ємних моделей, як слоучі. Колірна палітра різноманітна і, крім однотонних варіантів, містить полум’яний камбек з 80-х — варений денім, як у колекції Givenchy.

Реклама
Givenchy
Stella McCartney
Ulla Johnson

Основна відмінність slouchy від mom jeans — в особливостях силуету. Крій обох моделей досить вільний, але слоучі мають і вузьку талію, і вузький низ. Також найчастіше у бананів є зборочки на поясі, тоді як для mom jeans характерні висока посадка, що не акцентує на вигині лінії стегна, і прямий крій. Актуальні на початку демократичних 90-х, "мамині джинси" стали одним із символів фемінізму, який тоді набирав обертів. Зручні, вільні джинси mom поступово трансформувалися в ще вільніші slouchy.

Каміла Коельйо й Каролін Даур у mom jeans

Фасон і крій бананів допомагають поєднувати їх майже з будь-якою річчю в гардеробі: у хід ідуть і об’ємні светри грубого в’язання, і oversize-жакети, і приталені однотонні топи. Vogue.ua зібрав найкращі streetstyle-виходи it-girls у трендових джинсах slouchy.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.