До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стиль дербі в колекціях сезону осінь-зима 2020/2021

Серед головних тенденцій сезону осінь-зима 2020/2021 вирізняється кінна естетика. Приталені жакети, вузькі штани, двобортні пальта для верхової їзди, пончо і кейпи, шкіряні чоботи до коліна, жокейські головні убори і шийні шовкові хустки як згадка про образи вершниць прикрасили колекції багатьох брендів. Vogue.ua зібрав всі елементи кінного стилю в нових колекціях.

Etro
Силуетні жакети + вузькі штани

Кінний стиль, який ще називають стилем дербі, має низку характерних особливостей, але головними його елементами є приталений жакет, який називають редингот, і обтислі штани з високою посадкою. Такий ансамбль не обмежує рухів під час перегонів, а також підкреслює переваги фігури. Тепер цей стиль транслює багато брендів у своїх колекціях. Зокрема, Longchamp показали білосніжний комплект, що складається з вузьких штанів, заправлених у високі чоботи, і приталеного жакета, тоді як Michael Kors Collection оспівали чорний подовжений жакет на кшталт фрака в парі з обтислим низом. Не варто боятися використовувати стиль дербі в повсякденному житті — його не тільки показують дизайнери на подіумах, але й використовують у міських ансамблях представниці аристократичних родин, серед яких Шарлотта Казірагі.

Реклама
Longchamp
Michael Kors Collection
Кейпи

Буржуазна естетика й незаперечний шарм кінного спорту дружно сусідять в аристократичному суспільстві. Тож, вибираючи верхній одяг для осінньо-зимового сезону, натхнений кінними перегонами, варто придивитися до лаконічних вовняних кейпів. У новому сезоні Michael Kors Collection знову вирішили звернутися до джерел бренду й згадали про свої легендарні затишні кейпи зі шкіряними ремінцями, тим часом Elie Saab запропонували вишуканий варіант, який доповнить будь-який міський та вечірній образ.

Michael Kors Collection
Elie Saab
Шийні хустки

Шийні хустки, на перший погляд, непримітний аксесуар, але насправді відіграє ключову роль в образах вершниць. Обов’язковим елементом аристократичних і елегантних англійок, що полюбляють одяг у стилі дербі, стали саме шовкові хустки, недбало пов’язані на шиї. Елегантний і практичний аксесуар можна знайти в нових колекціях дизайнерів: Roland Mouret представили білі варіанти із чорними слоганами, а Longchamp — різнокольорові хустки, зав’язані на невеликий вузол.

Roland Mouret
Longchamp
Жокейські котелки

У новому сезоні осінь-зима 2020/2021 дизайнери одностайно вирішили дати нове життя жокейським капелюхам. Ці головні убори у формі котелків свого часу стали популярними завдяки легендарному образу Одрі Гепберн у фільмі "Як вкрасти мільйон" — там юна актриса продемонструвала білий фетровий котелок Givenchy в парі з великими сонцезахисними окулярами, двобортним пальтом, довгими рукавичками й елегантною шийною хусткою. Актуальності жокейські капелюхи не втрачають і до сьогодні: у колекції Chanel моделі показали чорні оксамитові котелки з невеликими козирками в дуеті з твідовими костюмами, а Self-Portrait зробили ставку на комбінезони, стилізовані лаконічними капелюхами вершниць.

Chanel
Self-Portrait
Чоботи до коліна

До базового жокейського гардероба завжди входять чоботи до коліна, які забезпечують комфорт у носінні й практичність у будь-яку погоду. Прості шкіряні чоботи з металевими застібками й невеликими стійкими підборами нині не тільки важливий елемент образів вершниць, а й актуальне осіннє взуття, яке легко поєднується з міським гардеробом. Чоботи до коліна можна взути в парі з легкою сукнею в стилі бохо, скомбінувати з діловою "двійкою" або взути поверх шкіряних штанів. Найкращі моделі чобіт можна побачити в нових колекціях Oscar de la Renta і Hermes.

Oscar de la Renta
Hermes

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.