До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ще ближче: розглядаємо кутюрні колекції в деталях

Тиждень високої моди в Парижі практично завершився – головні учасники показали свої нові колекції, незважаючи на протести та складну обстановку в місті, а гості не лише насолодилися яскравими шоу, але й із задоволенням продемонстрували власні ретельно підібрані образи. Багато хто з них резонно зауважує, що часом на самому показі дуже складно розглянути одяг детально, тому краще відвідати re-see і познайомитися з творіннями дизайнерів ще ближче. Ми вирішили зробити невеличкий віртуальний тур.

CHANEL

Показ Chanel проходив на одній із набережних Сени, а моделі не дефілювали бадьорим кроком, а ніби прогулювалися – хтось із собакою, хтось із кошиком квітів у руках. Такі мізансцени мали занурити глядачів у розслаблену атмосферу та продемонструвати життя звичайних француженок, які надихнули Віржині Віар на створення цієї колекції. Прості та звичні для шанувальниць Chanel силуети дизайнерка прикрасила складними фактурами, які і хочеться розглядати в деталях.

Реклама

SCHIAPARELLI

Тиждень високої моди вже важко уявити без сюрреалістичних фантазій Деніела Роузберрі, креативного директора Скіапареллі. Цього сезону він зробив ставку на поєднання звичного для бренду золота з синім, а також прикрасив колекцію складним поєднанням фактур, що відсилають до африканської культури та шаманства. На окрему увагу заслуговують складносурядні аксесуари.

DIOR

Марія Грація Кьюрі – ще одна дизайнерка, яка взяла за основу колекції чисті форми та прості лінії, додавши цій монументальності кутюрного флеру завдяки делікатній вишивці та перлинному декору. Все дуже акуратно та витончено. Аксесуари та б'юті-образи також не відволікають уваги від його величності силуету.

JEAN PAUL GAULTIER

Колекції Жан-Поля Готьє завжди хочеться розглядати під мікроскопом. Кожен його образ наповнений величезною кількістю деталей, які, на перший погляд, можуть виглядати хаотично, але насправді органічно доповнюють один одного. Цього сезону колекцію для бренду розробляв Жульєн Доссена з Rabanne, який отримав повний доступ до архівів. Інтерв'ю з дизайнерами читайте за посиланням. На подіумі глядачі побачили і легендарні корсети, образи з краваток, і конічні сукні, але під новим соусом.

<b>Деталі колекції Jean Paul Gaultier Couture осінь-зима 2023/24</b>

VALENTINO

Простота" та "парадокси" були двома концептуальними мотивами кутюрної колекції Valentino. Білі сорочки тут поєднувалися з апсайклінг-денімом, а розкішні накидки, що нагадують крила Жар-Птаха, з лаконічними сукнями.

BALENCIAGA

Нова кутюрна колекція Balenciaga була про досконалість крою, тонку роботу з архівами та їхнє поєднання з сучасними технологіями, завдяки чому розглядати її у деталях – це справжнє задоволення. Комусь сподобаються складні фактури на строгих пальто, хтось оцінить "фейковий" денім, зроблений завдяки спеціальним фарбам, а хтось захоче детально розглянути "металеву" сукню, на створення якої пішло 10 місяців.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.