До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Справжній французький стиль: Chanel Couture осінь-зима 2023/2024

Кутюрна колекція на набережній, просто неба. Було легко поринути у буденно-ідилічну атмосферу парижанок очима Віржіні Віар, які прогулюються вздовж Сени. Ось вони, безтурботно гуляють у розкішних туфлях на підборах у стилі Мері Джейн, так, ніби одягатися у кутюрні речі, щоб вигуляти собаку чи вибрати квіти на ринку, є найзвичайнішою річчю у світі. Підхід Віар — це Chanel як спосіб життя. Без високопарних концепцій, жартів чи театральних трюків, вона зосереджена на тому, щоб передати суть французького стилю. "Витонченість і простота, постійність і краса" — такими були головні її фрази в пресрелізі. Вона намагалася зобразити цю естетику так, щоб точно відобразити неповторні французькі стандарти краси: коли ідеальне-не-ідеальне, начебто неукладене волосся та природний макіяж.

Реклама

Шоу відкрила Каролін де Мегре, авторка бестселера "Як бути парижанкою, де б ти не була", одягнена у довге двобортне темно-синє твідове пальто. Решта моделей віддзеркалювали її безтурботну ходу, поєднуючи свої вбрання з двоколірними балетками. Повсякденний одяг — вузькі пальта, червоний твідовий піджак у стилі мілітарі та смугасті штани сигарети, елегантні спідничні костюми до колін і модні брючні образи — коливалася десь між 1980-ми та 1960-ми роками.ʼ

о

У цій колекції Віар вагалася між класичним і богемним стилями. У першому таборі були гарні твідові пальта та піджаки чорного або асфальтово-сірого кольорів, деякі з яких виконані з вкрапленням цяточок або відтінені білими косами. Запамʼяталася сукня-пальто темно-синього кольору з крихітними цяточками, яка виділялася своєю окантовкою з блідих шифонових рюшів. По інший бік були блузки та сукні, натхнені 1970-ми роками, у приголомшливому поєднанні квіткових і мереживних мотивів. Віар показала образи з квітковими вишивками, натхненими натюрмортами. Видатними виявилися сукня, вкрита прозорим шаром чорного тюлю, і жилет, усіяний крихітними червоними ягодами.

Погодьтеся, те, що ви насамперед прагнете знайти в кутюрній колекції Chanel — дивовижна майстерність. Ці віртуозні техніки потрібно побачити зблизька та детально пояснювати, щоб зрозуміти навички, години та таємничі тонкощі матеріалів. Здалеку дещо таки сяяло на набережній: позолочена, патинована поверхня спідничного костюма, тривимірні шифонові квіти на сукні, що виднілися всередині простого пальта, ще були інші квіти, вишиті різнокольоровими блискітками на вечірніх вбраннях. У фіналі бліда вечірня сукня з шифону кольору "кава з молоком" була злегка збита рюшами на шиї та прикрашена чорним бантом — молодіжна прикраса, яка могла з'явитися тільки в ательє Chanel.

Всю колекцію Chanel Couture осінь-зима 2023/2024 дивіться за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.