До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким був дебют Тома Брауна на Тижні високої моди в Парижі

Дебют Тома Брауна на Тижні високої моди в Парижі став театральною меланхолійною феєрією з певним гумором.

Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024
Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024

Реклама

Американський дизайнер і голова Ради дизайнерів моди Америки (CFDA) Том Браун представив свою першу кутюрну колекцію перед аудиторією з 2300 осіб. Але лише 300 з них були справжніми людьми. За лаштунками Палацу Гарньє — історичного барокового оперного театру ХІХ століття в 9-му окрузі Парижа — море майже ідентичних 2D-облич у відтінках сірого дивилося на гостей з оксамитових сидінь.

Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024
Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024

Кожен картонний виріз у натуральну величину, складений на талії, щоб імітувати сидяче положення, був одягнений у фірмовий сірий костюм бренду — перший одяг, створений Брауном і проданий у 2003 році. Перша кутюрна колекція бренду також відзначила ювілей у кар'єрі Брауна — він вже 20 років працює як дизайнер.

Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024
Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024

Коли гості прибули до Палацу Гарньє, замість того, щоб увійти через знамениті вишукані мармурові сходи будівлі, їх провели за лаштунки, крізь черево театру, — так вони дісталися до своїх місць на сцені оперного театру. Коли завіса піднялася, стало відомо про головний план Брауна: розмістити гостей (Даян Кітон, Карді Бі, Анну Вінтур, База Лурмана серед інших) на самій сцені, перед неживою аудиторією. "Я хотів змінити традиційне уявлення про кутюрне шоу і змусити всіх сидіти на сцені, як частина показу, — сказав Браун. — Мені подобається, колт люди відчувають себе частиною того, що я роблю".

Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024
Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024

"Кожна колекція починається із сірого костюма, — сказав Браун. — І в цій колекції ми беремо той сірий костюм і дивимося, як його концептуалізували, тягнули та штовхали різними способами протягом останніх 20 років. Я озираюся назад і не можу повірити, що це так довго триває, — сказав він. — Я так багато зробив. Багато членів моєї команди почали працювати зі мною, коли вони були зовсім юними, а тепер у них самих є діти. Тому я відчуваю себе батьком для всіх них".

"Я хотів, щоб це були предмети одягу, у які люди інвестували б", — сказав дизайнер, описуючи, як він застосовував незвичний підхід до своїх знакових предметів одягу. Він зазначив, наприклад, що одна куртка та мініспідниця повністю складаються з кришталево прозорих намистин, а колір їм дають нитки, які проходять крізь намистини.

Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024
Thom Browne Couture осінь-зима 2023/2024

Правда, текстури його пальт, піджаків, плісированих спідниць і костюмів із локонами час від часу зачаровували — тут відверте сліпуче золото з бісеру в стилі ар-деко; там тонкий твід, вкритий крихітними блискітками та маленькими вовняними хмарами. Погляд привертали й химерні деталі: тривимірні прикраси у формі морських зірок і золоті вишивки у формі китового хвоста, що стирчали з кишень.

Гіт 1980-х Fade to Grey гурту Visage про депресію, створив лейтмотив для шоу. "Головна героїня цієї історії думає про своє нещасливе життя, — пояснив Браун після шоу. — І тоді всі її фантазії про речі, які вона вважала набагато цікавішими, зникли. А потім, у реальності, вона розуміє, що її життя насправді в порядку".

Переглянути всю колекцію ThomBrowneCouture осінь-зима 2023/2024 можна за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.