До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мистецтво створювати одяг: 5 фактів про кутюрну колекцію Balenciaga

У рамках Тижня високої моди в Парижі відбулося одне з найочікуваніших шоу — Balenciaga. Незважаючи на низку репутаційних скандалів, модному Дому вдалося вистояти, а головний винуватець ДемнаГвасалія тоді заявив, що відтепер його робота буде зосереджена саме на створенні одягу, експериментах у швейних майстернях, а не на терені епатажу та піару. Грузинський дизайнер дотримався слова. Нова кутюрна колекція була про досконалість крою, тонку роботу з архівами та їхнє поєднання з сучасними технологіями.

Реклама

Її величність муза

Головною зіркою показу BalenciagaCouture осінь-зима 2023/24 стала Даніель Славік — модель, яка працювала у французькому модному Домі з 1964 по 1968 роки. Її поява стала ще одним доказом обіцянки ДемниГвасалія, що він має на меті повернутися до ДНК Balenciaga, вшанувати неперевершену спадщину КристобаляБаленсіаги та його відчуття прекрасного. На подіумі 79-річна Славік продемонструвала сукню, натхнену своїм улюбленим образом з колекції Balenciaga 1965 року. Вона пошита з чорного оксамиту і прикрашена великими перлами.

Даніель Славік
Даніель Славік

Одяг як броня

Мистецтво пошиття одягу продовжує залишатися у центрі уваги Демни. Надгострі, кутасті силуети та довгі прямі лінії пальто, суконь і штанів створюють своєрідну гардеробну броню на початку шоу, яка з часом перетворюється на броню у прямому розумінні цього слова — у другій половині колекції Гвасалія продемонстрував свою інтерпретацію кольчуг, імітуючи їхню складну металеву фактуру.

Модний ілюзіоніст

Заінтригувати публіку ДемнаГвасалія зміг і завдяки експериментам із фактурою тканини. У чоловічому блоці глядачі могли побачити кілька пар джинсів, які насправді не були пошиті з деніму. Дизайнер використав бавовну, яку вручну розписали олійними фарбами для отримання необхідного ефекту. Для цього команді знадобилося 220 годин.


100 000 €

Одне з найпопулярніших питань, пов'язаних із високою модою — це вартість виробів. Найчастіше бренди офіційно не розкривають ціни, проте ДемнаГвасалія таки вирішив відкрити завісу таємниці. На сайті бренду можна уважніше розглянути деякі образи з кутюрної колекції, включаючи цю сукню з вирізаних вручну стрічок. Цифри повідомляють, що на її створення пішло 160 годин ручної роботи, а ціна — 100 000 євро.

Технології vs. Кутюр

Апогеєм шоу став фінальний вихід моделі, яка ледве рухалася в сукні із хромованої смоли. Воно створювалося на 3D-принтері і на її виготовлення пішло 10 місяців роботи.

Подивитися всю колекціюBalenciagaCouture осінь-зима 2023/24.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.