До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Простота та парадокси: колекція Valentino Couture осінь-зима 2023/2024

Простота" та "парадокси" були двома концептуальними мотивами кутюрної колекції Valentino, яка пройшла на величній території Château de Chantilly. "Простота вирішує складнощі", — сказав він на прес-конференції, цитуючи художника Костянтина Бранкузі, чиї скульптури є модерністським втіленням абсолютної чистоти. Піччолі назвав шоу "UnChâteau". "Це якось парадоксально показувати колекцію в історичному місці, яке, на мою думку, є метафорою статусу та влади, символізмом, який потрібно поставити під сумнів і змінити контекст", — сказав дизайнер.

Реклама

Постановка кутюрного дефіле на відкритому повітрі поза царськими інтер'єрами замку була способом Піччолі візуально втілити метафору звільнення від обмежень елітарного життя, обнесеного стіною, що відкриває усамітнення привілеїв – Liberté, Egalité, Fraternité. Моделі прогулювалися одним з великих партерів замку; подіум огинав рів із водою, залишаючи на задньому плані елегантний силует маєтку XVII століття. Ідеальний захід сонця, легкий вітерець, ліричний, зворушливий голос Анхоні в саундтреку — здавалося, зірки зійшлися, щоб наповнити дух місця якоюсь магією.

Один із парадоксів кутюру полягає в тому, що це ремесло помилково асоціюється з надлишковою складністю. Піччолі, чиє висококваліфіковане ательє може втілити в життя навіть найвитонченіші артефакти, навпаки, вважає, що суть кутюру надзвичайно проста. Він довів це, показавши колекцію, позбавлену спецефектів, зайвих трюків і відволікаючих факторів. Це була простота у її наймайстернішому прояві, торжество фантазії, екстравагантної ясності. "Уся справа в тому, щоб приховати зусилля, яких вимагає досягнення простоти", — сказав він.

Драпірування, одна з найскладніших конструкцій високої моди, наповнила вертикальні, чисті, суттєві силуети життєвою силою, сучасністю і впливом витонченої примхи, такою притаманною естетиці Valentino. Сукні-колони та туніки були оброблені оманливо простими техніками косого крою та м'якого драпірування, завдяки чому вони чуттєво прилягали до тіла; накидки з капюшонами стали "мантіями сучасних Мадонн", боді з вирізами перетворилися на закручені вузли, що обрамляли обличчя. Піччолі хотів досягти ефекту майже повної відсутності гравітації. Красива біла сукня з легким пір’ям з бархатистого кашеміру (він назвав її "просто прямокутною футболкою") з асиметричним спадаючим подолом ззаду була пошита по косій з одним розрізом. Біла туніка з божественно м’якого оксамиту була задрапірована таким чином, щоб "заморозити спонтанний рух сукні в якомусь нерухомому зображенні".

Вся колекція рясніла винахідницькими парадоксами, одним з найяскравіших з яких був перший образ КайїГербер. Пара джинсів з напуском, відтворених із класичних вінтажнихLevi's, насправді була зроблена з шовкового ґазару, повністю вишитого крихітними перламутровими бусинами, пофарбованими в 80 відтінків індиго, щоб відтворити реальну текстуру джинсової тканини. У поєднанні з бездоганно великою чоловічою білою сорочкою, золотими тапочками і сережками-люстрами зі стразами, це був чудовий приклад того, що Піччолі назвав "просто парадоксальною оптичною іллюзією". Той самий підхід був відображений у хвилястій сукні у формі трапеції, чиї круглі волани з пір’ям були зроблені з 500 футів білої органзи. Щоб зробити пір’я ще більш легшим та надприродно невагомим, його спалювали одне за іншим, щоб досягти правильної каденції тремтіння. Здавалося б, нездійсненна місія, але не для ательє Valentino. "Ми знаємо, ми божевільні", — сказав Піччолі. Він лише напівжартував.

Всю колекцію ValentinoCouture осінь-зима 2023/2024 дивіться за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.